Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Μητσοτάκης: Καμαρώνει για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, βάζοντας τον λαό σε κίνδυνο

Των κυρώ­σε­ων εις βάρος της Ρωσί­ας από μεριάς της ΕΕ και της Ελλά­δας συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης, υπε­ρα­μύν­θη­κε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, στις δηλώ­σεις του μετά τη συνά­ντη­ση με την πρω­θυ­πουρ­γό της Φιν­λαν­δί­ας, Σάνα Μάριν, στο Μέγα­ρο Μαξίμου.

«H ρωσι­κή εισβο­λή στην Ουκρα­νία απο­τε­λεί έναν επι­θε­τι­κό πόλε­μο κατά μιας ανε­ξάρ­τη­της και κυρί­αρ­χης χώρας κάτι το οποίο δεν μπο­ρεί να γίνει ανε­κτό στην Ευρώ­πη του 21ου αιώ­να. Μαζί με τους εταί­ρους στην ΕΕ αντι­δρά­σα­με άμε­σα, προς έκπλη­ξη πολ­λών, με την επι­βο­λή άνευ προη­γου­μέ­νου κυρώ­σε­ων στη Ρωσία και λεκτι­κά αλλά κυρί­ως στην πρά­ξη είμα­στε αλλη­λέγ­γυοι στον ουκρα­νι­κό λαό συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης και της ιστο­ρι­κής ελλη­νι­κής κοι­νό­τη­τας. Δυστυ­χώς, οι περιο­χές που κατοι­κεί η ελλη­νι­κή κοι­νό­τη­τα εδώ και χιλιε­τί­ες έχουν δεχθεί τα πιο σκλη­ρά χτυ­πή­μα­τα από τους Ρώσους εισβο­λείς», δήλω­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός, απο­σιω­πώ­ντας βέβαια το γεγο­νός ότι τις κυρώ­σεις τις «πλη­ρώ­νουν» οι λαοί, και ο ελλη­νι­κός, που στε­νά­ζουν από την ακρί­βεια σε Ενέρ­γεια και αγα­θά πρώ­της ανά­γκης και την ενερ­γεια­κή φτώχεια.

Ακό­μα ανα­φέρ­θη­κε στο αίτη­μα της χώρας προς το Διε­θνές Ποι­νι­κό Δικα­στή­ριο «να διε­ρευ­νή­σει τα εγκλή­μα­τα που δια­πρά­χθη­καν στη Μαριού­πο­λη και στα χωριά που οι αερο­πο­ρι­κές επι­θέ­σεις των Ρώσων προ­κά­λε­σαν μεγά­λες απώ­λειες στους συμπα­τριώ­τες μας από τις πρώ­τες ημέ­ρες του πολέμου».

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο