Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σιωνιστική δεξαμενή σκέψης δημοσιεύει σχέδιο για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων

Καθώς ο βομ­βαρ­δι­σμός της Γάζας από το Ισρα­ήλ εισήλ­θε στην τρί­τη εβδο­μά­δα του, αφή­νο­ντας πάνω από 5.000 νεκρούς και του­λά­χι­στον 1 εκα­τομ­μύ­ριο κατοί­κους εκτο­πι­σμέ­νους, μια δεξα­με­νή σκέ­ψης με έδρα το Τελ Αβίβ δημο­σί­ευ­σε ένα σχέ­διο για την τελι­κή λύση του αυτο­α­πο­κα­λού­με­νου εβραϊ­κού κράτους.

Σε μια λευ­κή βίβλο που κυκλο­φό­ρη­σε πάνω από μια εβδο­μά­δα μετά την αιφ­νι­δια­στι­κή επί­θε­ση υπό την ηγε­σία της Χαμάς σε ισραη­λι­νές στρα­τιω­τι­κές βάσεις και κιμπούτς, το Ινστι­τού­το Εθνι­κής Ασφά­λειας και Σιω­νι­στι­κής Στρα­τη­γι­κής περιέ­γρα­ψε «ένα σχέ­διο για την επα­νε­γκα­τά­στα­ση και την τελι­κή απο­κα­τά­στα­ση στην Αίγυ­πτο ολό­κλη­ρου του πλη­θυ­σμού της Γάζας», με βάση τη «μονα­δι­κή και σπά­νια ευκαι­ρία εκκέ­νω­σης ολό­κλη­ρης της Λωρί­δας της Γάζας» που παρεί­χε η τελευ­ταία επί­θε­ση του Ισρα­ήλ στον πολιορ­κη­μέ­νο παρά­κτιο θύλακα.

Δημο­σιευ­μέ­νο στα εβραϊ­κά στην ιστο­σε­λί­δα της οργά­νω­σης, το έγγρα­φο συντά­χθη­κε από τον Amir Weitman, «δια­χει­ρι­στή επεν­δύ­σε­ων και επι­σκέ­πτη ερευ­νη­τή» στο Ινστι­τού­το, ο οποί­ος ηγεί­ται επί­σης της φιλε­λεύ­θε­ρης ομά­δας του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος «Λικούντ» του Ισρα­ήλ. Το έγγρα­φο ξεκί­νη­σε σημειώ­νο­ντας ότι υπάρ­χουν 10 εκα­τομ­μύ­ρια κενές οικι­στι­κές μονά­δες στη γει­το­νι­κή Αίγυ­πτο που θα μπο­ρού­σαν να γεμί­σουν «αμέ­σως» με Παλαι­στί­νιους. Στη συνέ­χεια, ο Weitman δια­βε­βαί­ω­σε τους ανα­γνώ­στες ότι το «βιώ­σι­μο σχέ­διο… ευθυ­γραμ­μί­ζε­ται καλά με τα οικο­νο­μι­κά και γεω­πο­λι­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα του κρά­τους του Ισρα­ήλ, της Αιγύ­πτου, των ΗΠΑ και της Σαου­δι­κής Αραβίας».

Η πρό­τα­ση εθνο­κά­θαρ­σης του Weitman απη­χεί τα σχέ­δια ανα­γκα­στι­κής μετα­φο­ράς που προ­ω­θή­θη­καν τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες από πρώ­ην ισραη­λι­νούς αξιω­μα­τού­χους, αξιο­ποιώ­ντας παράλ­λη­λα τις εντο­λές εκκέ­νω­σης που παρα­δό­θη­καν σε ολό­κλη­ρο τον άμα­χο πλη­θυ­σμό της βόρειας Γάζας από τον ισραη­λι­νό στρατό.

Το μοχθη­ρό σχέ­διο του Weitman φαντα­ζό­ταν το Ισρα­ήλ να αγο­ρά­ζει αυτά τα ακί­νη­τα με κόστος 5–8 δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ων δολα­ρί­ων, μια τερά­στια τιμή που αντι­κα­το­πτρί­ζει μόλις το 1–1,5% του ΑΕΠ του Ισραήλ.

«Αυτά τα χρη­μα­τι­κά ποσά [που απαι­τού­νται για τον καθα­ρι­σμό της Γάζας] σε σχέ­ση με την ισραη­λι­νή οικο­νο­μία, είναι ελά­χι­στα», υπο­στη­ρί­ζει ο Weitman. «Η επέν­δυ­ση μεμο­νω­μέ­νων δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ων δολα­ρί­ων για την επί­λυ­ση αυτού του δύσκο­λου ζητή­μα­τος είναι μια και­νο­τό­μος, φθη­νή και βιώ­σι­μη λύση».

Ο Weitman ανα­γνώ­ρι­σε ότι το σχέ­διό του ουσια­στι­κά ισο­δυ­να­μεί με την «αγο­ρά της Λωρί­δας της Γάζας» από το Ισρα­ήλ, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι η κίνη­ση θα ήταν «μια πολύ αξιό­λο­γη επέν­δυ­ση» για τους σιω­νι­στές, επει­δή θα «προ­σθέ­σει μεγά­λη αξία με την πάρο­δο του χρό­νου». Υπο­στή­ρι­ξε ότι οι τοπι­κές «συν­θή­κες γης» στην περιο­χή θα παρέ­χουν σε «πολ­λούς» ισραη­λι­νούς εποί­κους ένα υψη­λό βιο­τι­κό επί­πε­δο, επι­τρέ­πο­ντας έτσι την επέ­κτα­ση των οικι­σμών στο Gush Dan κοντά στα αιγυ­πτια­κά σύνο­ρα, δίνο­ντας «μια τερά­στια ώθη­ση στον εποι­κι­σμό στο Νεγκέβ».

Τον Δεκέμ­βριο του 2021, το Τελ Αβίβ ενέ­κρι­νε σχέ­δια για τη δημιουρ­γία τεσ­σά­ρων οικι­σμών στο Νεγκέβ για τη στέ­γα­ση 3.000 οικο­γε­νειών εποίκων.

Ένας γενοκτονικός πόλεμος για τον τερματισμό όλων των πολέμων

Αν και η Αίγυ­πτος έχει μέχρι στιγ­μής απορ­ρί­ψει την ισραη­λι­νή πίε­ση για μαζι­κή έξο­δο των κατοί­κων της Γάζας μέσω του νότιου περά­σμα­τος της Ράφα, ο Weitman υπο­στή­ρι­ξε ότι το Κάι­ρο θα καλω­σο­ρί­σει τη μαζι­κή έξο­δο των Παλαι­στι­νί­ων προ­σφύ­γων ως «άμε­σο κίνη­τρο» που θα «προ­σφέ­ρει ένα τερά­στιο και άμε­σο όφε­λος στο καθε­στώς του αλ-Σίσι».

Ο Weitman ισχυ­ρί­στη­κε ότι οι μεγά­λοι πιστω­τές του Καΐ­ρου — συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Γαλ­λί­ας, της Γερ­μα­νί­ας και της Σαου­δι­κής Αρα­βί­ας — είναι πιθα­νό να καλω­σο­ρί­σουν μια ανα­ζω­ο­γο­νη­μέ­νη αιγυ­πτια­κή οικο­νο­μία, χάρη στις «ισραη­λι­νές επεν­δύ­σεις» για τη μόνι­μη απο­μά­κρυν­ση των Παλαι­στι­νί­ων. Εκθέ­τει ότι η Δυτι­κή Ευρώ­πη θα καλω­σο­ρί­σει «τη μετα­φο­ρά ολό­κλη­ρου του πλη­θυ­σμού της Γάζας στην Αίγυ­πτο», επει­δή θα «μειώ­σει σημα­ντι­κά τον κίν­δυ­νο παρά­νο­μης μετα­νά­στευ­σης… ένα τερά­στιο πλε­ο­νέ­κτη­μα.” Εν τω μετα­ξύ, ανα­μέ­νει από το Ριάντ να αγκα­λιά­σει την κίνη­ση επει­δή «η εκκέ­νω­ση της Λωρί­δας της Γάζας σημαί­νει την εξά­λει­ψη ενός σημα­ντι­κού συμ­μά­χου του Ιράν».

Η εθνο­κά­θαρ­ση της Γάζας θα σήμαι­νε το τέλος των «αδιά­κο­πων, επα­να­λαμ­βα­νό­με­νων γύρων μαχών, που πυρο­δο­τούν τις φλό­γες του μίσους ενα­ντί­ον του Ισρα­ήλ». Επι­πλέ­ον, «το κλεί­σι­μο του ζητή­μα­τος της Γάζας θα εξα­σφα­λί­σει μια στα­θε­ρή και αυξη­μέ­νη προ­μή­θεια ισραη­λι­νού φυσι­κού αερί­ου στην Αίγυ­πτο και την υγρο­ποί­η­σή του», από τα τερά­στια απο­θέ­μα­τα που κατα­σχέ­θη­καν από το Ισρα­ήλ κοντά στις ακτές της Γάζας.

Οι Παλαι­στί­νιοι με τη σει­ρά τους ανα­μέ­νε­ται να αρπά­ξουν την ευκαι­ρία να μετα­φερ­θούν βίαια από τα σπί­τια τους αντί να «ζουν στη φτώ­χεια υπό την κυριαρ­χία της Χαμάς». Είναι επο­μέ­νως απα­ραί­τη­το για το Ισρα­ήλ να «δημιουρ­γή­σει τις κατάλ­λη­λες συν­θή­κες» για να «μετα­να­στεύ­σουν» από τη Γάζα στο Κάι­ρο. Ο Weitman σημεί­ω­σε ότι τα δύο εκα­τομ­μύ­ρια κάτοι­κοι της Γάζας «απο­τε­λούν λιγό­τε­ρο από το 2% του συνο­λι­κού αιγυ­πτια­κού πλη­θυ­σμού, ο οποί­ος σήμε­ρα περι­λαμ­βά­νει ήδη 9 εκα­τομ­μύ­ρια πρό­σφυ­γες. Στα­γό­να στον ωκεανό».

Το έγγρα­φο κατέ­λη­γε δυσοί­ω­να: «Δεν υπάρ­χει αμφι­βο­λία ότι για να καρ­πο­φο­ρή­σει αυτό το σχέ­διο, πρέ­πει να υπάρ­χουν πολ­λές συν­θή­κες ταυ­τό­χρο­να. Επί του παρό­ντος, αυτές οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις πλη­ρού­νται και δεν είναι σαφές πότε θα προ­κύ­ψει ξανά μια τέτοια ευκαι­ρία, αν ποτέ παρου­σια­στεί. Αυτή είναι η ώρα να δρά­σου­με. Τώρα».

«Αν θέλουμε να παραμείνουμε ζωντανοί, θα πρέπει να σκοτώσουμε και να σκοτώσουμε και να σκοτώσουμε»

Όσο βάρ­βα­ρες κι αν φαί­νο­νται αυτές οι προ­τά­σεις, αντι­κα­το­πτρί­ζουν αυτό που πολ­λοί Ισραη­λι­νοί αξιω­μα­τού­χοι φαί­νε­ται να μουρ­μου­ρί­ζουν κατ’ ιδί­αν και αυτό που του­λά­χι­στον ένας πρώ­ην κυβερ­νη­τι­κός κλοιός έχει προ­ω­θή­σει ανοι­χτά ως αλτρουι­στι­κή λύση στο παλαι­στι­νια­κό «πρό­βλη­μα».

«Υπάρ­χει μια τερά­στια έκτα­ση, σχε­δόν ατε­λεί­ω­τος χώρος στην έρη­μο του Σινά, ακρι­βώς στην άλλη πλευ­ρά της Γάζας», δήλω­σε ο πρώ­ην ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών του Ισρα­ήλ, Danny Ayalon, επα­νέ­λα­βε τη γενο­κτο­νι­κή σιω­νι­στι­κή λογι­κή πίσω από την πρό­τα­ση του Weitman σε συνέ­ντευ­ξή του στον Marc Lamont Hill του Al Jazeera. «Η ιδέα είναι ‑και δεν είναι η πρώ­τη φορά που θα γίνει- να φύγουν στους ανοι­χτούς χώρους όπου εμείς και η διε­θνής κοι­νό­τη­τα θα προ­ε­τοι­μά­σου­με τις υπο­δο­μές – ξέρε­τε, 10 πόλεις με τρό­φι­μα και νερό – ακρι­βώς όπως για τους πρό­σφυ­γες της Συρίας».

Το 2004, ο σιω­νι­στής δημο­γρά­φος Arnon Sofer του Πανε­πι­στη­μί­ου της Χάι­φα παρου­σί­α­σε λεπτο­με­ρή σχέ­δια για την απο­μό­νω­ση της Γάζας απευ­θεί­ας στην κυβέρ­νη­ση του Αριέλ Σαρόν. Αυτό συνε­πα­γό­ταν την πλή­ρη από­συρ­ση των ισραη­λι­νών δυνά­με­ων από την περιο­χή και την κατα­σκευή ενός αυστη­ρού συστή­μα­τος επι­τή­ρη­σης και ασφά­λειας για να δια­σφα­λι­στεί τίπο­τα και κανείς δεν θα έμπαι­νε ή θα έβγαι­νε χωρίς σιω­νι­στι­κή προ­ϋ­πό­θε­ση. Προ­έ­βλε­ψε ένα διαρ­κές λου­τρό αίματος:

«Όταν 2,5 εκα­τομ­μύ­ρια άνθρω­ποι ζουν σε μια απο­κλει­σμέ­νη Γάζα, θα είναι μια ανθρώ­πι­νη κατα­στρο­φή. Αυτοί οι άνθρω­ποι θα γίνουν ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρα ζώα από ό, τι είναι σήμε­ρα… Η πίε­ση στα σύνο­ρα θα είναι τρο­με­ρή. Θα είναι ένας τρο­με­ρός πόλε­μος. Έτσι, αν θέλου­με να παρα­μεί­νου­με ζωντα­νοί, θα πρέ­πει να σκο­τώ­σου­με και να σκο­τώ­σου­με και να σκο­τώ­σου­με. Όλη μέρα, κάθε μέρα… Το μόνο πράγ­μα που με ανη­συ­χεί είναι πώς να δια­σφα­λί­σω ότι τα αγό­ρια και οι άνδρες που θα πρέ­πει να κάνουν τη δολο­φο­νία θα είναι σε θέση να επι­στρέ­ψουν στα σπί­τια τους στις οικο­γέ­νειές τους και να είναι φυσιο­λο­γι­κά ανθρώ­πι­να όντα».

Το Ινστι­τού­το έχει παρου­σιά­σει μια καθα­ρή και εύκο­λη φαντα­σί­ω­ση της επί­τευ­ξης του ίδιου στό­χου που πρό­τει­νε ο Sofer. Για να πετύ­χει, το μόνο που έχουν να κάνουν οι Παλαι­στί­νιοι είναι να κατα­θέ­σουν τα όπλα τους και να κατευ­θυν­θούν προς την έρη­μο της μόνι­μης εξορίας.

Πηγή: The Grayzone

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο