Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λογοκρισία στο Διαδίκτυο — Δεν αντιδράει η ΕΣΗΕΑ

Το μεί­ζον ζήτη­μα της λογο­κρι­σί­ας στο δια­δί­κτυο (και όχι μόνο) από τα Ελλη­νι­κά Hoaxes και τη μη αντί­δρα­ση από την ΕΣΗΕΑ, θέτουν οι «Τυπο­λο­γί­ες».  Ένα θέμα που το θέσα­με κατ’ επα­νάλ­λη­ψη δημό­σια αλλά και στην ίδια την ΕΣΗΕΑ ζητώ­ντας την παρέμ­βα­σή της. Ουδε­μία αντί­δρα­ση υπήρ­ξε. Η παρα­τε­τα­μέ­νη σιω­πή της ΕΣΗΕΑ σίγου­ρα πλέ­ον δεν μπο­ρεί να θεω­ρη­θεί τυχαία.

Μάλι­στα πρό­σφα­τα ήρθε στο φως καταγ­γε­λία για fake δημο­σιο­γρά­φους των Hoaxes τα οποία επι­τε­λούν το ρόλο του λογο­κρι­τή εισπράτ­το­ντας αδρά αμοι­βή από το facebook.

Αντι­γρά­φου­με από τις «Τυπο­λο­γί­ες»

Ένας λογο­κρι­τι­κός μηχα­νι­σμός που απο­κλεί­ει κεί­με­να από το δια­δί­κτυο έχει δημιουρ­γη­θεί από ιστοσελίδα.

Το συγκε­κρι­μέ­νο site «ανα­λύ­ει» επί­μα­χα ρεπορ­τάζ, πολι­τι­κής φύσε­ως συνή­θως, και στη συνέ­χεια τοπο­θε­τεί τη «σφρα­γί­δα» του, “ορί­ζο­ντας” εάν είναι αλη­θι­νά ή όχι. Στη συνέ­χεια κοι­νο­ποιεί την επι­λο­γή του αυτή σε πολυ­ε­θνι­κή εται­ρεία που λει­τουρ­γεί και στην Ελλά­δα, απο­κλεί­ο­ντας την ανα­πα­ρα­γω­γή και τη διά­δο­σή τους.

Το εντυ­πω­σια­κό στοι­χείο είναι πως η διοί­κη­ση της ΕΣΗΕΑ και συγκε­κρι­μέ­να η πλειο­ψη­φία της, που απο­τε­λεί­ται από τις παρα­τά­ξεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, απο­δέ­χε­ται αυτήν τη λει­τουρ­γία που παρα­βιά­ζει βάναυ­σα το δημο­σιο­γρα­φι­κό επάγ­γελ­μα και τον κώδι­κα δεοντολογίας.

Διαβάστε τα σχετικά:

hoaxes17 hoaxes14
sarantakos hoaxes13
hoaxes19 hoaxes20
hoaxes23 hoaxes27

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο