Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαθήματα το Πάσχα και αναπροσαρμογή στο πρόγραμμα μελετά το υπουργείο

Το ενδε­χό­με­νο να γίνουν μαθή­μα­τα την περί­ο­δο των δια­κο­πών του Πάσχα και των ανα­προ­σαρ­μο­γών στο σχο­λι­κό πρό­γραμ­μα, μελε­τά το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας, όπως σημεί­ω­σε η Νίκη Κερα­μέ­ως, μιλώ­ντας το από­γευ­μα της Τρί­της στον ΑΝΤ1, για τους τρό­πους με τους οποί­ους ενδέ­χε­ται να ανα­πλη­ρω­θούν οι χαμέ­νες ώρες των μαθη­μά­των από το κλεί­σι­μο των σχο­λεί­ων για 14 ημέρες.

Επε­σή­μα­νε πως «δεν υπάρ­χει καμία ανη­συ­χία για το διδα­κτι­κό έτος. Θα ολο­κλη­ρω­θεί κανο­νι­κά η σχο­λι­κή χρο­νιά, δεν χρειά­ζε­ται να ανη­συ­χούν οι μαθη­τές και οι φοι­τη­τές» και είπε ότι αρχι­κά θα ανα­προ­σαρ­μο­στούν οι διδα­κτι­κές ώρες από 45 σε 35 λεπτά και θα καταρ­γη­θούν οι περί­πα­τοι, οι οποί­οι είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο.

Ανα­φο­ρι­κά με τα σχο­λεία που είναι ήδη κλει­στά και τα οποία θα χάσουν περισ­σό­τε­ρες ημέ­ρες, η Ν. Κερα­μέ­ως ανέ­φε­ρε ότι «θα εξε­τα­στεί ακό­μη και το ενδε­χό­με­νο να γίνουν μαθή­μα­τα σε ημέ­ρες των δια­κο­πών για το Πάσχα», ενώ τόνι­σε ότι «εφ’ όσον παρα­τα­θούν τα μέτρα, δεν απο­κλεί­ε­ται και η παρά­τα­ση του διδα­κτι­κού έτους».

Σε ό,τι αφο­ρά τη διε­ξα­γω­γή των μαθη­τι­κών παρε­λά­σε­ων, η υπουρ­γός Παι­δεί­ας ανέ­φε­ρε ότι υπάρ­χει ενδε­χό­με­νο να μην γίνουν οι μαθη­τι­κές παρε­λά­σεις για την 25η Μαρ­τί­ου, σημεί­ω­σε ωστό­σο, ότι όλα τα σενά­ρια μελε­τώ­νται από την κυβέρ­νη­ση. Ειδι­κό­τε­ρα για τη λει­τουρ­γία των πανε­πι­στη­μί­ων, η υπουρ­γός ανέ­φε­ρε ότι μελε­τά­ται ακό­μη και η πιθα­νό­τη­τα για εξ απο­στά­σε­ως εκπαί­δευ­ση, προ­κει­μέ­νου να μη χαθεί το εξάμηνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο