Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Λιμνούπολη» ο Βόλος από την κακοκαιρία: Υπερχείλισε ο Κραυσίδωνας, πλημμύρισε η πόλη

Δύσκο­λες ώρες για ακό­μη μία φορά μέσα σε μικρό χρο­νι­κό διά­στη­μα για τους κατοί­κους του Βόλου λόγω της νέας σφο­δρής κακο­και­ρί­ας Elias.

Η πόλη έχει μετα­τρα­πεί σε λίμνη, ποτά­μια οι δρό­μοι του. Όλοι οι κόμ­βοι είναι κλει­στοί. Δεν επι­τρέ­πε­ται αλλά και δεν μπο­ρείς να φτά­σεις στην πόλη του Βόλου, αφού όλοι οι δρό­μοι είναι πλημ­μυ­ρι­σμέ­νοι και θαμ­μέ­νοι κάτω από τόνους λάσπης και φερ­τών υλι­κών, μέχρι και βρά­χια που είχαν απο­κολ­λη­θεί και είχαν πέσει στην μέση του δρόμου.

Πολ­λοί από τους κατοί­κους έχουν εγκα­τα­λεί­ψει τα σπί­τια τους, πολ­λά αυτο­κί­νη­τα έχουν παρα­συρ­θεί από τους χει­μάρ­ρους ενώ παρέ­μει­ναν για ώρες εγκλω­βι­σμέ­νοι μέσα στα οχή­μα­τά τους.

Συνε­χείς ήταν οι κλή­σεις στην Πυρο­σβε­στι­κή υπη­ρε­σία για απε­γκλω­βι­σμούς ατό­μων σε διά­φο­ρα σημεία του Βόλου, ενώ περισ­σό­τε­ροι από 330 άνθρω­ποι οδη­γή­θη­καν σε ασφα­λή σημεία.

Σύμ­φω­να με τον εκπρό­σω­πο της πυρο­σβε­στι­κής σε αρκε­τά σημεία της πόλης το νερό φτά­νει τα 30–40 εκα­το­στά σε ύψος ενώ συνο­λι­κά μέχρι τις 5:30 τα ξημε­ρώ­μα­τα είχαν γίνει 420 κλή­σεις για αντλή­σεις υδά­των στον Βόλο. Παράλ­λη­λα, όπως είπε ο κ. Βαθρα­κο­γιάν­νης στο MEGA πυρο­σβέ­στες μετέ­φε­ραν σε ασφα­λή σημεία από Αλυ­κές, Αγριά και Νέα Ιωνία Βόλου.

«Η προ­σπέ­λα­ση των οχη­μά­των σε ορι­σμέ­να σημεία είναι ακό­μα δύσκο­λη» πρό­σθε­σε ο εκπρό­σω­πος τύπου της πυροσβεστικής.

Στην Αγριά, δεν υπάρ­χουν δρό­μοι, η βρο­χό­πτω­ση έχει κατα­στρέ­ψει τα πάντα στο πέρα­σμά της ενώ οι τόνοι λάσπης έχουν σκε­πά­σει εκα­το­ντά­δες αυτοκίνητα.

Και οι τρεις δρό­μοι της περιο­χής είναι θαμ­μέ­νοι κάτω από τόνους φερ­τών υλι­κών και λάσπης και η περιο­χή είναι αγνώριστη.

Οι κάτοι­κοι είναι εγκλω­βι­σμέ­νοι και δεν μπο­ρούν να φύγουν από το σημείο. Σημειώ­νε­ται πως το ρεύ­μα στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές έχει κοπεί.

Αξί­ζει να σημειω­θεί πως λίγο μετά τις 06:00 άρχι­σε πάλι να βρέ­χει, γεγο­νός που δυσχέ­ραι­νε την κατά­στα­ση αφού υπήρ­χε η ελπί­δα πως θα ξεκι­νή­σει η άντλη­ση των υδά­των με ο πρώ­το φως της ημέρας.

Σημειώ­νε­ται, δε, ότι σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία στοι­χεία των μετε­ω­ρο­λό­γων ανα­μέ­νο­νται βρο­χές μέχρι το μεση­μέ­ρι στην ανα­το­λι­κή Μαγνησία.

Το μεγα­λύ­τε­ρο πρό­βλη­μα στον Βόλο δημιουρ­γή­θη­κε από το γεγο­νός ότι ο Κραυ­σί­δω­νας υπερ­χεί­λι­σε και «έσπα­σε» πλημ­μυ­ρί­ζο­ντας σπί­τια και παρα­σύ­ρο­ντας αυτοκίνητα.

Ο Κραυ­σί­δω­νας «έσπα­σε» στο ύψος της γέφυ­ρας του ΟΣΕ και στο ύψος της οδού Ζάχου με Λόρ­δου Βύρω­νος, με απο­τέ­λε­σμα τερά­στιοι τόνοι νερού να διο­χε­τεύ­ο­νται μέσα στους δρό­μους της πόλης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο