Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κρεμλίνο: Η Μόσχα θα οικοδομήσει στενές σχέσεις με την Πιονγκγιάνγκ

Η Ρωσία δήλω­σε σήμε­ρα ότι σχε­διά­ζει να οικο­δο­μή­σει στε­νές σχέ­σεις με τη Βόρεια Κορέα σε όλους τους τομείς, μία ημέ­ρα αφού η Νότια Κορέα, η Ιαπω­νία και οι ΗΠΑ κατα­δί­κα­σαν τις προ­μή­θειες όπλων, όπως δήλω­σαν, από την Πιον­γκ­γιάνγκ στη Μόσχα.

Ερω­τη­θείς για την κατη­γο­ρία από τις τρεις χώρες, ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου Ντμί­τρι Πεσκόφ δήλω­σε: «Υπάρ­χουν πολ­λές τέτοιες ανα­φο­ρές, είναι όλες αβά­σι­μες κατά κανό­να, δεν υπάρ­χουν συγκε­κρι­μέ­να στοι­χεία. Τέτοιου είδους ανα­φο­ρές κυκλο­φο­ρούν πολύ και­ρό. Δεν βλέ­που­με λόγο να το σχο­λιά­σου­με αυτό».

«Η Βόρεια Κορέα είναι γεί­το­νάς μας και συνε­χί­ζου­με και θα συνε­χί­σου­με να ανα­πτύσ­σου­με στε­νές σχέ­σεις σε όλους τους τομείς», πρό­σθε­σε ο ίδιος.

Δεχό­με­νος πιο πιε­στι­κά ερω­τή­μα­τα για το εάν έχουν γίνει τέτοιου είδους προ­μή­θειες, ο Πεσκόφ δήλω­σε: «Δεν σχο­λιά­ζου­με γι’ αυτό με κανέ­να τρόπο».

Ο ηγέ­της της Βόρειας Κορέ­ας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ρώσος πρό­ε­δρος Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν είχαν σύνο­δο κορυ­φής στη Ρωσία τον Σεπτέμ­βριο κατά την οποία συζή­τη­σαν στρα­τιω­τι­κά ζητή­μα­τα, τον πόλε­μο στην Ουκρα­νία και την πιθα­νή βοή­θεια της Ρωσί­ας για το πρό­γραμ­μα δορυ­φό­ρων της Πιονγκγιάνγκ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο