Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λέσβος: Επεισόδια στο λιμάνι όταν πρόσφυγες ζήτησαν να επιβιβαστούν στο πλοίο για να φύγουν

Επει­σό­δια εκτυ­λί­χτη­καν και σήμε­ρα στο λιμά­νι της Μυτι­λή­νης για μια ακό­μα φορά.

Χιλιά­δες αιτού­ντες άσυ­λο για μια ακό­μα μέρα κατέ­βη­καν με όλα τους τα υπάρ­χο­ντα από τον καταυ­λι­σμό της Μόριας στην πόλη της Μυτι­λή­νης ζητώ­ντας να επι­βι­βα­στούν στο πλοίο της γραμ­μής για Πει­ραιά για να φύγουν από το νησί όπου παρα­μέ­νουν εγκλω­βι­σμέ­νοι στο πλαί­σιο  της συμ­φω­νί­ας ΕΕ — Τουρ­κί­ας, αλλά και του κανο­νι­σμού του Δου­βλί­νου, που τηρεί κατά γράμ­μα η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ.

Ισχυ­ρές αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις προ­σπα­θούν να τους απω­θή­σουν προς τους δρό­μους που οδη­γούν στην έξο­δο της πόλης.

Στο μετα­ξύ, στο λιμά­νι της Μυτι­λή­νης από τις 11 περί­που το πρωί έχει δέσει το αρμα­τα­γω­γό «Ρόδος».

Σε αυτό πρό­κει­ται να επι­βι­βα­σθούν οι περί­που 510 πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες που έχουν έρθει στη Λέσβο κατά δια­στή­μα­τα, μετά την 1η Μαρ­τί­ου και οι οποί­οι άρχι­σαν σήμε­ρα να ταχτο­ποιού­νται για να επι­βι­βα­σθούν στο αρματαγωγό.

Κατά 10άδες οδη­γού­νται στην Αστυ­νο­μία όπου γίνε­ται η ταυ­το­ποί­η­ση και στη συνέ­χεια ξανα­ο­δη­γού­νται στο λιμάνι.

Άγνω­στο παρα­μέ­νει ακό­μα πότε θα αρχί­σει η επι­βί­βα­ση στο αρμα­τα­γω­γό, καθώς και πότε, εάν και πού, θα μετα­φερ­θούν στη συνέ­χεια. «Σύμ­φω­να με δημο­σί­ευ­μα της «Καθη­με­ρι­νής» θα μετα­φερ­θούν σε κλει­στό κέντρο που θα δημιουρ­γη­θεί τις επό­με­νες ημέ­ρες στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο