Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη: Ο σύζυγος μου δολοφονήθηκε

Η Μίνα Παπα­θε­ο­δώ­ρου-Βαλυ­ρά­κη, μετά την ολο­κλή­ρω­ση της ιατρο­δι­κα­στι­κής έρευ­νας για το θάνα­το του Σήφη Βαλυ­ρά­κη, σε δήλω­σή της αναφέρει:

«Σήμε­ρα πήραν απά­ντη­ση όλοι όσοι ήθε­λαν η υπό­θε­ση Σήφη Βαλυ­ρά­κη να είναι ένα απλό επει­σό­διο αυτο­τραυ­μα­τι­σμού. Απο­δεί­χτη­κε με τον πιο σαφή τρό­πο, ότι ο σύζυ­γός μου, ιστο­ρι­κό στέ­λε­χος του ΠΑΣΟΚ και πρώ­ην υπουρ­γός, δολο­φο­νή­θη­κε. Τώρα πλέ­ον έχει τον λόγο η Δικαιο­σύ­νη για να ανα­κα­λύ­ψει την αλή­θεια και να τιμω­ρή­σει παρα­δειγ­μα­τι­κά αυτούς που στέ­ρη­σαν τη ζωή από τον άνθρω­πό μας ….».

Σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα το πόρι­σμα της ιατρο­δι­κα­στι­κής που διε­νήρ­γη­σε η κυρια Χαρά Σπη­λιο­πού­λου κάνει λόγο και για άλλα όργα­να που προ­κά­λε­σαν κακώσεις.

Συγκε­κρι­μέ­να ανα­φέ­ρει: «Αν δεχθού­με ότι οι δυο από τις κακώ­σεις του προ­σώ­που έχουν προ­κλη­θεί από προ­πέ­λα σκά­φους, τότε απο­μέ­νει να βρε­θούν τα λοι­πά όργα­να με τα οποία έχουν προ­κλη­θεί οι λοι­πές κακώ­σεις. Σε περί­πτω­ση που προ­κύ­ψουν ενδεί­ξεις των οργά­νων αυτών, θα γίνει συμπλη­ρω­μα­τι­κή έκθε­ση με τη σχε­τι­κή αξιολόγηση».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο Σήφης Βαλυ­ρά­κης βρέ­θη­κε νεκρός από το Λιμε­νι­κό την Κυρια­κή 24 Ιανουα­ρί­ου 2021στη θαλάσ­σια περιο­χή της Ερέ­τριας. Το σώμα του 78χρονου βρέ­θη­κε στα βρά­χια ενός μικρού νησιού στην περιο­χή που ονο­μά­ζε­ται «Πεζο­νή­σι» ή «Νησί των Ονεί­ρων». Φορού­σε κατα­δυ­τι­κή στο­λή και βρέ­θη­κε ένα μίλι μακριά από το σκά­φος του.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο