Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Μητσοτάκης για εξοπλιστικά: Βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Με το γνω­στό κάλ­πι­κο αφή­γη­μα της εθνι­κής ενό­τη­τας και εθνι­κής ευθύ­νης προ­σπά­θη­σε να καμου­φλά­ρει ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης τις πραγ­μα­τι­κές στο­χεύ­σεις της σύμ­βα­σης αγο­ράς νέων φρε­γα­τών και αερο­σκα­φών, μιλώ­ντας στην Ολο­μέ­λεια της Βουλής.

Πολύ σύντο­μα όμως κατά τη διάρ­κεια της ομι­λί­ας του οι «μάσκες έπε­σαν» και ανα­δεί­χθη­καν οι πραγ­μα­τι­κοί στό­χοι, που δεν είναι άλλοι από την ανα­βάθ­μι­ση της επι­χει­ρη­σια­κής ικα­νό­τη­τας τόσο του ΝΑΤΟ, όσο και της ΕΕ στην περιο­χή των Βαλ­κα­νί­ων, της Ανα­το­λι­κής Μεσο­γεί­ου, της Β. Αφρι­κής και της Μαύ­ρης Θάλασ­σας, στο πλαί­σιο της αντι­πα­ρά­θε­σης με τη Ρωσία και την Κίνα, αλλά και ο στό­χος της γεω­στρα­τη­γι­κής ανα­βάθ­μι­σης της ελλη­νι­κής αστι­κής τάξης στις παρα­πά­νω περιο­χές, προ­κει­μέ­νου να απο­κο­μί­σουν μεγα­λύ­τε­ρο μερί­διο από την αιμα­το­βαμ­μέ­νη λεία.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός ανα­φέρ­θη­κε στην ιδιαί­τε­ρη συγκυ­ρία που έρχε­ται αυτή η σύμ­βα­ση, εννο­ώ­ντας την εύφλε­κτη κατά­στα­ση ανά­με­σα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία, υπερ­το­νί­ζο­ντας τη συνει­σφο­ρά που θα έχουν τα νέα αυτά οπλι­κά συστή­μα­τα τόσο στην «ευρω­παϊ­κή αμυ­ντι­κή αυτο­νο­μία», όσο και στο «ΝΑΤΟι­κό ενδια­φέ­ρον για τη Μεσό­γειο», επι­βε­βαιώ­νο­ντας κυνι­κά τη βαθιά εμπλο­κή της χώρας σε επι­κίν­δυ­να ιμπε­ρια­λι­στι­κά πολε­μο­κά­πη­λα σχέ­δια. Μάλι­στα, πήρε σαφή θέση στην εξε­λισ­σό­με­νη αντι­πα­ρά­θε­ση μετα­ξύ ΗΠΑ — ΝΑΤΟ και Ρωσί­ας, λέγο­ντας ότι «σωστά όλοι στο ΝΑΤΟ μιλούν για κοι­νό μέτω­πο απέ­να­ντι στη Μόσχα».

Για τα ελληνοτουρκικά

Όσον αφο­ρά στην επι­θε­τι­κό­τη­τα της τουρ­κι­κής αστι­κής τάξης στο Αιγαίο και την Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο, χαρα­κτή­ρι­σε «αντί­φα­ση» να απει­λεί­ται η Ελλά­δα από την Τουρ­κία, η οποία εξο­πλί­ζε­ται με ρωσι­κά οπλι­κά συστή­μα­τα, απο­κρύ­βο­ντας τον βρώ­μι­κο ρόλο του ΝΑΤΟ που δίνει «φτε­ρά» στις επι­διώ­ξεις του τουρ­κι­κού αστι­κού κρά­τους, προ­κει­μέ­νου να κρα­τή­σει τη γεί­το­να στο «ευρω­α­τλα­ντι­κό» στρατόπεδο.

Σχε­τι­κά με το κόστος αγο­ράς των φρε­γα­τών και των αερο­σκα­φών, «δια­φή­μι­σε» ότι αγο­ρά­στη­καν από το ελλη­νι­κό κρά­τος σε ευνοϊ­κές τιμές, την ώρα που τα λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά «στε­νά­ζουν» από την ακρί­βεια και τις ανα­τι­μή­σεις, αλλά όταν πρό­κει­ται για την ελά­φρυν­ση του λαού τότε οι δημο­σιο­νο­μι­κοί κόφτες γίνο­νται κατά πολύ αυστη­ρό­τε­ροι από όταν πρό­κει­ται να δαπα­νη­θούν χρή­μα­τα του ελλη­νι­κού λαού για ΝΑΤΟι­κούς εξοπλισμούς.

Μάλι­στα, ο Κυρ. Μητσο­τά­κης επα­νέ­λα­βε τα μέτρα-ψίχου­λα που δίνο­νται για την ανά­σχε­ση της ακρί­βειας, τα οποία δεν επαρ­κούν στο ελά­χι­στο, ενώ τόνι­σε ότι δεν θα γίνουν επι­πό­λαιες κινή­σεις που θα στε­ρή­σουν την ανά­πτυ­ξη, εννο­ώ­ντας φυσι­κά την καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη που απο­τε­λεί προ­τε­ραιό­τη­τα σε σχέ­ση με την επι­βί­ω­ση των εργα­ζο­μέ­νων, των βιο­πα­λαι­στών αγρο­τών και των αυτοαπασχολούμενων.

902.gr.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο