Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λιβύη: Ενδέχεται να διπλασιαστεί ο αριθμός των νεκρών από τους 5.300 που είναι τώρα

Περισ­σό­τε­ρα από 5.300 πτώ­μα­τα έχουν ήδη κατα­με­τρη­θεί στην πόλη Ντέρ­να, η οποία επλή­γη από φονι­κές πλημ­μύ­ρες, με τον απο­λο­γι­σμό των νεκρών να ανα­μέ­νε­ται να αυξη­θεί σημα­ντι­κά, ακό­μη και να διπλα­σια­στεί, δήλω­σε σήμε­ρα υπουρ­γός των αρχών της ανα­το­λι­κής Λιβύης.

“Η θάλασ­σα ξεβρά­ζει συνε­χώς δεκά­δες πτώ­μα­τα”, επε­σή­μα­νε ο Χίσεμ Αμπού Σκιουάτ υπουρ­γός Πολι­τι­κής Αερο­πο­ρί­ας των αρχών της ανα­το­λι­κής Λιβύ­ης μιλώ­ντας στο Reuters, ενώ πρό­σθε­σε ότι η ανοι­κο­δό­μη­ση θα κοστί­σει δισε­κα­τομ­μύ­ρια δολά­ρια και ζήτη­σε την παρο­χή διε­θνούς βοή­θειας, καθώς η χώρα δεν δια­θέ­τει την εμπει­ρία για να αντι­με­τω­πί­σει την καταστροφή.

Στο μετα­ξύ ο Διε­θνής Οργα­νι­σμός Μετα­νά­στευ­σης (ΔΟΜ) στη Λιβύη ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα σε ανάρ­τη­σή του στην πλατ­φόρ­μα X ότι του­λά­χι­στον 30.000 άνθρω­ποι έχουν εκτο­πι­στεί στη Ντέρ­να, την πόλη που επη­ρε­ά­στη­κε περισ­σό­τε­ρο από την καται­γί­δα Daniel.

Παράλ­λη­λα 6.085 άνθρω­ποι είναι γνω­στό ότι έχουν εκτο­πι­στεί σε άλλες πλη­γεί­σες περιο­χές, περι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Βεγ­γά­ζης, με τον αριθ­μό των νεκρών να παρα­μέ­νει ανεπιβεβαίωτος.

“Ο ΔΟΜ και οι συνερ­γά­τες του στέλ­νουν αμέ­σως προ­ϊ­ό­ντα πρώ­της ανά­γκης πλην τρο­φί­μων, φάρ­μα­κα, εξο­πλι­σμό έρευ­νας και διά­σω­σης καθώς και προ­σω­πι­κό στις πλη­γεί­σες περιο­χές”, τόνισε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο