Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κόμπι Μπράιαντ: Το μπάσκετ θρηνεί έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους του — Αντιδράσεις στα social media

Σοκ στο παγκό­σμιο αθλη­τι­κό στε­ρέ­ω­μα — και όχι μόνο — προ­κά­λε­σε η είδη­ση του θανά­του του θρύ­λου του NBA Κόμπι Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του Τζιά­να σε συντρι­βή ελι­κο­πτέ­ρου στην Καλα­μπά­σα της Καλιφόρνια.

Τα κοι­νω­νι­κά δίκτυα πήραν κυριο­λε­κτι­κά «φωτιά», με αθλη­τές, πολι­τι­κούς, ανθρώ­πους των media και απλό κόσμο να εκφρά­ζουν την θλί­ψη τους για το τρα­γι­κό γεγονός.

«Ο περισ­σό­τε­ρος κόσμος θα θυμά­ται τον Κόμπι ως έναν εξαι­ρε­τι­κό αθλη­τή που ενέ­πνευ­σε μια ολό­κλη­ρη γενιά παι­κτών μπά­σκετ. Όμως εγώ θα τον θυμά­μαι ως έναν άνθρω­πο που ήταν πολ­λά παρα­πά­νω από ένας αθλη­τής» έγρα­ψε στο Twitter ο θρυ­λι­κός παλαί­μα­χος άσος του NBA Καρίμ Αμπτούλ Τζα­μπάρ.

«Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ένας γίγα­ντας που ενέ­πνευ­σε και εντυ­πω­σί­α­σε τους ανθρώ­πους παντού, με τις ασύ­γκρι­τες ικα­νό­τη­τες του στο γήπε­δο», σημεί­ω­σε σε μήνυ­μα του, μετα­ξύ άλλων, ο δήμαρ­χος του Λος Άντζε­λες Έρικ Γκαρ­σέ­τι και πρό­σθε­σε ότι η πόλη του Λος Άντζε­λες θα τον θυμά­ται για πάντα «ως έναν από τους μεγα­λύ­τε­ρους ήρω­ες της».

Ο πρώ­ην πρό­ε­δρος των ΗΠΑ Μπα­ράκ Ομπά­μα χαρα­κτή­ρι­σε τον Μπράιαντ «θρύ­λο των γηπέ­δων» και εξέ­φρα­σε τα συλ­λυ­πη­τή­ρια του στην οικο­γέ­νεια του μπα­σκε­τμπο­λί­στα. Από την πλευ­ρά του, σε μήνυ­μα του στο Twitter ο νυν αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος Ντό­ναλντ Τραμπ χαρα­κτή­ρι­σε «φρι­χτή είδη­ση» την αναγ­γε­λία του θανά­του του «Black Mamba», όπως ήταν το παρα­τσού­κλι του Μπράιαντ.

Ο σπου­δαιό­τε­ρος μπα­σκε­τμπο­λί­στας όλων των επο­χών Μάικλ Τζόρ­νταν δήλω­σε «σοκα­ρι­σμέ­νος», προ­σθέ­το­ντας ότι «οι λέξεις δεν μπο­ρούν να περι­γρά­ψουν τον πόνο που νιώ­θω». Σημεί­ω­σε δε πως ένιω­θε τον Κόμπι ως «τον μικρό του αδελφό».

bryant jordan

Κόμπι Μπράιαντ και Μάικλ Τζόρ­νταν σε μια απ’ τις παλιές θρυ­λι­κές ανα­με­τρή­σεις τους.

«Είμαι συγκλο­νι­σμέ­νος. Οι λέξεις δεν μπο­ρούν καν να το περι­γρά­ψουν. Απλά μια εξαι­ρε­τι­κά στε­νά­χω­ρη και τρα­γι­κή μέρα», σχο­λί­α­σε ο παλαί­μα­χος μπα­σκε­τμπο­λί­στας Σκό­τι Πίπεν. Στο ίδιο μήκος κύμα­τος και ο Ντέ­νις Ρόντμαν ο οποί­ος έγρα­ψε: «Είμαι συντε­τριμ­μέ­νος απ’ όταν άκου­σα τα νέα για τον φίλο μου Κόμπι Μπράιαντ. Προ­σεύ­χο­μαι για την σύζυ­γό του, τα παι­διά του και την οικο­γέ­νεια των Λέι­κερς». Απα­ρη­γό­ρη­τος και ο έτε­ρος θρύ­λος των Λος Άντζε­λες Λεϊ­κερς, Μάτζικ Τζόν­σον, ο οποί­ος αφιέ­ρω­σε πολ­λα­πλά tweet πλέ­κο­ντας το εγκώ­μιο του άτυ­χου καλαθοσφαιριστή.

«Το παι­χνί­δι έχα­σε έναν πραγ­μα­τι­κό πρω­τα­θλη­τή» έγρα­ψε η επί­ση­μη σελί­δα του NBA.

«Το LA δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο» σημεί­ω­σε στο Twitter ο σταρ του Χόλυ­γουντ — και γνω­στός φίλα­θλος των Λέι­κερς — Λεο­νάρ­ντο Ντι Κάπριο, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας «θρύ­λο”» τον Κόμπι Μπράιαντ.

Συντε­τριμ­μέ­νος για το θάνα­το του καλού του φίλου ήταν ο σημε­ρι­νός άσος των Λος Άντζε­λες Λέι­κερς Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποί­ος έβα­λε τα κλά­μα­τα στο αερο­δρό­μιο, καθώς ενη­με­ρώ­θη­κε κατά τη διάρ­κεια πτή­σης από τη Φιλα­δέλ­φεια για τον χαμό του «Black Mamba». Οι δυο τους είχαν συνο­μι­λή­σει δια­δι­κτυα­κά λίγες μόλις ώρες πριν.

«Δεν υπάρ­χουν λόγια για να εκφρά­σω τον πόνο που νιώ­θω με αυτή την τρα­γι­κή και θλι­βε­ρή στιγ­μή που έχα­σα την ανι­ψιά μου, Τζί­τζι, και τον φίλο μου, τον αδερ­φό μου, τον παρ­τε­νέρ μου στην κατά­κτη­ση πρω­τα­θλη­μά­των, τον κολ­λη­τό μου. Σε αγα­πώ και θα μου λεί­ψεις. Συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια Μπράιαντ και στους επι­βαί­νο­ντας στο ελι­κό­πτε­ρο. Έχω αρρω­στή­σει» ανέ­φε­ρε ο Σακίλ Ο’ Νιλ, με τον οποίο ο Κόμπι είχε παί­ξει στους Λέικερς.

Το ΝΒΑ ανα­κοί­νω­σε πως ανα­βάλ­λο­νται όλα τα παι­χνί­δια που ήταν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­να για σήμε­ρα κι έτσι δεν πρό­κει­ται να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί κανέ­νας αγώ­νας σήμε­ρα στο κορυ­φαίο πρω­τά­θλη­μα του κόσμου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο