Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυρ. Μητσοτάκης: Απαρέγκλιτη εφαρμογή της φοροληστείας με επιδόματα φτώχειας για τους πιο εξαθλιωμένους

Συνέ­χεια και έντα­ση της φορο­λε­η­λα­σί­ας του λαού, με «αντι­στάθ­μι­σμα» μέτρα-ψίχου­λα για τα πιο εξα­θλιω­μέ­να στρώ­μα­τα της κοι­νω­νί­ας από την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή υπο­σχέ­θη­κε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης σε συνέ­ντευ­ξη που έδω­σε το πρωί της Πέμ­πτης στο ραδιό­φω­νο του «ΣΚΑΪ».

Στο ίδιο υπο­κρι­τι­κό μοτί­βο της κατα­πο­λέ­μη­σης της φορο­δια­φυ­γής και της στο­χο­ποί­η­σης των αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων, σημεί­ω­σε ότι «κάποιος ο οποί­ος φορο­δια­φεύ­γει ζημιώ­νει διπλά το κρά­τος. Για­τί δεν πλη­ρώ­νει τους φόρους του και παίρ­νει επι­δό­μα­τα που δεν δικαιούται».

Λιγό­τε­ρη από τη μισή αλή­θεια είπε, λέγο­ντας ότι «έχου­με μειώ­σει τη φορο­λο­γι­κή επι­βά­ρυν­ση και για τα νοι­κο­κυ­ριά και για ελεύ­θε­ρους επαγ­γελ­μα­τί­ες και για τις επι­χει­ρή­σεις», καθώς οι μόνοι που εξα­κο­λου­θούν να απο­λαμ­βά­νουν προ­νο­μια­κό φορο­λο­γι­κό καθε­στώς είναι οι μεγά­λοι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι, μέσω απαλ­λα­γών, ελα­φρύν­σε­ων και μεί­ω­ση ασφα­λι­στι­κών εισφο­ρών, ενώ οι εργα­ζό­με­νοι και τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα στε­νά­ζουν από την άμε­ση και την έμμε­ση φορο­λο­γία σε τρό­φι­μα, είδη ανά­γκης, καύ­σι­μα και Ενέργεια.

«Δεν θα κάνου­με πίσω στο νομο­σχέ­διο. Ο πυρή­νας του δεν πρό­κει­ται να αλλά­ξει», ξεκα­θά­ρι­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός, συνε­χί­ζο­ντας την προ­κλη­τι­κή στο­χο­ποί­η­ση των επαγ­γελ­μα­τιών. «Έχου­με ένα πολύ τολ­μη­ρό μεταρ­ρυθ­μι­στι­κό σχέ­διο το οποίο θέλω να υλο­ποι­ή­σω με μεγά­λη ταχύ­τη­τα», ανέ­φε­ρε, ακό­μη, δια­βε­βαιώ­νο­ντας ότι δεν θα αφή­σει τίπο­τα όρθιο.

Την ίδια ώρα προ­α­νήγ­γει­λε κάποια νέα επι­δό­μα­τα φτώ­χειας για τον Δεκέμ­βρη σε «νοι­κο­κυ­ριά που έχουν ανά­γκη», στους δικαιού­χους του επι­δό­μα­τος τέκνου.

«Θα ενι­σχύ­σου­με τους συμπο­λί­τες μας με ανα­πη­ρία με 250 ευρώ στους δικαιού­χους ΑμεΑ ΟΠΕΚΑ. Θα στη­ρί­ξου­με τους συμπο­λί­τες μας με ελά­χι­στο εγγυ­η­μέ­νο εισό­δη­μα. Και τέλος θα ενι­σχύ­σου­με τους χαμη­λο­συ­ντα­ξιού­χους με 150 ευρώ παρα­πά­νω. Όταν η οικο­νο­μία πηγαί­νει καλά, έχου­με τη δυνα­τό­τη­τα να στη­ρί­ξου­με τους συμπο­λί­τες μας», είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: 902.gr

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο