Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κύπελλα Ευρώπης: Θρίαμβος για τον ΠΑΟΚ, στο «Χ» ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Μία νίκη και τρεις ισο­πα­λί­ες ήταν ο απο­λο­γι­σμός για τους τέσ­σε­ρις εκπρο­σώ­πους της Ελλά­δας στη δεύ­τε­ρη αγω­νι­στι­κή των ομί­λων των Europa League και Europa Conference League.

ΑΕΚ, Πανα­θη­ναϊ­κός και Ολυ­μπια­κός πήραν από έναν βαθ­μό στις ανα­με­τρή­σεις τους με Άγιαξ, Μακά­μπι Χάι­φα και Μπά­τσκα Τοπό­λα αντί­στοι­χα, ενώ ο ΠΑΟΚ πήρε σπου­δαία νίκη επί της Άιντραχτ Φραν­κφούρ­της στην Τού­μπα, η οποία τον φέρ­νει αγκα­λιά με την πρό­κρι­ση στα νοκ άουτ παιχνίδια.

«Λύτρωση» στις καθυστερήσεις με υπογραφή Κουλιεράκη

Με την… υπο­γρα­φή του Κων­στα­ντί­νου Κου­λιε­ρά­κη, στις καθυ­στε­ρή­σεις της ανα­μέ­τρη­σης, ο ΠΑΟΚ επι­κρά­τη­σε στο γήπε­δο της Τού­μπας, για τη 2η αγω­νι­στι­κή του Europa Conference League, επί της Άιντραχτ με 2–1. Νίκη που τον βάζει σε θέση πρω­τιάς στον 7ο όμι­λο της διοργάνωσης.

Ο «Δικέ­φα­λος» προη­γή­θη­κε στο 28ο λεπτό με τον Άντρι­για Ζίβ­κο­βιτς και στο 68ο λεπτό ο Ομάρ Μαρ­μούς έφε­ρε το ματς σε ισορ­ρο­πία και ισο­φά­ρι­σε 1–1. Στο 90+2 ο Κου­λιε­ρά­κης δια­μόρ­φω­σε το τελι­κό απο­τέ­λε­σμα. Στο 16ο λεπτό ακυ­ρώ­θη­κε, ως οφσάιντ, γκολ των «ασπρό­μαυ­ρων», από τον Άλι Σαμάτα.

Ο Βίντα την κράτησε στην κορυφή

Ισό­πα­λη 1–1 με τον Άγιαξ ανα­δεί­χθη­κε η ΑΕΚ στην «OPAP Arena» για τον 2ο όμι­λο του Europa League. Οι Ολλαν­δοί προη­γή­θη­καν με πέναλ­τι του Μπέρ­γκ­χα­ους στο 28′, ενώ ο Βίντα ισο­φά­ρι­σε στο 85′. Έτσι, η «Ένω­ση» βρί­σκε­ται στην κορυ­φή του ομί­λου με 4 βαθ­μούς, ακο­λου­θούν Άγιαξ και Μαρ­σέιγ που έχουν από 2 και η Μπράι­τον με έναν.

Τον ξαναπρόδωσε η άμυνα

Μπο­ρεί στο ελλη­νι­κό πρω­τά­θλη­μα ο Ολυ­μπια­κός να δια­θέ­τει την καλύ­τε­ρη άμυ­να έως τώρα, ωστό­σο στην Ευρώ­πη… μπά­ζει. Μετά τα τρία γκολ που δέχθη­σαν στην έδρα τους από τη Φράι­μπουργκ, χάνο­ντας στο τέλος το παι­χνί­δι (2–3), η αδυ­να­μία στα μετό­πι­σθεν κόστι­σε στους «ερυ­θρό­λευ­κους» μια νίκη και δύο βαθ­μούς, που για 90 λεπτά φαί­νο­νταν δικά τους.

Η πει­ραϊ­κή ομά­δα προη­γή­θη­κε με 2–0 στη Σερ­βία απέ­να­ντι στην Μπά­τσκα Τόπο­λα, αλλά η αγω­νι­στι­κή καθί­ζη­ση στο β΄ημίχρονο και το λάθος του Ντόη, που άφη­σε την ομά­δα του με 10 παί­κτες, έφε­ρε το τελι­κό 2–2, την ώρα που η Γου­έστ Χαμ περ­νού­σε νικη­φό­ρα από τη Γερ­μα­νία (2–1 τη Φράι­μπουργκ) και τέθη­κε επι­κε­φα­λής του Α΄ ομί­λου στο Europa League.

«Λευκή» ισοπαλία στη Χάιφα με «Κέρβερο» Μπρινιόλι

Ο Πανα­θη­ναϊ­κός έφυ­γε «αλώ­βη­τος» απ’ το «Sammy Ofer Stadium» της Χάι­φα, απο­σπώ­ντας «λευ­κή» ισο­πα­λία (0–0) στο πλαί­σιο της 2ης αγω­νι­στι­κής των ομί­λων του Europa League και σε συν­δυα­σμό με τη νίκη της Βιγια­ρε­άλ επί της Ρεν με 1–0, παρέ­μει­νε στην κορυ­φή της βαθ­μο­λο­γί­ας κι οδη­γεί την κούρ­σα στον 6ο όμι­λο με 4 βαθμούς.

Μεγά­λη εμφά­νι­ση από τον Αλμπέρ­το Μπρι­νιό­λι που κατέ­βα­σε «ρολά» σε τέσ­σε­ρις περι­πτώ­σεις, εξαι­ρε­τι­κή εμφά­νι­ση κι απ’ τους Τόνι Βιλέ­να και Τιν Γεντ­βάι σε ένα βρά­δυ που οι «πρά­σι­νοι» πήραν ένα απο­τέ­λε­σμα που τους κρα­τά­ει στο «ρετι­ρέ».

Μείωσε τη διαφορά από το Ισραήλ η Ελλάδα – Αναλυτικά η κατάταξη της UEFA

Τα χθε­σι­νά απο­τε­λέ­σμα­τα των τεσ­σά­ρων ελλη­νι­κών ομά­δων στα Κύπελ­λα Ευρώ­πης προ­σέ­φε­ραν συνο­λι­κά στη χώρα μας 1.000 βαθ­μούς στο ranking της UEFA, μια πολύ καλή επί­δο­ση, αν και μικρό­τε­ρη από τους 1.200 βαθ­μούς της πρώ­της αγωνιστικής.

Η Ελλά­δα παρα­μέ­νει στην 19η θέση έχο­ντας συνο­λι­κά 25.325 βαθ­μούς, αλλά ψαλί­δι­σε τη δια­φο­ρά από το Ισρα­ήλ, που είδε τη Μακά­μπι Χάι­φα να έρχε­ται ισό­πα­λη με τον Πανα­θη­ναϊ­κό και τη Μακά­μπι Τελ Αβίβ να χάνει στο Βέλ­γιο από την Γάνδη.

14. Δανία 27.700 (2/4)
15. Τσε­χία 27.550 (3/4)
16. Νορ­βη­γία 26.875 (2/4)
17. Ουκρα­νία 26.600 (2/4)
18. Ισρα­ήλ 26.375 (2/5)
19. Ελλά­δα 25.325 (4/5)
20. Κρο­α­τία 23.025 (1/4)
21. Πολω­νία 22.875 (2/4)
22. Κύπρος 21.850 (1/4)
23. Σου­η­δία 21.500 (0/4)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο