Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μίλτος Τέντογλου: Δεν έπρεπε να κερδίσω εγώ. Έπρεπε να κερδίσει ο Ετσεβαρία, ήταν καλύτερος.

Μετά το τέλος του αγώ­να, ο Έλλη­νας χρυ­σός Ολυ­μπιο­νί­κης Μίλ­τος Τέντο­γλου μίλη­σε στο Sportsfeed.gr για την επι­τυ­χία του, σεμνός, προ­σγειω­μέ­νος και πάντα τον αυθορ­μη­τι­σμό του.

«Ήταν πολύ κακός αγώ­νας, τι έκα­να; Τι έκα­να; Δεν ξέρω τι έπα­θα στις πέντε πρώ­τες προ­σπά­θειες. Πω πω καρα­γκιό­ζης μεγά­λος… Η πρώ­τη θέση ήταν πολύ τυχε­ρή. Δεν ξέρω τι πήγε στρα­βά. Μάλ­λον φταί­ει το γόνα­τό μου, μάλ­λον φταί­ει ότι ήταν πρωί. Δεν μπο­ρού­σα να το βρω με τίπο­τα. Ένιω­θα κάπως περί­ερ­γα…», ανέ­φε­ρε χαρακτηριστικά.

«Μάλ­λον έφται­γε και λίγο η πίε­ση, δεν ένιω­θα ο εαυ­τός μου. Πέντε προ­σπά­θειες μου πήρε, για τον Θεό… Στο τέλος είπα πάμε για ένα χαλα­ρό αλμα­τά­κι. 8.21 ήταν η δεύ­τε­ρη θέση, θα το κάνου­με, λέω, σιγά. Κατά λάθος έγι­νε, κ@λόφαρδος ήμουν (σ.σ. γέλια). Με 8.15 δεν ήθε­λα να κερ­δί­σω, για τον Θεό. Καλύ­τε­ρα να έχα­να. Δεν ήθε­λα μετάλ­λιο με αυτή την επί­δο­ση, ντροπή.»

Ο Τεντό­γλου μάλι­στα παρα­δέ­χτη­κε ότι έπρε­πε να νική­σει ο τραυ­μα­τί­ας Ετσε­βα­ρία από την Κού­βα, τον οποίο είχε εξάλ­λου αγκα­λιά­σει μετά το πέρας του αγώνα.

«Δεν έπρε­πε να κερ­δί­σω εγώ σήμε­ρα. Έπρε­πε να κερ­δί­σει ο Ετσε­βα­ρία, ήταν καλύ­τε­ρος. Μου την σπά­ει όταν είσαι όσο καλός όσο αυτός, αλλά δεν πηδάς… Εγώ δεν ήμουν καλά, ό,τι να ‘ναι έκα­να. Μέχρι και τού­μπα έφα­γα. Πήγα στο τελευ­ταίο άλμα και τους το έκλε­ψα. Δεν ένιω­σα πως έδω­σα τη μάχη που έπρε­πε να δώσω», συμπλήρωσε.

ΑΘΛΗΤΗΣ

Το μεγα­λείο του αθλη­τή δεν το δίνει η νίκη, το μετάλ­λιο… Νίκες και μετάλ­λια κατα­κτώ­νται με την εκγύ­μνα­ση και την προπόνηση.

Το αθλη­τι­κό πνεύ­μα, την αίσθη­ση της ευγε­νούς άμιλ­λας, απέ­να­ντι από την αγο­ραία λογι­κή του αντα­γω­νι­σμού, του «εγώ είμαι και κανείς άλλος», λίγοι τα τιμούν. Είναι απο­τέ­λε­σμα στα­σης ζωής και επιλογών

Ο Μίλ­τος Τέντο­γλου με το μετάλ­λιο κέρ­δι­σε το θαυ­μα­σμό μας Με τις δηλώ­σεις του, το σεβα­σμό μας.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο