Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαρία Κομνηνάκα: Η κυβέρνηση φέρνει φοροεπιδρομή στους επαγγελματίες και διατηρεί τη φοροασυλία στο κεφάλαιο

«Το βασι­κό πρό­βλη­μα στην τιμή του ελαιο­λά­δου είναι η εκτί­να­ξη του κόστους παρα­γω­γής, η αιτία της οποί­ας δεν είναι δια­φο­ρε­τι­κή από τις αιτί­ες της ακρί­βειας που βιώ­νει η λαϊ­κή οικο­γέ­νεια», επι­σή­μα­νε η Μαρία Κομνη­νά­κα, βου­λευ­τής του ΚΚΕ, μιλώ­ντας το πρωί στην ΕΡΤ1.

«Γι’ αυτό», σημεί­ω­σε, «οι Αγρο­τι­κοί Σύλ­λο­γοι διεκ­δι­κούν τη μεί­ω­ση του κόστους παρα­γω­γής και άλλα μέτρα στή­ρι­ξης σε περί­πτω­ση κατα­στρο­φών κλπ.».

Η Μαρία Κομνη­νά­κα επι­σή­μα­νε ότι «ενώ η κυβέρ­νη­ση ισχυ­ρί­ζε­ται πως εφαρ­μό­ζει μέτρα στή­ρι­ξης της κοι­νω­νί­ας, την ίδια ώρα φέρ­νει ένα νέο φορο­λο­γι­κό νομο­σχέ­διο που τσα­κί­ζει τα εισο­δή­μα­τα των αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων και των μικρών επαγ­γελ­μα­τιών, οδη­γώ­ντας την πλειο­ψη­φία τους στο λουκέτο».

Πρό­σθε­σε ότι «την ίδια ώρα οι εφο­πλι­στές απο­λαμ­βά­νουν φορο­α­παλ­λα­γές και μάλι­στα με τη βού­λα του Συντάγ­μα­τος, οι τρά­πε­ζες έχουν ανα­βαλ­λό­με­νο φόρο και οι επεν­δυ­τές 12ετή απαλ­λα­γή από φόρους».

«Εάν ήθε­λε η κυβέρ­νη­ση να στη­ρί­ξει την κοι­νω­νία», επι­σή­μα­νε η κυρία Κομνη­νά­κα, «θα μπο­ρού­σε να εφαρ­μό­σει την πρό­τα­ση του ΚΚΕ για κατάρ­γη­ση του ΦΠΑ σε είδη πλα­τιάς κατα­νά­λω­σης και των έμμε­σων φόρων σε καύ­σι­μα και Ενέργεια».

Κατα­λή­γο­ντας η βου­λευ­τής του ΚΚΕ χαρα­κτή­ρι­σε «απα­ρά­δε­κτη και άθλια την κυβερ­νη­τι­κή από­φα­ση για σύλ­λη­ψη του Παλαι­στί­νιου που ανέ­μι­σε την παλαι­στι­νια­κή σημαία, σε ένδει­ξη κατα­δί­κης του μακε­λειού που έχει εξα­πο­λύ­σει σε βάρος του Παλαι­στι­νια­κού λαού το κρά­τος-δολο­φό­νος του Ισρα­ήλ, με τη στή­ρι­ξη των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ και της ελλη­νι­κής κυβέρνησης».

 

https://ekdoseis-atexnos.gr/book/%ce%b2%ce%bb%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bc%ce%b9%cf%81-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%86%cf%83%ce%ba%ce%b9-%cf%89%ce%b4%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd/

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο