Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κύπρος: Ανακοινώθηκε ότι ανακαλύφθηκαν 2,5 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου

Την ανα­κά­λυ­ψη ποσό­τη­τας φυσι­κού αερί­ου, η οποία σύμ­φω­να με τις προ­κα­ταρ­κτι­κές εκτι­μή­σεις ανέρ­χε­ται σε 2,5 τρισ. κυβι­κά πόδια (Tcf) στο τεμά­χιο 6 της ΑΟΖ της Κυπρια­κής Δημο­κρα­τί­ας, ανα­κοί­νω­σε το υπουρ­γείο Ενέρ­γειας, Εμπο­ρί­ου και Βιο­μη­χα­νί­ας της Κύπρου.

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γεί­ου Ενέρ­γειας, η γεώ­τρη­ση που διε­νερ­γή­θη­κε από το πλοίο-γεω­τρύ­πα­νο «Tungsten Explorer» σε βάθος νερού 2.287 μέτρων, κατέ­δει­ξε την ύπαρ­ξη στή­λης καθα­ρού φυσι­κού αερί­ου 260 μέτρων. Στη βάση δε της εκτε­τα­μέ­νης ανά­λυ­σης των δεδο­μέ­νων που προ­έ­κυ­ψαν, ο ταμιευ­τή­ρας που ανα­κα­λύ­φθη­κε έχει χαρα­κτη­ρι­στι­κά καλής μέχρι και εξαι­ρε­τι­κής ποιό­τη­τας και δια­θέ­τει, σύμ­φω­να με τις προ­κα­ταρ­κτι­κές εκτι­μή­σεις, συνο­λι­κή ποσό­τη­τα φυσι­κού αερί­ου 2,5 τρισ. κυβι­κών ποδών (Tcf).

Με την κοι­νο­πρα­ξία και το υπουρ­γείο Ενέρ­γειας να επε­ξερ­γά­ζο­νται ήδη τρό­πους για επί­σπευ­ση και βέλ­τι­στη αξιο­ποί­η­ση της νέας αυτής ανα­κά­λυ­ψης στην ΑΟΖ της Κύπρου, μετα­ξύ άλλων συμ­βάλ­λο­ντας και στις προ­σπά­θειες της Ευρώ­πης για ενί­σχυ­ση της ενερ­γεια­κής της ασφά­λειας, το «Tungsten Explorer» έχει μετα­βεί πλέ­ον στον στό­χο «Zeus‑1», για μια νέα ερευ­νη­τι­κή γεώ­τρη­ση στο τεμά­χιο 6 προ­κει­μέ­νου να εκτι­μη­θούν με μεγα­λύ­τε­ρη ακρί­βεια οι ποσό­τη­τες φυσι­κού αερί­ου στο εν λόγω τεμά­χιο, κατα­λή­γει η ανακοίνωση.

902.gr

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο