Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λετονία: Γκρεμίζουν μνημείο του Κόκκινου Στρατού με πρόφαση… τον πόλεμο στην Ουκρανία!

Σε μια ντρο­πια­στι­κή κίνη­ση, που δεί­χνει ασέ­βεια προς την ιστο­ρία της ίδιας της χώρας, προ­χώ­ρη­σαν οι αρχές της Λετο­νί­ας δίνο­ντας εντο­λή για την διά­λυ­ση του σοβιε­τι­κού μνη­μεί­ου που είναι αφιε­ρω­μέ­νο στην απε­λευ­θέ­ρω­ση της πρω­τεύ­ου­σας, Ρίγα, από τον Κόκ­κι­νο Στρατό.

Πρό­κει­ται για μνη­μείο που φέρει τον τίτλο «Οι Ελευ­θε­ρω­τές της Ρίγας» και το οποίο είχε τοπο­θε­τη­θεί το 1985. Ως πρό­φα­ση για την απα­ρά­δε­κτη αυτή ενέρ­γεια χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε η… εισβο­λή της καπι­τα­λι­στι­κής Ρωσί­ας του Βλ. Πού­τιν στην Ουκρανία!!!

Υψη­λό­βαθ­μο στέ­λε­χος της διοί­κη­σης της πρω­τεύ­ου­σας ισχυ­ρί­στη­κε ότι «για τους Λετο­νούς το μνη­μείο συμ­βο­λί­ζει την κατο­χή της Λετο­νί­ας (από την ΕΣΣΔ) μετά το Δεύ­τε­ρο Παγκό­σμιο Πόλε­μο και έπει­τα από την ρωσι­κή εισβο­λή στην Ουκρα­νία δεν μπο­ρού­με να το ανε­χθού­με άλλο». Πρό­κει­ται, βέβαια, για πλή­ρη αντι­στρο­φή της ιστο­ρι­κής πραγ­μα­τι­κό­τη­τας, καθώς χωρίς τον Κόκ­κι­νο Στρα­τό η Λετο­νία και οι υπό­λοι­πες χώρες της Βαλ­τι­κής θα βρί­σκο­νταν υπό ναζι­στι­κό έλεγχο.

Το μνη­μείο για τους «Ελευ­θε­ρω­τές της Ρίγας» στην πρω­τεύ­ου­σα της Λετονίας.

Ευτυ­χώς, στην χώρα υπάρ­χουν ακό­μη υγιείς δυνά­μεις που αντέ­δρα­σαν στην εν λόγω χυδαία δια­στρέ­βλω­ση της ιστο­ρί­ας. Έτσι, χθες Τρί­τη 23 Αυγού­στου, κατά την διάρ­κεια της έναρ­ξης των εργα­σιών κατε­δά­φι­σης του μνη­μεί­ου, Λετο­νοί και Ρώσοι κάτοι­κοι της Ρίγας προ­έ­βη­σαν σε δια­μαρ­τυ­ρία, με την αστυ­νο­μία να προ­βαί­νει σε συλλήψεις!

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι τις τελευ­ταί­ες τρεις δεκα­ε­τί­ες, στη Λετο­νία, όπως και στις υπό­λοι­πες χώρες της Βαλ­τι­κής (Εσθο­νία, Λιθουα­νία), με την ενθάρ­ρυν­ση και συμ­με­το­χή της Ε.Ε., κυριαρ­χεί η αντι­κομ­μου­νι­στι­κή προ­πα­γάν­δα. Στο πλαί­σιο αυτό η δρά­ση των Κομ­μου­νι­στι­κών Κομ­μά­των έχει ποι­νι­κο­ποι­η­θεί, τα κομ­μου­νι­στι­κά σύμ­βο­λα απα­γο­ρεύ­ο­νται ενώ δεκά­δες μνη­μεία της σοσια­λι­στι­κής περιό­δου έχουν κατα­στρα­φεί. Την ίδια στιγ­μή, συνερ­γά­τες των ναζι­στι­κών SS βρα­βεύ­ο­νται από το ίδιο το αστι­κό κρά­τος με τιμη­τι­κές συντά­ξεις και άλλα προνόμια.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες απο idcommunism.com.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο