Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας: Κατήγγειλε την αστυνομοκρατία και την επίδειξη πυγμής της Δημοτικής Αρχής στο Πάρκο Δρακόπουλου

Στην τοπο­θέ­τη­ση του εκ μέρους της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στη συνε­δρί­α­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου του Δήμου Αθη­ναί­ων που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε τη Δευ­τέ­ρα 17 Ιου­λί­ου, ο Χάρης Βουρ­δου­μπάς, δημο­τι­κός σύμ­βου­λος και εκ νέου υπο­ψή­φιος, έθε­σε προ ημε­ρή­σιας διά­τα­ξης τα εξής ζητήματα:

«Βάλα­τε, ξημε­ρώ­μα­τα, σαν τους κλέ­φτες τα ΜΑΤ για να ντύ­σε­τε μια απα­ρά­δε­κτη σύμ­βα­ση και με καταστολή!

Εμείς επα­να­λαμ­βά­νου­με τη θέση μας:

Να καταρ­γη­θεί η σύμ­βα­ση- σκάν­δα­λο, που μετά από 8 χρό­νια, δίνει όλη την κυριό­τη­τα ‑και των 9 στρεμ­μά­των- στον Ερυ­θρό Σταυρό.

Να περά­σει άμε­σα όλος ο χώρος στην ιδιο­κτη­σία του Δήμου, για να αξιο­ποι­η­θεί ως πάρ­κου υψη­λού πρα­σί­νου, με σύγ­χρο­νη παι­δι­κή χαρά, προ­σβά­σι­μο για όλους.

Δεν υπάρ­χει λόγος για καμία ανά­πλα­ση: τα 2/3 είναι ήδη δια­μορ­φω­μέ­νο πάρ­κο. Το μόνο που χρειά­ζε­ται είναι φρο­ντί­δα, συντή­ρη­ση, ανα­νέ­ω­ση του χώμα­τος. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονη­ρού, να φτιά­ξε­τε δηλα­δή ένα πάρ­κο με ημε­ρο­μη­νία λήξης, για το δώσε­τε μετά δώρο στους ιδιο­κτή­τες που εσείς μόνος σας αναγνωρίσατε!

Επί­σης, να μας απα­ντή­σε­τε: Ποια υπη­ρε­σία του δήμου και πότε έχει δώσει έγκρι­ση για τη μελέ­τη της ανά­πλα­σης. Και ακό­μα, υπάρ­χει έγκρι­ση από το αρμό­διο συμ­βού­λιο Αρχιτεκτονικής;

Και τέλος… Φέρ­νει ένα ψήφι­σμα σήμε­ρα η δημο­τι­κή αρχή. Εμείς σας καλού­με να το απο­σύ­ρε­τε, για­τί αλλιώς δεί­χνε­τε ότι έχε­τε απο­φα­σί­σει να ρίξε­τε λάδι στη φωτιά.

Δεύ­τε­ρο,

Κάνα­τε κύριε δήμαρ­χε μια δήθεν αυτο­κρι­τι­κή για τα έργα του Μεγά­λου Περί­πα­του, για­τί το κρά­ξι­μο που τρώ­τε ‑ακό­μα και από δικούς σας- δεν είναι δια­χει­ρί­σι­μο μάλ­λον. Αυτο­κρι­τι­κή βέβαια, που δεν είναι για την ουσία..

Να θυμί­σου­με, ότι η πόλη δεν θα έμπαι­νε σε αυτή τη μεγά­λη περι­πέ­τεια, αν δεν το ψήφι­ζαν μαζί σας και οι παρα­τά­ξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Και μάλι­στα στην αρχι­κή του μορ­φή, που ήταν ακό­μη χειρότερη.

Έχε­τε πετά­ξει ως τώρα 13 εκατ. ευρώ (μπο­ρεί και περισ­σό­τε­ρα) για να έχε­τε 3 χρό­νια την Πανε­πι­στη­μί­ου ως κεντρι­κό σκου­πι­δό­το­πο της πόλης.

Μας λέγα­τε ότι ο αστι­κός εξο­πλι­σμός θα πήγαι­νε υπο­τί­θε­ται να αξιο­ποι­η­θεί στις γει­το­νιές, ενώ είναι πετα­μέ­να όλα (δηλα­δή εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες ευρώ) στο φυτώ­ριο στο Γουδή.

Η ταλαι­πω­ρία του Μεγά­λου Περι­πά­του, δεν είναι απλά μια εξαί­ρε­ση …που στιγ­μα­τί­ζει θητεία σας:

Είναι η κορω­νί­δα της στρα­τη­γι­κή σας για μια Αθή­να ανα­βαθ­μι­σμέ­νο του­ρι­στι­κό — επι­χει­ρη­μα­τι­κό κέντρο, με υπο­δο­μές και ανα­πλά­σεις που έχουν ως γνώ­μο­να την υπο­στή­ρι­ξη και διεύ­ρυν­ση της πελα­τεί­ας των ξενο­δό­χων, των αλυ­σί­δων βρα­χυ­χρό­νιας μίσθω­σης, του real estate… Για τα κέρ­δη τους…

Και όχι βέβαια, τις ανά­γκες των πολ­λών… των εργα­ζο­μέ­νων και κατοί­κων της πόλης για ελεύ­θε­ρους χώρους, ανα­ψυ­χή, πολιτισμό

Αυτή η στρα­τη­γι­κή επι­λο­γή στη­ρί­ζε­ται ευρύτατα…με τη συναί­νε­ση που σας έχουν δώσει όλη αυτή την 4ετία οι παρα­τά­ξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε σει­ρά κομ­βι­κών επι­λο­γών και ψηφο­φο­ριών στο Δημο­τι­κό Συμβούλιο.

Αντί­στοι­χης στό­χευ­σης είναι και ο σχε­δια­σμός για την Ακα­δη­μία Πλάτωνα:

Οι κάτοι­κοι έχουν χορ­τά­σει μακέ­τες τόσα χρό­νια, την ώρα που…

- Το νότιο τμή­μα του πάρ­κου είναι ξεραμένο.

- Οι λαχα­νό­κη­ποι είναι για χρό­νια σε καταπατητή.

- Τα αντι­πλημ­μυ­ρι­κά στην περιο­χή ακό­μα τα μελετάτε,

- ενώ στο ποδο­σφαι­ρι­κό γήπε­δο της περιο­χής, η αγω­νι­στι­κή γραμ­μή είναι πάνω στο συρματόπλεγμα.

Επι­μέ­νου­με να λέμε: αν θέλε­τε Μου­σείο της πόλης των Αθη­νών, υπάρ­χουν τόσα οικό­πε­δα στην περιο­χή προς αξιο­ποί­η­ση. Δεν χρειά­ζε­ται να γίνει μέσα στο πάρκο.

Και επει­δή σας νοιά­ζει τόσο η μόστρα της Αθή­νας, θα μας πεί­τε τι σκο­πεύ­ε­τε να κάνε­τε για τους αρου­ραί­ους που κάνουν βόλ­τα γύρω από άγαλ­μα Κολο­κο­τρώ­νη – ή τις κατσα­ρί­δες που αλω­νί­ζουν στο Μοναστηράκι.

Αυτά ξέρε­τε, τα βγά­ζουν φιλι­κές σας εφη­με­ρί­δες και sites.

Θα κάνε­τε επι­τέ­λους κάτι για τους κοριούς στο Πολυ­δύ­να­μο Κέντρο Αστέγων;

Τρί­το:

Υπάρ­χουν σει­ρά καταγ­γε­λιών για εργα­ζό­με­νους του δήμου και εργα­ζό­με­νους σε εργο­λά­βους για έργα του δήμου, που δού­λευαν σε εξω­τε­ρι­κούς χώρους, στην απο­κο­μι­δή, στην Πανε­πι­στη­μί­ου, σε συν­θή­κες καύσωνα.

Το Σάβ­βα­το, το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Αθή­νας στα­μά­τη­σε τις εργα­σί­ες στο Μεγά­λο Περί­πα­το, για­τί δεν έχε­τε το δικαί­ω­μα — ούτε εσείς ούτε κανέ­νας εργο­λά­βος- να κατα­πα­τά­τε τα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων, την ασφά­λεια στους εργα­σια­κούς χώρους…

Μόνο και μόνο για να προ­λά­βε­τε να συμ­μα­ζέ­ψε­τε το μπά­χα­λο που έχε­τε προ­κα­λέ­σει στο κέντρο της Αθήνας.

Και επει­δή έρχο­νται και άλλες μέρες με καύ­σω­να, Απαι­τού­με η Δημο­τι­κή Αρχή να δώσει εντο­λή για παύ­ση των εργα­σιών για όσες μέρες διαρκεί!

Επί­σης και από αυτό το βήμα, θέλου­με να καταγ­γεί­λου­με τον Περι­φε­ρειάρ­χη της ΝΔ, που το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο που μας πέρα­σε, με θερ­μο­κρα­σί­ες 40 βαθ­μούς, απο­φά­σι­σε να κλεί­σει 4 πάρ­κα της Αττι­κής, τα 3 στο Δήμου μας (Πεδίο του Άρε­ως, Λόφο Φινο­πού­λου και Αττι­κό Άλσος).

Αντί να ενι­σχύ­σε­τε μέτρα πυρο­προ­στα­σί­ας, κόβε­τε ‑και από τους Αθη­ναί­ους- τη δυνα­τό­τη­τα να βρουν μια ανά­σα δρο­σιάς μέσα στις συν­θή­κες του καύ­σω­να. Μιλά­με για μια απί­στευ­τη ομο­λο­γία ανι­κα­νό­τη­τάς σας, κυβέρ­νη­σης-δήμου και Περι­φέ­ρειας, να προ­στα­τέ­ψε­τε από τον κίν­δυ­νο πυρ­κα­γιάς, πάρ­κα μερι­κών στρεμ­μά­των, περι­φραγ­μέ­να, ελεγχόμενα.

Την ίδια ώρα μάλι­στα που κλεί­να­τε τα πάρ­κα, κρα­τά­γα­τε ανοι­χτά τα εμπο­ρι­κά κατα­στή­μα­τα, αδια­φο­ρώ­ντας για τους χιλιά­δες εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λους και τους μικρούς επαγγελματίες…

Τελειώ­νο­ντας:

Εμείς αυτό που συνα­ντά­με είναι ότι ενι­σχύ­ε­ται το “όχι πάλι ο Μπα­κο­γιάν­νης, όχι κι άλλη 4ετία”

Σε αυτό, προ­φα­νώς δε μπο­ρούν να δώσουν απά­ντη­ση ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που μετά την αβά­ντα που σας έδω­σαν 4 χρό­νια τώρα, φτά­σα­με 2,5 μήνες πριν τις εκλο­γές και ΔΕΝ έχουν καν υποψήφιους.

Εμείς ‑ξέρε­τε- είμα­στε έτοι­μοι: ανα­κοι­νώ­σα­με τον κύριο όγκο του ψηφο­δελ­τί­ου μας τις προη­γού­με­νες μέρες…

Η μόνη ρεα­λι­στι­κή ‑μαχη­τι­κή — αξιό­πι­στη απά­ντη­ση, στην αντί­θε­ση που εκφρά­ζουν πολ­λοί στην προ­ο­πτι­κή μιας νέας τετρα­ε­τί­ας Μπα­κο­γιάν­νη, είναι η “Λαϊ­κή Συσπείρωση”.

Είναι η αγω­νι­στι­κή επι­λο­γή που μπο­ρούν να κάνουν οι Αθη­ναί­οι και οι Αθη­ναί­ες πέρα από την κομ­μα­τι­κή τους επιλογή…

Ακρι­βώς για­τί εμείς στα­θή­κα­με απέ­να­ντι στις πολι­τι­κές επι­λο­γές και το έργο του Δημάρ­χου της κυβέρ­νη­σης, που είναι εχθρι­κό στις καθη­με­ρι­νές ανά­γκες και τις διεκ­δι­κή­σεις των πολλών.

Και για­τί ο συν­δυα­σμός του ΚΚΕ εκφρά­ζει με συνέ­πεια, αγω­νι­στι­κό­τη­τα και γνώ­ση- όπως απο­δει­κνύ­ουν οι προ­τά­σεις και παρεμ­βά­σεις που έχου­με κάνει όλα αυτά τα χρό­νια- τις δια­φο­ρε­τι­κές ιεραρ­χή­σεις που βάζουν στο επί­κε­ντρο τις ανά­γκες των πολ­λών και όχι τα κέρ­δη των λίγων».

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο