Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής: «Αυτοί Είμαστε» / Τετρασέλιδα φυλλάδια παρουσίασης των υποψηφίων (ΦΩΤΟ)

Λίγες μέρες απο­μέ­νουν μέχρι τις εκλο­γές και εντεί­νο­νται οι προ­σπά­θειες για να φτά­σει το κάλε­σμα για την ενί­σχυ­σης της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» παντού. Στην Αττι­κή τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οπα­δοί και φίλοι, υπο­ψή­φιοι, «οργώ­νουν» χώρους δου­λειάς και γει­το­νί­ες, στέ­κια νεο­λαί­ας, δομές υγεί­ας και εκπαί­δευ­σης ρίχνουν βάρος στην μάχη του ψηφο­δελ­τί­ου για να φτά­σει χέρι με χέρι σε χιλιά­δες και έτσι οι κάλ­πες να γεμί­σουν με γαρύφαλλα.

Από κοντά δια­κι­νούν πλα­τιά όλα τα εκλο­γι­κά υλι­κά, ανά­με­σα τους και τα τετρα­σέ­λι­δα παρου­σί­α­σης των υπο­ψη­φί­ων της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Αττι­κής ανά Περι­φε­ρεια­κή Ενότητα.

Και από αυτά δια­κρί­νε­ται η ξεχω­ρι­στή σύν­θε­ση των ψηφο­δελ­τί­ων που στη­ρί­ζει το ΚΚΕ. Πρό­κει­ται για υπο­ψη­φί­ους δοκι­μα­σμέ­νους αγω­νι­στές του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος, των ριζο­σπα­στι­κών συσπει­ρώ­σε­ων των επαγ­γελ­μα­τιών, των επιστημόνων,των γυναι­κών, της νεο­λαί­ας που συγκε­ντρώ­νουν την ανα­γνώ­ρι­ση από πλή­θος κόσμου ακρι­βώς λόγω της πρω­το­πό­ρα δρά­σης τους. Ξεκά­θα­ρο εχέγ­γυο ότι την επό­με­νη μέρα θα είναι στο πλάι του λαού και το ζητού­με­νο είναι αυτό να γίνει με ακό­μη περισ­σό­τε­ρους εκλεγμένους.

Οχι τυχαία λοι­πόν, τα φυλ­λά­δια παρου­σί­α­σης ανα­γρά­φουν «Αυτοί Είμα­στε», ενώ στο οπι­σθό­φυλ­λο τους εξη­γούν για­τί ψήφο στη Λαϊ­κή Συσπείρωση.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να:

«ΨΗΦΙΣΕ ”Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση”, τα ψηφο­δέλ­τια που στη­ρί­ζει το ΚΚΕ στις περι­φε­ρεια­κές και δημο­τι­κές εκλογές.

Για να γίνει η οργή οργα­νω­μέ­νη διεκ­δί­κη­ση. Για να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας για τις ανά­γκες του λαού, κόντρα στα συμ­φέ­ρο­ντα των λίγων που εξυ­πη­ρε­τούν η πολι­τι­κή της ΕΕ, της κυβέρ­νη­σης, των συστη­μι­κών κομ­μά­των, οι δυνά­μεις τους στην περι­φε­ρεια­κή και τοπι­κή διοίκηση.

Για να δυνα­μώ­σει το ρεύ­μα αντι­πα­ρά­θε­σης με ένα κρά­τος εχθρι­κό απέ­να­ντι στον λαό. Δεν ξεχνά­με κανέ­να έγκλη­μα! Οι ζωές μας και οι κόποι του λαού έχουν αξία!

Για­τί φτά­νει με το «πάμε κι όπου βγει». Απαι­τού­με υπο­δο­μές, έργα και μέτρα ολο­κλη­ρω­μέ­νης πρό­λη­ψης και προ­στα­σί­ας για το λαό από τις πλημ­μύ­ρες, τις πυρ­κα­γιές, τους σει­σμούς. Ηρθε η ώρα να πάμε αλλιώς, κόντρα στην «αυτο­δυ­να­μία» της εγκλη­μα­τι­κής πολι­τι­κής του κέρδους!

Για­τί είναι ο αντί­πα­λος απέ­να­ντι στην πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, που εντεί­νει την επί­θε­ση στα δικαιώ­μα­τα του λαού, με την ακρί­βεια, τη φορο­λη­στεία, το καθη­λω­μέ­νο λαϊ­κό εισό­δη­μα, την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση και ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση των πάντων. Σε αυτή την πολι­τι­κή συγκλί­νουν στη Βου­λή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και στο επί­πε­δο των περι­φε­ρειών και των δήμων οι παρα­τά­ξεις τους ταυ­τί­ζο­νται πλή­ρως στην εξυ­πη­ρέ­τη­ση των σχε­δια­σμών μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.

Γι’ αυτό υπάρ­χουν διαρ­κή αλι­σβε­ρί­σια και μετεγ­γρα­φές στους συν­δυα­σμούς τους και στην Περι­φέ­ρεια της Αττι­κής και σε πολ­λούς Δήμους. Στο ψηφο­δέλ­τιο του κ. Χαρ­δα­λιά, που ήταν περι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος του Σγου­ρού και έχει βάλει και αυτός τη σφρα­γί­δα του ως υφυ­πουρ­γός προ­στα­σί­ας του πολί­τη επί ΝΔ στην εγκλη­μα­τι­κή δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας, στα εκα­τομ­μύ­ρια καμέ­να στρέμ­μα­τα σε Εύβοια, Τατόι, Βαρυ­μπό­μπη, στο γνω­στό «112» του «τρε­χά­τε να σωθεί­τε», βρί­σκο­νται στε­λέ­χη του ΠΑΣΟΚ. Στο ψηφο­δέλ­τιο του κ. Σγου­ρού στε­λέ­χη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε αυτό του κ. Ιωα­κει­μί­δη, που σπον­σο­ρά­ει τον Μητσο­τά­κη λέγο­ντας ότι «λένε τα ίδια» για τις κατα­στρο­φές στη Θεσ­σα­λία, βρί­σκει κανείς μέχρι και νυν περι­φε­ρεια­κό σύμ­βου­λο του αντι­δρα­στι­κού Τζή­με­ρου. Αυτοί είναι!

Κάνου­με την πραγ­μα­τι­κή δια­φο­ρά με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» που είναι ο σύμ­μα­χος του λαού, απέ­να­ντι στους «εκλε­κτούς» των συστη­μι­κών κομ­μά­των στην Περι­φέ­ρεια Αττι­κής κ. Χαρ­δα­λιά (ΝΔ), κ. Ιωα­κει­μί­δη (ΣΥΡΙΖΑ), κ. Σγου­ρό (ΠΑΣΟΚ). Ολοι μαζί συναι­νούν στην εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή που:

  • Εχει καθη­λώ­σει τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό της περι­φέ­ρειας για αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα στο 3% από το 2010, με όλες τις διοι­κή­σεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ).
  • Εχει απο­ψι­λώ­σει κρί­σι­μες υπη­ρε­σί­ες, καθώς από το 2011 έχουν συντα­ξιο­δο­τη­θεί 1.715 εργα­ζό­με­νοι της Περι­φέ­ρειας και έχει προ­κη­ρυ­χθεί δια­γω­νι­σμός για μόλις 106 θέσεις.
  • Εχει αφή­σει την περι­φέ­ρεια χωρίς υπο­δο­μή σε μέσα προ­στα­σί­ας, μηχα­νή­μα­τα κλπ. και μπου­κώ­νει διαρ­κώς μεγα­λο­ερ­γο­λά­βους με ζεστό χρήμα.
  • Ολοι μαζί προ­βάλ­λουν ως «λύση» τις κατευ­θύν­σεις και τα διά­φο­ρα προ­γράμ­μα­τα της ΕΕ, που θεω­ρεί «μη επι­λέ­ξι­μα» τα έργα για την προ­στα­σία λαού, αφού αντι­με­τω­πί­ζο­νται ως «κόστος».
  • Ολοι μαζί κινού­νται με βάση τις κατευ­θύν­σεις της ΕΕ για τη δια­χεί­ρι­ση των απορ­ριμ­μά­των, με απο­τέ­λε­σμα να διαιω­νί­ζε­ται το δια­χρο­νι­κό έγκλη­μα στη Φυλή και να προ­ω­θεί­ται η καρ­κι­νο­γό­να καύ­ση για τα σκου­πί­δια, βαφτί­ζο­ντάς τη «πρά­σι­νη».

Μόνοι τους και όλοι μας με τα ψηφο­δέλ­τια της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης που στη­ρί­ζει το ΚΚΕ. Η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση είναι ανε­ξάρ­τη­τη από τα συμ­φέ­ρο­ντα μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τιών και εργο­λά­βων. Δεσμεύ­ε­ται με θέσεις και με δρά­ση στην Αττι­κή, προ­βά­λει και διεκ­δι­κεί τα συμ­φέ­ρο­ντα και τα θέλω των πολλών.

Για­τί όταν η χώρα μας γίνε­ται πολε­μι­κό ορμη­τή­ριο των ΗΠΑ για τον πόλε­μο Ρωσί­ας- ΝΑΤΟ στην Ουκρα­νία, δεν θέλου­με δημάρ­χους και περι­φε­ρειάρ­χες του «καλώς ήρθε το δολά­ριο» αλλά μαχη­τές, που μαζί με τον λαό, θα παλεύ­ουν για να απε­μπλα­κεί η Ελλά­δα από το μακε­λειό πριν έρθουν τα χει­ρό­τε­ρα για το λαό και τη χώρα.

Η μαζι­κή ενί­σχυ­ση της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» είναι η καλύ­τε­ρη απά­ντη­ση απέ­να­ντι στο «σπρώ­ξι­μο» της ακρο­δε­ξιάς και του φασι­σμού από τις δυνά­μεις του άδι­κου, εκμε­ταλ­λευ­τι­κού συστή­μα­τος που τον γεν­νά και τον θρέφει.

Για να κάνου­με την έκπλη­ξη στην Αττική!

Για­τί η ελπί­δα είναι στην ενί­σχυ­ση του ρεύ­μα­τος της αμφι­σβή­τη­σης και της ανα­τρο­πής. Για­τί δεν υπάρ­χει χρό­νος για χάσι­μο. Για­τί αχτί­δα αισιο­δο­ξί­ας και μαχη­τι­κό­τη­τας υπάρ­χει στην ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ και των συν­δυα­σμών της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, στην οργά­νω­ση, τον καθη­με­ρι­νό αγώ­να και την ανα­μέ­τρη­ση με την πολι­τι­κή του κεφαλαίου.

Ξέρου­με και μπο­ρού­με να υπε­ρα­σπι­στού­με τα εργα­τι­κά- λαϊ­κά συμφέροντα!

- να δημιουρ­γού­με ασπί­δες προ­στα­σί­ας σε κάθε γει­το­νιά ενά­ντια στους πλειστηριασμούς.

- να συγκρου­στού­με, να απο­σπά­σου­με ανά­σες ανα­κού­φι­σης του λαού.

Με πρά­ξεις και όχι με λόγια οι κομ­μου­νι­στές, οι αγω­νι­στές και οι αγω­νί­στριες των ψηφο­δελ­τί­ων της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης στα δύσκο­λα βγή­καν μπρο­στά κάνο­ντας πρά­ξη το σύν­θη­μα «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό στο δρό­μο της ανατροπής»!

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο