Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Παπαδάκης: Η ελληνική κυβέρνηση έχει βαθιά εμπλοκή στη γενοκτονία στη Γάζα και στο μακελειό στην Ουκρανία

Στην εμπλο­κή της Ελλά­δας στην γενο­κτο­νία στη Γάζα, στο μακε­λειό στην Ουκρα­νία, αλλά και στο γεγο­νός ότι η Ερυ­θρά Θάλασ­σα είναι στις φλό­γες ανα­φέρ­θη­κε ο Κώστας Παπα­δά­κης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρω­βου­λευ­τής, μιλώ­ντας την Κυρια­κή στο «ertnews.gr».

Ανα­φε­ρό­με­νος και στην επί­σκε­ψη του Αμε­ρι­κα­νού υπουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών στην Ελλά­δα, επε­σή­μα­νε ότι η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση εμπλέ­κε­ται βαθιά σε όλα αυτά τα εγκλή­μα­τα, παρέ­χο­ντας στρα­τό, τη βάση της Σού­δας και άλλες διευκολύνσεις.

Ο Κ. Παπα­δά­κης ανα­φέρ­θη­κε και στο ζήτη­μα απο­στο­λής φρε­γά­τας στην ερυ­θρά θάλασ­σα η οποία έχει στό­χο «να εξυ­πη­ρε­τή­σει το ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και Ελλή­νων εφο­πλι­στών που έχουν συμ­φέ­ρο­ντα στην περιο­χή». Τόνι­σε ότι καθέ­νας πρέ­πει να ανα­λά­βει την ευθύ­νη που έχει για τους πολέ­μους που γίνο­νται υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση, οι ΗΠΑ, το Ισρα­ήλ, το ΝΑΤΟ έχουν μεγά­λα επι­χει­ρη­μα­τι­κά σχέ­δια στην περιο­χή κι από αυτά κερ­δί­ζουν και οι Έλλη­νες εφο­πλι­στές και στέλ­νουν στο στό­μα του λύκου τους Έλλη­νες ναυτεργάτες.

Σχε­τι­κά με τον ανα­σχη­μα­τι­σμό, ο Κ. Παπα­δά­κης τόνι­σε ότι προ­ω­θεί συγκε­κρι­μέ­νη αντι­δρα­στι­κή ατζέ­ντα μεταρ­ρυθ­μί­σε­ων και υπο­γράμ­μι­σε ότι η εργα­τι­κή λαϊ­κή οικο­γέ­νεια επω­μί­ζε­ται όλα τα βάρη, όπως θα τα επω­μι­στεί τώρα και με το ζήτη­μα της παν­δη­μί­ας και το άνοιγ­μα των σχο­λεί­ων όπου όλη η επι­δη­μιο­λο­γι­κή παρα­κο­λού­θη­ση και πρό­λη­ψη φορ­τώ­νε­ται και πάλι στα έξο­δα της οικο­γέ­νειας. Ανα­φε­ρό­με­νος στα ιδιω­τι­κά πανε­πι­στή­μια υπο­γράμ­μι­σε ότι θα μπο­ρεί να σπου­δά­σει όποιος έχει γερό πορτοφόλι.

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο