Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΛΩΡΙΔΑ της ΓΑΖΑΣ Στους 18.205 οι νεκροί — Λιμοκτονούν εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι _VIDEO

Του­λά­χι­στον 18.205 άνθρω­ποι έχουν σκο­τω­θεί από τους αδιά­κο­πους ισραη­λι­νούς βομ­βαρ­δι­σμούς στη Λωρί­δα της Γάζας από τις 7 Οκτω­βρί­ου, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα το υπουρ­γείο Υγεί­ας του παλαι­στι­νια­κού θύλακα.

Ταυ­τό­χρο­να 49.645 άνθρω­ποι έχουν τραυ­μα­τι­στεί, σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του εκπρο­σώ­που του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας, Ασράφ αλ-Κούντρα.

Σύμ­φω­να με το Al Jazeera, ο ισραη­λι­νός στρα­τός πραγ­μα­το­ποί­η­σε τις τελευ­ταί­ες ώρες 19 «φρι­κτές σφα­γές» σε κατοι­κη­μέ­νες γει­το­νιές και κατα­φύ­για αμά­χων, μετα­ξύ των οποί­ων και στην Ντέιρ αλ Μπά­λαχ.

Την ίδια ώρα, εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες άνθρω­ποι στη Γάζα βρί­σκο­νται αντι­μέ­τω­ποι με τον κίν­δυ­νο του λιμού. Η Λωρί­δα της Γάζας βρί­σκε­ται υπό πλή­ρη ισραη­λι­νό απο­κλει­σμό από την έναρ­ξη των φονι­κών επι­χει­ρή­σε­ων πριν από δύο και πλέ­ον μήνες και τα σύνο­ρα με την Αίγυ­πτο απο­τε­λούν τη μονα­δι­κή άλλη διέξοδο.

Οι περισ­σό­τε­ροι από τον συνο­λι­κό πλη­θυ­σμό των 2,3 εκα­τομ­μυ­ρί­ων της Γάζας εκτο­πί­στη­καν από τα σπί­τια τους και οι κάτοι­κοι λένε πως είναι αδύ­να­το να βρουν κατα­φύ­γιο ή τρό­φι­μα στον πυκνο­κα­τοι­κη­μέ­νο θύλα­κα, όπου οι μάχες μαίνονται.

Οι κάτοι­κοι της Γάζας καταγ­γέλ­λουν πως όσοι ανα­γκά­στη­καν να εγκα­τα­λεί­ψουν τις εστί­ες τους πεθαί­νουν από την πεί­να και το κρύο, όπως και από τους βομ­βαρ­δι­σμούς, περι­γρά­φο­ντας πως πραγ­μα­το­ποιούν απε­γνω­σμέ­νες εφό­δους σε φορ­τη­γά που μετα­φέ­ρουν βοήθεια.

Πηγή:
Al Jazeera, Quds News Network, Wafa
via 902.gr

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο