Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαζική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία για την απόσυρση της κατάπτυστης συμφωνίας

19:52 |> «Να απο­συρ­θεί τώρα η κατά­πτυ­στη συμ­φω­νία που μετα­τρέ­πει τη χώρα σε πολε­μι­κό ορμη­τή­ριο και στό­χο, με τη βού­λα της κυβέρ­νη­σης και όλων των κομ­μά­των του ευρω­α­τλα­ντι­κού τόξου», απαι­τούν χιλιά­δες κόσμου σε όλη τη χώρα στα συλ­λα­λη­τή­ρια που γίνο­νται  το από­γευ­μα σε δεκά­δες πόλεις.

Συλλαλητήριο Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Στην Αθή­να αυτή την ώρα γίνε­ται μαζι­κή και δυνα­μι­κή πορεία προς την αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία, ενώ η συγκέ­ντρω­ση στο Σύνταγ­μα ξεκί­νη­σε λίγο μετά τις 6.30 το από­γευ­μα από διά­φο­ρα σημεία όπου είχαν ορι­στεί οι προ­συ­γκε­ντρώ­σεις, κι ενώ στη Βου­λή είχε ξεκί­νη­σει η συζή­τη­ση της συμ­φω­νί­ας.

Οι δια­δη­λω­τές φωνά­ζο­ντας τα συν­θή­μα­τα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιά­δες των λαών!», «Καμία εμπλο­κή, καμία συμ­με­το­χή, να φύγου­νε οι βάσεις και οι Αμε­ρι­κα­νοί» δια­τρά­νω­σαν την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τά τους να δυνα­μώ­σει ακό­μα περισ­σό­τε­ρο η πάλη σε κάθε χώρο, σε κάθε γει­το­νιά, ενά­ντια στην ολο­έ­να και μεγα­λύ­τε­ρη εμπλο­κή της χώρας μας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και πολέμους.

Απαι­τούν να κλεί­σει η βάση της Σού­δας, να ξηλω­θούν οι βάσεις του θανά­του από τη χώρα μας, καμία συμ­με­το­χή των ελλη­νι­κών Ενό­πλων Δυνά­με­ων σε ιμπε­ρια­λι­στι­κές απο­στο­λές στο εξω­τε­ρι­κό και απο­δέ­σμευ­ση από τις λυκο­συμ­μα­χί­ες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Στο βήμα της συγκέ­ντρω­σης αρχι­κά ανέ­βη­κε ο Νίκος Παπα­να­στά­σης, μέλος του Εθνι­κού Συμ­βου­λί­ου της ΕΕΔΥΕ, βου­λευ­τής του ΚΚΕ, αντι­συ­νταγ­μα­τάρ­χης ε.α., τονί­ζο­ντας πως «η απο­ψι­νή συγκέ­ντρω­σή μας απο­τε­λεί υπό­σχε­ση για έναν διαρ­κή και ανει­ρή­νευ­το αγώ­να για να ξηλω­θούν οι βάσεις απ’ τη χώρα μας». (Δια­βά­στε εδώ ανα­λυ­τι­κά την ομι­λία του).

Συλλαλητήριο ΟΓΕ Ταβουλάρη Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Στη συνέ­χεια το λόγο πήρε η Γιώ­τα Ταβου­λά­ρη, μέλος της Εκτε­λε­στι­κής Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ, η οποία μετα­ξύ άλλων τόνι­σε ότι «η γεω­στρα­τη­γι­κή ανα­βάθ­μι­ση των καπι­τα­λι­στών υπο­γρά­φε­ται με τη δυστυ­χία και το αίμα των λαών» (δια­βά­στε εδώ ανα­λυ­τι­κά την ομι­λία της).

Νωρί­τε­ρα, στη συγκέ­ντρω­ση δια­βά­στη­κε μήνυ­μα φαντά­ρων που συμ­με­τέ­χουν στην κινη­το­ποί­η­ση εκφρά­ζο­ντας την αντί­θε­σή τους στην κατά­πτυ­στη συμ­φω­νία που μετα­τρέ­πει τη χώρα μας σε πολε­μι­κό ορμητήριο.

Στη συγκέ­ντρω­ση παρα­βρέ­θη­κε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας.

Από νωρίς το από­γευ­μα, εργα­ζό­με­νοι, νέοι, άνθρω­ποι κάθε ηλι­κί­ας άρχι­σαν να συγκε­ντρώ­νο­νται στις προ­συ­γκε­ντρώ­σεις που είχαν ορι­στεί σε διά­φο­ρα σημεία της Αθή­νας και στη συνέ­χεια οργα­νω­μέ­να και συντε­ταγ­μέ­να πορεύ­τη­καν προς το Σύνταγ­μα, ενώ τα συν­θή­μα­τα δονού­σαν τους κεντρι­κούς δρό­μους της πρωτεύουσας. 

Η η μεγά­λη δια­δή­λω­ση ολο­κλη­ρώ­θη­κε στην αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία: Φτά­νο­ντας στην πρε­σβεία οι δια­δη­λω­τές έκα­ψαν συμ­βο­λι­κά μια σημαία των ΗΠΑ δια­τρα­νώ­νο­ντας το αίτη­μά τους να  απο­συρ­θεί η ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμφωνία.

Συν­θή­μα­τα όπως «Στον ιμπε­ρια­λι­σμό καμιά υπο­τα­γή, η μόνη υπερ­δύ­να­μη είναι οι λαοί» και «Δε θέλου­με του ΝΑΤΟ την προ­στα­σία — Έξω τώρα η λυκο­συμ­μα­χία» δόνη­σαν την ατμόσφαιρα.

✔️  Εργα­ζό­με­νοι, άνερ­γοι, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι, συντα­ξιού­χοι φοι­τη­τές και γυναί­κες έστει­λαν μήνυ­μα ότι θα εντεί­νουν την πάλη τους ακό­μα περισ­σό­τε­ρο ενά­ντια στην ολο­έ­να και μεγα­λύ­τε­ρη εμπλο­κή της χώρας μας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχεδιασμούς.

✔️  Ανά­λο­γες κινη­το­ποι­ή­σεις γίνο­νται σήμε­ρα σε δεκά­δες πόλεις της χώρας.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο