Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαριούπολη: Ματαιώνεται η απομάκρυνση αμάχων — Δεν τηρήθηκε η εκεχειρία λέει η δημοτική αρχή της πόλης

Η απο­μά­κρυν­ση αμά­χων από την Μαριού­πο­λης δια­κό­πτε­ται λόγω μη τήρη­σης της εκε­χει­ρί­ας, ανα­κοί­νω­σε το δημαρχείο.

Λίγο νωρί­τε­ρα, το δημο­τι­κό συμ­βού­λιο της Μαριού­πο­λης στην Ουκρα­νία κατήγ­γει­λε ότι οι ρωσι­κές δυνά­μεις δεν τηρούν τη συμ­φω­νη­θεί­σα κατά­παυ­ση του πυρός κατά μήκος όλης της δια­δρο­μής απο­μά­κρυν­σης των αμάχων.

Σε δηλώ­σεις του στο BBC ο αντι­δή­μαρ­χος της πόλης είπε ότι η Μαριού­πο­λη εξα­κο­λου­θού­σε να βομ­βαρ­δί­ζε­ται, ενώ υπάρ­χουν επί­σης ανα­φο­ρές ότι οι μάχες συνε­χί­ζο­νται κοντά στο τέλος της δια­δρο­μής εκκένωσης.

Σύμ­φω­να με τον επι­κε­φα­λής της επο­νο­μα­ζό­με­νης «Λαϊ­κής Δημο­κρα­τί­ας» του Ντο­νέ­τσκ, Ντέ­νις Που­σί­λιν, «μαχη­τές του ουκρα­νι­κού ριζο­σπα­στι­κού εθνι­κι­στι­κού τάγ­μα­τος “Αζόφ” πυρο­δό­τη­σαν εκρη­κτι­κό μηχα­νι­σμό στη λεω­φό­ρο Μεω­τί­δας στη Μαριού­πο­λη». Ο Που­σί­λιν υπο­στη­ρί­ζει, σύμ­φω­να με ρωσό­φω­να μέσα, ότι αυτή τη στιγ­μή 200 άνθρω­ποι, ανά­με­σά τους παι­διά, παρα­μέ­νουν κάτω από ερεί­πια σε υπόγειο.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι το πρωί του Σαβ­βά­του ανα­κοι­νώ­θη­κε τόσο από το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας, όσο και από τις ουκρα­νι­κές αρχές ότι οι άμα­χοι θα μπο­ρού­σαν να φύγουν από τη Μαριού­πο­λη από τις 12 μ. ως τις 5 μ.μ. (ώρα Μόσχας, 11 π.μ. — 4 μ.μ. ώρα Ουκρα­νί­ας και Ελλάδας).

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, 902.gr, BBC.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο