Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι βρίσκεται πίσω από το φόνο της κόρης του υπερεθνικιστή Ντούγκιν

Η ρωσι­κή Ομο­σπον­δια­κή Υπη­ρε­σία Ασφα­λεί­ας (FSB) κατη­γό­ρη­σε σήμε­ρα τις ειδικές υπη­ρε­σί­ες της Ουκρα­νί­ας ότι ευθύ­νο­νται για το φόνο της Ντά­ρια Ντού­γκι­να, της κόρης ενός εξέ­χο­ντος υπε­ρε­θνι­κι­στή ρώσου ιδε­ο­λό­γου, μετέ­δω­σε το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Ιντερφάξ.

Η Ντού­γκι­να, κόρη του Αλε­ξά­ντρ Ντού­γκιν, σκο­τώ­θη­κε το βρά­δυ του Σαβ­βά­του, όταν εκρη­κτι­κός μηχα­νι­σμός εξερ­ρά­γη και ανα­τί­να­ξε το αυτο­κί­νη­το Toyota Land Cruiser που οδη­γού­σε, ανα­κοί­νω­σαν Ρώσοι ερευνητές.

Η Ουκρα­νία έχει αρνη­θεί οποια­δή­πο­τε ανάμιξη.

Η FSB ανα­φέ­ρει στη σημε­ρι­νή ανα­κοί­νω­σή της πως η επί­θε­ση πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε από μια Ουκρα­νή γεν­νη­μέ­νη το 1979, την οποία και κατονομάζει.

Η FSB προ­σθέ­τει ότι η γυναί­κα αυτή και η έφη­βη κόρη της έφθα­σαν τον Ιού­λιο στη Ρωσία και πέρα­σαν ένα μήνα για να προ­ε­τοι­μά­σουν την επί­θε­ση, νοι­κιά­ζο­ντας ένα δια­μέ­ρι­σμα στο ίδιο συγκρό­τη­μα και ερευ­νώ­ντας τον τρό­πο ζωής της Ντού­γκι­να, σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση της FSB που μετα­δό­θη­κε από τα ρωσι­κά πρα­κτο­ρεία ειδήσεων.

Η εν λόγω γυναί­κα παρευ­ρέ­θη το βρά­δυ του Σαβ­βά­του σε εκδή­λω­ση έξω από τη Μόσχα, στην οποία βρί­σκο­νταν επί­σης η Ντού­γκι­να και ο πατέ­ρας της, πριν πραγ­μα­το­ποι­ή­σει μια «ελεγ­χό­με­νη έκρη­ξη» στο αυτο­κί­νη­το της Ντού­γκι­να και δια­φύ­γει από τη Ρωσία στην Εσθο­νία, ανα­κοί­νω­σε η FSB.

Πηγή: ΑΠΕ

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο