Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον λόγω του κορονοϊού

Ο πρω­θυ­πουρ­γός της Βρε­τα­νί­ας και αρχη­γός των Συντη­ρη­τι­κών Μπό­ρις Τζόν­σον  παρέ­με­νε ακό­μη στο νοσο­κο­μείο σήμε­ρα το πρωί, καθώς παρου­σιά­ζει επί­μο­να συμ­πτώ­μα­τα της μόλυν­σης από τον κορο­νο­ϊό, δέκα ημέ­ρες αφό­του δια­γνώ­στη­κε πως έχει προ­σβλη­θεί, μολα­ταύ­τα η Ντά­ου­νινγκ Στριτ δια­βε­βαί­ω­σε πως ασκεί κανο­νι­κά τα καθή­κο­ντά του.

«Ο πρω­θυ­πουρ­γός βρί­σκε­ται ακό­μη στο νοσο­κο­μείο», ανέ­φε­ρε πηγή προ­σκεί­με­νη στην κυβέρ­νη­ση του Τζόν­σον. «Πέρα­σε τη νύχτα στο νοσοκομείο».

Ο Bρε­τα­νός πρω­θυ­πουρ­γός, που τελού­σε σε απο­μό­νω­ση στη Ντά­ου­νινγκ Στριτ αφό­του δια­γνώ­στη­κε τον περα­σμέ­νο μήνα, δια­κο­μί­στη­κε σε νοσο­κο­μείο χθες βρά­δυ, καθώς συνέ­χι­ζε να έχει υψη­λό πυρε­τό και ο για­τρός του πρό­τει­νε να υπο­βλη­θεί σε περαι­τέ­ρω εξετάσεις.

«Έπει­τα από σύστα­ση του για­τρού του, ο πρω­θυ­πουρ­γός εισή­χθη από­ψε σε νοσο­κο­μείο για εξε­τά­σεις», ανέ­φε­ραν οι υπη­ρε­σί­ες του Τζόν­σον χθες βράδυ.

Πρό­κει­ται για «προ­λη­πτι­κό μέτρο, καθώς ο πρω­θυ­πουρ­γός συνε­χί­ζει να έχει συμ­πτώ­μα­τα μόλυν­σης από τον κορο­νο­ϊό που επι­μέ­νουν, δέκα ημέ­ρες αφό­του δια­γνώ­στη­κε πως προ­σβλή­θη­κε», συνε­χί­ζει το δελ­τίο Τύπου που διέ­νει­με ο αριθ­μός 10 της Ντά­ου­νινγκ Στριτ.

Ο Μπό­ρις Τζόν­σον, 55 ετών, έγι­νε ο πρώ­τος ηγέ­της μεγά­λης δύνα­μης που ανα­κοί­νω­σε πως προ­σβλή­θη­κε από τον κορο­νο­ϊό, την 27η Μαρ­τί­ου. Τέθη­κε σε απο­μό­νω­ση σε δια­μέ­ρι­σμα της πρω­θυ­πουρ­γι­κής κατοι­κί­ας. Την Παρα­σκευή, ενη­μέ­ρω­σε πως θα συνε­χί­σει να τελεί σε απο­μό­νω­ση, καθώς συνέ­χι­ζε να έχει υψη­λό πυρετό.

Η Ντά­ου­νινγκ Στριτ επέ­μει­νε στο ότι ο πρω­θυ­πουρ­γός της χώρας δεν είναι επεί­γον περι­στα­τι­κό και παρα­μέ­νει επι­κε­φα­λής της κυβέρνησης.

Ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Ντό­μι­νικ Ράαμπ θα προ­ε­δρεύ­σει της σημε­ρι­νής συνε­δρί­α­σης του κυβερ­νη­τι­κού κλι­μα­κί­ου το οποίο χει­ρί­ζε­ται την αντι­με­τώ­πι­ση της κρί­σης της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού, είπε πηγή προ­σκεί­με­νη στη βρε­τα­νι­κή κυβέρ­νη­ση στο πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Ρόιτερς.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο