Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μέρκελ: Η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Γερμανία είναι δραματική

Η κατά­στα­ση με τον κορο­νο­ϊό στη Γερ­μα­νία είναι δρα­μα­τι­κή, δήλω­σε σήμε­ρα η καγκε­λά­ριος Άγγε­λα Μέρ­κελ, η οποία έκα­νε έκκλη­ση να υπάρ­ξει μια ώθη­ση για τη δια­νο­μή των ενι­σχυ­τι­κών δόσε­ων των εμβο­λί­ων με ταχύ­τε­ρους ρυθ­μούς και ζήτη­σε από όσους είναι επι­φυ­λα­κτι­κοί ως προς τον εμβο­λια­σμό τους να αλλά­ξουν γνώμη.

Νωρί­τε­ρα σήμε­ρα, το Ινστι­τού­το Ρόμπερτ Κοχ ανέ­φε­ρε ότι ο αριθ­μός των επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των αυξή­θη­κε κατά 52.826 καθώς το τέταρ­το κύμα της παν­δη­μί­ας κυριεύ­ει την Ευρώπη.

“Δεν είναι πολύ αργά για να επι­λέ­ξει κάποιος να κάνει την πρώ­τη δόση του εμβο­λί­ου. Όποιος εμβο­λιά­ζε­ται προ­στα­τεύ­ει τον εαυ­τό του και τους άλλους. Και αν εμβο­λια­στούν αρκε­τοί άνθρω­ποι, αυτή θα είναι η έξο­δος από την παν­δη­μία”, είπε η Μέρ­κελ απευ­θυ­νό­με­νη σε ένα συνέ­δριο δημάρ­χων γερ­μα­νι­κών πόλεων.

Η ίδια πρό­σθε­σε ότι θα πρέ­πει να κατα­βλη­θεί “εθνι­κή προ­σπά­θεια” για να υπάρ­ξει μαζι­κή δια­νο­μή της τρί­της δόσης των εμβο­λί­ων καθώς η προ­στα­σία που προ­σέ­φε­ραν οι δύο πρώ­τες δόσεις ξεκί­νη­σε να φθί­νει έξι μήνες μετά την δεύ­τε­ρη δόση.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο