Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κροατία: Ποσότητα-ρεκόρ ηρωίνης βρέθηκε κρυμμένη σε ράβδους μολύβδου

Η αστυ­νο­μία της Κρο­α­τί­ας ανα­κοί­νω­σε χθες Τρί­τη ότι εντο­πί­στη­κε και κατα­σχέ­θη­κε πέρυ­σι η μεγα­λύ­τε­ρη ποσό­τη­τα ηρω­ί­νης που έχει κατα­γρα­φεί ποτέ, κρυμ­μέ­νη μέσα σε φορ­τίο ράβδων μολύ­βδου βάρους 80 τόνων, πάνω σε πλοίο που έφθα­σε στη χώρα μέσω Τουρκίας.

Η ποσό­τη­τα 220 κιλών ηρω­ί­νης, κρυμ­μέ­νη σε μικρά πακέ­τα μέσα στις ράβδους του μετάλ­λου, βρέ­θη­κε και κατα­σχέ­θη­κε στο λιμά­νι Πλό­τσε, στην Αδρια­τι­κή, το φθι­νό­πω­ρο, διευ­κρί­νι­σε η αστυ­νο­μία κατά τη διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης Τύπου, σύμ­φω­να με την εφη­με­ρί­δα Dubrovački Vjesnik.

Μαζί με φορ­τίο κοκα­ΐ­νης που βρέ­θη­κε σε πλοίο από την Κολομ­βία, η κρο­α­τι­κή αστυ­νο­μία υπο­λο­γί­ζει πως τα κατα­σχε­θέ­ντα ναρ­κω­τι­κά είχαν αξία 17 εκα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ. Εκτι­μά πως είχαν προ­ο­ρι­σμό τις αγο­ρές της δυτι­κής Ευρώπης.

Η αστυ­νο­μία της περιο­χής Ντου­μπρόβ­νικ-Νερέτ­βα ανέ­φε­ρε πως τα μέλη των πλη­ρω­μά­των ανα­κρί­θη­καν και αφέ­θη­καν ελεύ­θε­ρα, αφού δια­πι­στώ­θη­κε πως δεν γνώ­ρι­ζαν τίπο­τα για τα ναρκωτικά.

Η αστυ­νο­μία εκτι­μά ότι η ανα­χαί­τι­ση του φορ­τί­ου της ηρω­ί­νης έσω­σε τη ζωή του­λά­χι­στον 110 χρηστών.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο