Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΣΙΑΣ: Η εθνική ομάδα της Παλαιστίνης πήρε την πρώτη της πρόκριση στα νοκ άουτ!

Η εθνι­κή ομά­δα ποδο­σφαί­ρου της Παλαι­στί­νης πήρε την παρ­θε­νι­κή της νίκη σε Κύπελ­λο Ασί­ας, κερ­δί­ζο­ντας 3–0 το Χονγκ Κονγκ στη Ντό­χα και παίρ­νο­ντας για πρώ­τη φορά στην ιστο­ρία της την πρό­κρι­ση για τα νοκ — άουτ της διοργάνωση!

Την ώρα που η βάρ­βα­ρη ισραη­λι­νή επί­θε­ση στη Γάζα και τη Δυτι­κή Όχθη ματώ­νει τον λαό της Παλαι­στί­νης, η ποδο­σφαι­ρι­κή ομά­δα της χώρας σκόρ­πι­σε χαρά, γρά­φο­ντας ιστο­ρία στο Κατάρ, με ήρωα τον Οντάι Ντα­μπάγκ της βελ­γι­κής Σαρ­λε­ρουά, που πέτυ­χε δύο γκολ, ενώ ενδιά­με­σα είχε σκο­ρά­ρει ο Ζεΐντ Κουνμπάρ.

Η ομά­δα του Τυνή­σιου, Μακράμ Ντα­μπούμπ, περι­μέ­νει πλέ­ον τον αντί­πα­λό της για τα νοκ – άουτ.

Κάποιοι Παλαι­στί­νιοι παί­κτες φέρε­ται να έχουν χάσει μέλη της οικο­γέ­νειάς τους ή έχουν συγ­γε­νείς παγι­δευ­μέ­νους στη Γάζα, ενώ έχουν μιλή­σει για τις δυσκο­λί­ες του να παί­ζουν ενώ δεν γνω­ρί­ζουν τι συμ­βαί­νει στο σπίτι.

Καθ’ όλη τη διάρ­κεια του αγώ­να, το πλή­θος των 6.500 ατό­μων στο στά­διο Abdullah bin Nasser bin Khalifa της Ντό­χα, υπο­στή­ρι­ζε την παλαι­στι­νια­κή ομά­δα, η οποία τα τελευ­ταία χρό­νια έχει φιλο­ξε­νη­θεί αρκε­τές φορές εκεί ως εξό­ρι­στη, όπως και στο Μπα­χρέιν, ή τα Ηνω­μέ­να Αρα­βι­κά Εμιράτα.

Στο σφύ­ριγ­μα της λήξης οι παί­κτες ξέσπα­σαν σε δάκρυα χαράς. Ο αμυ­ντι­κός Mοχά­μεντ Σαλέχ, ο οποί­ος γεν­νή­θη­κε στη Γάζα, δακρυ­σμέ­νος γονά­τι­σε στο έδα­φος, με το πρό­σω­πό του θαμ­μέ­νο στο γρασίδι.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο