Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Φιλαδέλφειας‑Ν. Χαλκηδόνας: Εικόνες ντροπής στο πλημμυρισμένο σχολείο με ευθύνη κυβέρνησης και δήμου

Εικό­νες ντρο­πής χαρα­κτη­ρί­ζει τις εικό­νες από το σχο­λι­κό συγκρό­τη­μα στη Ν. Φιλα­δέλ­φεια που πλημ­μύ­ρι­σε λίγη  ώρα, αφό­του ξεκί­νη­σε η — ανα­με­νό­με­νη εδώ και μέρες — κακο­και­ρία «Μπάλ­λος», η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Ν. Φιλα­δέλ­φειας — Ν. Χαλ­κη­δό­νας που βρέ­θη­κε στο σημείο από την πρώ­τη στιγμή.

Στο χώρο έσπευ­σε η πυρο­σβε­στι­κή για τον απε­γκλω­βι­σμό των παι­διών του δημο­τι­κού σχο­λεί­ου, ο οποί­ος διευ­κο­λύν­θη­κε καθώς μειώ­θη­κε η βρο­χό­πτω­ση. Ενώ, οι μαθη­τές του Γυμνα­σί­ου και του Λυκεί­ου ‘έφτια­ξαν’ διά­δρο­μο από θρα­νία παίρ­νο­ντας την κατά­στα­ση στα χέρια τους!

Κλι­μά­κιο της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης Νέας Φιλα­δέλ­φειας- Νέας Χαλ­κη­δό­νας βρί­σκε­ται από νωρίς στο σχο­λι­κό συγκρό­τη­μα με την Λήδα Γκού­μα, τοπι­κή σύμ­βου­λο Νέας Φιλα­δέλ­φειας, ενώ στο χώρο βρέ­θη­κε και ο επι­κε­φα­λής και δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Νίκος Σερετάκης.

Ο Νίκος Σερε­τά­κης έγκαι­ρα ενη­μέ­ρω­σε τον αρμό­διο Αντι­δή­μαρ­χο ζητώ­ντας άμε­ση παρέμ­βα­ση των υπη­ρε­σιών για την αντι­με­τώ­πι­ση της κατά­στα­σης στο 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας.

Την αδια­φο­ρία της Δημο­τι­κής Αρχής επι­κυ­ρώ­νουν και καταγ­γε­λί­ες των γονιών ότι τα φρε­ά­τια στο σχο­λείο καθα­ρί­στη­καν από μέλη του συλ­λό­γου γονέ­ων και της διεύ­θυν­σης του σχολείου.

Να σημειω­θεί ότι ο Νίκος Σερε­τά­κης είχε τηλε­φω­νι­κή επι­κοι­νω­νία από το πρωί της Πέμ­πτης 14 Οκτώ­βρη με τον κ. Μιχά­λη Κου­τσά­κη, αντι­δή­μαρ­χο υπεύ­θυ­νο για την πολι­τι­κή προ­στα­σία και ζήτη­σε ενη­μέ­ρω­ση για την ετοι­μό­τη­τα του δήμου ενώ επε­σή­μα­νε την ανά­γκη να παρ­θούν άμε­σα προ­λη­πτι­κά μέτρα από τη δημο­τι­κή αρχή μπρο­στά στην ανα­με­νό­με­νη κακο­και­ρία προ­κει­μέ­νου να θωρα­κι­στεί η πόλη μας από νέα πλημ­μυ­ρι­κά φαινόμενα.

Η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση ζητά την ανα­στο­λή λει­τουρ­γί­ας του σχο­λι­κού συγκρο­τή­μα­τος και όσων σχο­λεί­ων έχουν πλη­γεί από την κακο­και­ρία για την άμε­ση κατα­γρα­φή και απο­κα­τά­στα­ση των ζημιών και άμε­ση λήψη μέτρων για την απο­φυ­γή τους.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο