Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κως: Το ιατροδικαστικό πόρισμα για την Αναστάζια – Ο σύντροφος έδωσε συμπληρωματική κατάθεση

Προ­θε­σμία για να απο­λο­γη­θεί την Τετάρ­τη ζήτη­σε και πήρε από τον ανα­κρι­τή, ο 32χρονος υπή­κο­ος Μπα­γκλα­ντές, που έχει συλ­λη­φθεί και κατη­γο­ρεί­ται για την κατη­γο­ρία της αρπα­γής της 27χρονης Ανα­στά­ζια — Πατρί­τσια, στην Κω, το πτώ­μα της οποί­ας εντο­πί­στη­κε χθες το από­γευ­μα. Ο ίδιος αρνεί­ται πως εμπλέ­κε­ται στην υπόθεση.

Σημειώ­νε­ται πως και η σορός της κοπέ­λας εντο­πί­στη­κε σε σημείο που είχε ελεγ­χθεί επα­νει­λημ­μέ­να τις προη­γού­με­νες ημέρες.

Από ασφυ­ξία επήλ­θε ο θανα­τος της 27χρονης Πολω­νής στην Κω, σύμ­φω­να με το ιατρο­δι­κα­στι­κό πόρι­σμα που δια­βι­βά­στη­κε ήδη στην ανα­κρι­τι­κή και εισαγ­γε­λι­κή Αρχή, ενώ συμπλη­ρω­μα­τι­κή κατά­θε­ση έδω­σε ο Πολω­νός σύντρο­φός της.

Όπως έγι­νε γνω­στό ο θάνα­τος της 27χρονης προ­ήλ­θε από ασφυ­ξία. Η δολο­φο­νη­θεί­σα 27χρονη μάλι­στα βρέ­θη­κε νεκρή μέσα σε σακού­λα και σκε­πα­σμέ­νη με κλα­διά, μόλις ένα χιλιό­με­τρο από­στα­ση από το σπί­τι του 32χρονου άνδρα από το Μπα­γκλα­ντές, ο οποί­ος έχει συλ­λη­φθεί ως βασι­κός ύποπτος.

Ο πατέ­ρας του θύμα­τος, μιλώ­ντας σε πολω­νι­κή ιστο­σε­λί­δα μίλη­σε για «ένα καλό κορί­τσι, αν και απε­ρί­σκε­πτο», αφού «πίστευε ότι όλοι ήταν φιλι­κοί». Και συνέ­χι­σε: «Στην αρχή νόμι­ζα ότι την πήγαν σε οίκο ανο­χής. Αλλά μετά, όταν ο 32χρονος κρα­τού­με­νος εξή­γη­σε στην αστυ­νο­μία ότι είχε συνευ­ρε­θεί οικειο­θε­λώς μαζί της και μετά την άφη­σε, ήξε­ρα ότι δεν μπο­ρού­σε να έχει καλό τέλος» ενώ προ­σθέ­τει ότι «δεν υπάρ­χει καμία αμφι­βο­λία ότι η Ανα­στα­σία απή­χθη, βιά­στη­κε και δολοφονήθηκε».

Είπε ακό­μα πως όταν δήλω­σε την εξα­φά­νι­σή της ο σύντρο­φός της στην αστυ­νο­μία τη νύχτα, «το αγνό­η­σαν αρχι­κά. Μόνο όταν ένας φίλος μας παρε­νέ­βη στην πρε­σβεία, κάτι άρχι­σε να κινείται».

Στο νησί ανα­μέ­νε­ται και εκπρό­σω­πος της πολω­νι­κής πρε­σβεί­ας για να ενη­με­ρω­θεί για το θέμα.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός της της Πολω­νί­ας Ματέ­ους Μορα­βιέ­τσκι ζήτη­σε από τις ελλη­νι­κές αρχές να παρα­δώ­σουν τον ύπο­πτο για να δικα­στεί σε πολω­νι­κό δικαστήριο.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο