Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κύπρος: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του ψευδοκράτους

Την παραί­τη­σή της υπέ­βα­λε η λεγό­με­νη κυβέρ­νη­ση του πρω­θυ­πουρ­γού του ψευ­δο­κρά­τους Φαΐζ Σου­τζού­ο­γλου, έπει­τα από έντο­νη αντι­πα­ρά­θε­ση με τον «υπουρ­γό» Δημο­σιο­νο­μι­κών, Σου­νάτ Ατούν.

Η πολυ­ή­με­ρη αντι­πα­ρά­θε­ση των δύο ανδρών ξεκί­νη­σε από τις απο­φά­σεις σχε­τι­κά με τις αυξή­σεις σε τιμές ειδών πρώ­της ανά­γκης, καθώς και τη γενι­κό­τε­ρη δυσκο­λία των Τουρ­κο­κυ­πρί­ων να αντα­πο­κρι­θούν στο κόστος ζωής, ενώ κορυ­φώ­θη­κε μετά από ανα­κοι­νώ­σεις σχε­τι­κά με την τιμή του ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος από τον ψευ­δο­πρω­θυ­πουρ­γό. Ο τελευ­ταί­ος τάχθη­κε υπέρ της μεί­ω­σης της τιμής, ενώ ο Ατούν εξέ­φρα­σε δημο­σί­ως την δια­φω­νία του.

Μόλις δύο μήνες μετά τον σχη­μα­τι­σμό κυβέρ­νη­σης στα κατε­χό­με­να, το πολι­τι­κό σκη­νι­κό εισέρ­χε­ται και πάλι σε περί­ο­δο αβε­βαιό­τη­τας. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, ο Τουρ­κο­κύ­πριος ηγέ­της Ερσίν Τατάρ, πριν κάνει δεκτή την παραί­τη­ση των μελών του σχή­μα­τος, είχε δια­βου­λευ­θεί με την Άγκυρα.

Ο Σου­τζιού­ο­γλου, επι­κε­φα­λής του Κόμ­μα­τος Εθνι­κής Ενό­τη­τας, είχε στεί­λει επι­στο­λή στον Ερσίν Τατάρ, ζητώ­ντας του να παύ­σει τον Ατούν, αλλά ο Τουρ­κο­κύ­πριος ηγέ­της δεν το έπρα­ξε και φέρε­ται να είπε ότι θα αξιο­λο­γή­σει το θέμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο