Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κύπρος: Εξελέγη πρόεδρος ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ο Νίκος Χρι­στο­δου­λί­δης επι­κρά­τη­σε στον β’ γύρο των προ­ε­δρι­κών εκλο­γών στην Κύπρο, επι­κρα­τώ­ντας του ανθυ­πο­ψη­φί­ου του Αντρέα Μαυρογιάννη.

Η συμ­με­το­χή έφτα­σε στο 72,2% (72% στον πρώ­το γύρο) και με κατα­με­τρη­μέ­νο το σύνο­λο των ψήφων, ο Ν. Χρι­στο­δου­λί­δης έλα­βε το 51,91% (204.633 ψήφοι), ένα­ντι του 48,09% (189.592 ψήφοι) που έλα­βε ο Α. Μαυρογιάννης.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι στον πρώ­το γύρο ο Ν. Χρι­στο­δου­λί­δης έλα­βε το 32,04% των ψήφων και ο Α. Μαυ­ρο­γιάν­νης το 29,59%.

Ο Ν. Χρι­στο­δου­λί­δης, επί σει­ρά ετών κορυ­φαίο στέ­λε­χος κυβερ­νή­σε­ων του Δημο­κρα­τι­κού Συνα­γερ­μού (ΔΗΣΥ), κατήλ­θε στις εκλο­γές ως «ανε­ξάρ­τη­τος», ενώ ο ΔΗΣΥ κάλε­σε σε ψήφο «κατά συνεί­δη­ση» στον β’ γύρο μετά τον απο­κλει­σμό του υπο­ψη­φί­ου του Αβέ­ρωφ Νεοφύτου.

Ο Α. Μαυ­ρο­γιάν­νης, πρώ­ην επι­κε­φα­λής των Ελλη­νο­κυ­πρί­ων στις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις για το Κυπρια­κό επί κυβερ­νή­σε­ων ΔΗΣΥ, κατήλ­θε ως «ανε­ξάρ­τη­τος», με τη στή­ρι­ξη δια­φό­ρων δυνά­με­ων, μετα­ξύ τους και του ΑΚΕΛ.

Μετά την ανα­κοί­νω­ση των απο­τε­λε­σμά­των ο Α. Μαυ­ρο­γιάν­νης τηλε­φώ­νη­σε στο Ν. Χρι­στο­δου­λι­δη και τον συνε­χά­ρη για την εκλο­γή του.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο