Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λέσχη Φίλων ΚΚΕ Ουγγαρίας: Καταγγέλλει τη διοργάνωση αντικομμουνιστικής ημερίδας που προσβάλλει την Ιστορία

Τη διορ­γά­νω­ση αντι­κομ­μου­νι­στι­κής ημε­ρί­δας από το δια­βό­η­το «Ελλη­νι­κό Ινστι­τού­το» καταγ­γέλ­λει η Λέσχη Φίλων ΚΚΕ Ουγ­γα­ρί­ας, καλώ­ντας τους Έλλη­νες της Ουγ­γα­ρί­ας να γυρί­σουν την πλά­τη στην αντι­κομ­μου­νι­στι­κή προ­πα­γάν­δα, τη λάσπη για τον σοσια­λι­σμό, την προ­κλη­τι­κή θεω­ρία των δύο άκρων.

Στην καταγ­γε­λία της η Λέσχη Φίλων ΚΚΕ Ουγ­γα­ρί­ας, αναφέρει:

«Ημε­ρί­δα προ­σβο­λής στην Ιστο­ρία και τη μνή­μη των οικο­γε­νειών των πολι­τι­κών προ­σφύ­γων και συνο­λι­κά των Ελλή­νων της Ουγ­γα­ρί­ας οργα­νώ­νε­ται από το γνω­στό αντι­κομ­μου­νι­στι­κό κέντρο με την επω­νυ­μία “Ελλη­νι­κό Ινστι­τού­το”, με χορη­γό μάλι­στα την Ουγ­γρι­κή Κυβέρνηση.

Η εν λόγω “ημε­ρί­δα” πραγ­μα­το­ποιεί­ται μάλι­στα στον τόπο που φιλο­ξέ­νη­σε δεκά­δες παι­διά που ήρθαν μετά την ήττα του ηρω­ι­κού Δημο­κρα­τι­κού Στρα­τού Ελλά­δας στη σοσια­λι­στι­κή Ουγ­γα­ρία για να σωθούν από τους βομ­βαρ­δι­σμούς των ιμπε­ρια­λι­στών και των Ελλή­νων συνερ­γα­τών τους και τα βάρ­βα­ρα σχέ­δια της αστι­κής τάξης σε βάρος του ελλη­νι­κού λαού.

Προ­κει­μέ­νου να βρουν ακρο­α­τή­ριο “φυτεύ­ουν” την εν λόγω “ημε­ρί­δα” στο πλαί­σιο εκδρο­μής, απευ­θυ­νό­με­νοι σε οικο­γέ­νειες πολι­τι­κών προ­σφύ­γων που δεν είναι ενη­με­ρω­μέ­νες για τα σχέ­διά τους, οι οποί­ες απλά θέλουν να επι­σκε­φτούν έναν από τους χώρους που η σοσια­λι­στι­κή Ουγ­γα­ρία φιλο­ξέ­νη­σε γεν­ναιό­δω­ρα εκα­το­ντά­δες παιδιά.

Διορ­γα­νω­τές της είναι τα φερέ­φω­να της ουγ­γρι­κής κυβέρ­νη­σης στους Έλλη­νες της Ουγ­γα­ρί­ας Μπ. Αγκάρ­ντι, διευ­θυ­ντής του Ινστι­τού­του και Λ. Κορά­νης εκπρό­σω­πος των Ελλή­νων στο Ουγ­γρι­κό κοι­νο­βού­λιο, οι οποί­οι όταν… δεν στέλ­νουν επι­στο­λές τρο­μο­κρά­τη­σης των αγω­νι­ζο­μέ­νων εκπαι­δευ­τι­κών, κι όταν δεν μεθο­δεύ­ουν τον οικο­νο­μι­κό στραγ­γα­λι­σμό του Συλ­λό­γου (Πολι­τι­στι­κός Σύλ­λο­γος Ελλή­νων Ουγ­γα­ρί­ας) επι­διώ­κουν να ξανα­γρά­ψουν την Ιστο­ρία της πολι­τι­κής προ­σφυ­γιάς, με βρώ­μι­κο μελά­νι, ψέμα­τα και παραχάραξη.

Καθό­λου τυχαία καλούν τους “σεση­μα­σμέ­νους” αντι­κομ­μου­νι­στές Μαρα­τζί­δη, Τσί­βο, “μάστο­ρες” στις ανι­στό­ρη­τες λαθρο­χει­ρί­ες και δια­στρε­βλώ­σεις, που τις σερ­βί­ρουν ως δήθεν ακα­δη­μαϊ­κές μελέ­τες με εκά­στο­τε χρη­μα­το­δο­τή­σεις από ΗΠΑ κι άλλους …ευγε­νι­κούς πρό­θυ­μους χορηγούς.

Η αντι­κομ­μου­νι­στι­κή προ­πα­γάν­δα τους, η λάσπη για τον σοσια­λι­σμό, η προ­κλη­τι­κή θεω­ρία των δύο άκρων που προ­ω­θεί με παχυ­λές χρη­μα­το­δο­τή­σεις η ΕΕ στό­χο έχει την υπε­ρά­σπι­ση της καπι­τα­λι­στι­κής βαρ­βα­ρό­τη­τας που ζουν οι λαοί, της εκμε­τάλ­λευ­σης, της φτώ­χειας, της ακρί­βειας των ιμπε­ρια­λι­στι­κών πολέμων.

Όσο και να κοπιά­ζουν, όσο χρή­μα και να επι­στρα­τεύ­ουν για να χει­ρα­γω­γή­σουν τους Έλλη­νες της Ουγ­γα­ρί­ας και τους φορείς τους, ιδιαί­τε­ρα οι νέοι Έλλη­νες στην Ουγ­γα­ρία θα μάθουν την Ιστο­ρι­κή αλή­θεια περι­φρο­νώ­ντας τις καλο­πλη­ρω­μέ­νες αντι­κομ­μου­νι­στι­κές φιέστες.

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ Ουγ­γα­ρί­ας καλεί τους Έλλη­νες της Ουγ­γα­ρί­ας να αγνο­ή­σουν τέτοια “καλέ­σμα­τα” και με ένα πολύ πιο δυνα­τό ΚΚΕ στις εκλο­γές της 21 Μάη να δώσουν απο­φα­σι­στι­κή απά­ντη­ση σε όποια αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση της επό­με­νης μέρας. Να ισχυ­ρο­ποι­ή­σουν το ΚΚΕ, τη φωνή που υπε­ρα­σπί­ζε­ται την ιστο­ρι­κή μνή­μη και τον αγώ­να των πολι­τι­κών προ­σφύ­γων και των οικο­γε­νειών τους, και δίνει μάχη για τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες των Ελλή­νων της Ουγ­γα­ρί­ας, τα εργα­τι­κά και μορ­φω­τι­κά τους δικαιώματα.

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στην Ουγ­γα­ρία θα συνε­χί­σει το επό­με­νο διά­στη­μα τις πρω­το­βου­λί­ες της για να δια­δο­θεί η Ιστο­ρι­κή αλή­θεια και να πάρουν απά­ντη­ση τα ανι­στό­ρη­τα κηρύγ­μα­τα των κυβερ­νή­σε­ων, της ΕΕ και των επι­τε­λεί­ων τους».

902.gr.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο