Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κόκκαλης-Μαρινάκης: «Κόντρα» μεγαλοεπιχειρηματιών στην πλάτη του Ολυμπιακού

Στα άκρα έχει οδη­γη­θεί η κόντρα των μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τιών Σωκρά­τη Κόκ­κα­λη και Βαγ­γέ­λη Μαρι­νά­κη, με εκα­τέ­ρω­θεν αιχ­μη­ρές ανα­κοι­νώ­σεις και βαριές κατηγορίες.

Η ανταλ­λα­γή ανα­κοι­νώ­σε­ων, που εμπε­ριέ­χουν και προ­σω­πι­κές ανα­φο­ρές ξεκί­νη­σε πριν λίγες ημέ­ρες με τη δημο­σιο­ποί­η­ση δύο επι­στο­λών μετα­ξύ της «INTRAKAT» (Κόκ­κα­λης) και της «ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ» (Μαρι­νά­κης). Αφορ­μή υπήρ­ξε το αίτη­μα της «INTRAKAT» για επι­στρο­φή έκτα­σης του προ­πο­νη­τι­κού κέντρου στο Ρέντη που χρη­σι­μο­ποιεί­ται για τις ανά­γκες της Ακα­δη­μί­ας της ΠΑΕ Ολυ­μπια­κός. Πρό­κει­ται για έκτα­ση που ανή­κε στην «ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ» και απο­κτή­θη­κε από την «INTRAKAT» την περί­ο­δο της προ­ε­δρί­ας του κ. Σωκρά­τη Κόκ­κα­λη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Στις επι­στο­λές τους οι μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες εκτο­ξεύ­ουν κατη­γο­ρί­ες εκα­τέ­ρω­θεν, αφή­νο­ντας σαφείς αιχ­μές ο ένας για τις επι­χει­ρη­μα­τι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες του άλλου. Από την πλευ­ρά του, ο Σωκρ. Κόκ­κα­λης κατη­γό­ρη­σε τον Βαγ­γέ­λη Μαρι­νά­κη ότι κρύ­βε­ται πίσω από offshore εται­ρεί­ες και χρη­σι­μο­ποιεί τον Ολυ­μπια­κό και τα ΜΜΕ που ελέγ­χει ως εργα­λεία των προ­σω­πι­κών και πολι­τι­κών του φιλο­δο­ξιών, ενώ η πλευ­ρά Μαρι­νά­κη έκα­νε λόγο για «κρα­τι­κο­δί­αι­τες επι­χει­ρή­σεις» και σχέ­σεις της οικο­γέ­νειας Κόκ­κα­λη με την κυβέρ­νη­ση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο «καυ­γάς» Μαρι­νά­κη-Κόκ­κα­λη γίνε­ται στην πλά­τη του Ολυ­μπια­κού, μιας ιστο­ρι­κής και δημο­φι­λούς ομά­δας με εκα­τομ­μύ­ρια φιλά­θλους στην Ελλά­δα και όχι μόνο. Από την κόντρα των δύο μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τιών ανα­δύ­ε­ται η οσμή της σαπί­λας που έχει κυριεύ­σει το εμπο­ρευ­μα­το­ποι­η­μέ­νο ποδό­σφαι­ρο των ΠΑΕ-επιχειρήσεων.

Απο­δει­κνύ­ε­ται για πολ­λο­στή φορά ότι το ποδό­σφαι­ρο των ΠΑΕ, των μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τιών και των συμ­μο­ριών τους, του στοι­χή­μα­τος και των κυκλω­μά­των, είναι ένα πτώ­μα που βρί­σκε­ται σε προ­χω­ρη­μέ­νη σήψη.

Οι φίλα­θλοι του Ολυ­μπια­κού και όλων των ομά­δων, η νεο­λαία, συνο­λι­κά ο λαός δεν πρέ­πει να παγι­δευ­τούν στις κόντρες των μεγα­λο­κα­πι­τα­λι­στών του εμπο­ρευ­μα­το­ποι­η­μέ­νου ποδο­σφαί­ρου. Αντί­θε­τα, όλοι μαζί πρέ­πει να παλέ­ψουν σε γραμ­μή ρήξης ενά­ντια στη λογι­κή των ΠΑΕ και των επι­χει­ρη­μα­τι­κών-κερ­δο­σκο­πι­κών δρά­σε­ων στον αθλη­τι­σμό. Με προ­ο­πτι­κή μια άλλη εξου­σία και οικο­νο­μία, όπου και ο αθλη­τι­σμός και πιο συγκε­κρι­μέ­να το ποδό­σφαι­ρο, θα εξυ­πη­ρε­τεί τις όλο και αυξα­νό­με­νες λαϊ­κές ανά­γκες, θα απο­τε­λεί πραγ­μα­τι­κό δικαί­ω­μα του λαού στην πρά­ξη και όχι εμπόρευμα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο