Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαυραγοριτισμός από τη διοίκηση του Αιγινήτειου Νοσοκομείου: Πουλάει 40 ευρώ το τεστ κορονοϊού στους συνοδούς ασθενών!

Που­λά­ει 40 ευρώ το δια­γνω­στι­κό τεστ στους συνο­δούς των ασθε­νών η διοί­κη­ση του Νοσο­κο­μεί­ου «Αιγι­νή­τειο»! Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες τη Μ. Πέμ­πτη πάρ­θη­καν δύο τεστ σε δύο συνο­δούς ασθε­νών και σήμε­ρα Μ. Παρα­σκευή τους κάλε­σαν να περά­σουν από το λογι­στή­ριο να πλη­ρώ­σουν από 40 ευρώ καθώς τέθη­κε σε εφαρ­μο­γή σχε­τι­κή από­φα­ση της διοίκησης.

eggrafo aiginiteioΤο όλο θέμα ξεκι­νά τον περα­σμέ­νο Νοέμ­βρη (19/11) όταν η διοί­κη­ση του Νοσο­κο­μεί­ου «Αιγι­νή­τειο», απο­φά­σι­σε ο ανα­γκαί­ος και για τους συνο­δούς των ασθε­νών μορια­κός έλεγ­χος να γίνε­ται επί πλη­ρω­μή. Μάλι­στα, η διοί­κη­ση επι­κα­λεί­ται τάχα τη «διευ­κό­λυν­ση τους και εφό­σον το επι­θυ­μούν καθώς η ανω­τέ­ρω εξέ­τα­ση απαι­τεί­ται για την παρα­μο­νή τους σε χώρους του Νοσο­κο­μεί­ου» και επι­βάλ­λει την «τιμο­λό­γη­ση της μορια­κής δοκι­μα­σί­ας ανί­χνευ­σης SARS-CoV‑2 (Real Time PCR) στο ποσό των σαρά­ντα ευρώ (40,00 €) απο­κλει­στι­κά για τους συνο­δούς νοση­λευο­μέ­νων ασθενών».

Η αγω­νία των συνο­δών, οι οποί­οι λόγω των τρα­γι­κών ελλεί­ψε­ων υπο­κα­θι­στούν νοση­λευ­τές και βοη­θη­τι­κό προ­σω­πι­κό, για τους δικούς τους ανθρώ­πους συνο­δεύ­ε­ται και με τη σύστα­ση της πλη­ρω­μής των 40 ευρώ «στο Τμή­μα Κίνη­σης Ασθε­νών κατό­πιν σχε­τι­κού παρα­πεμ­πτι­κού από το θερά­πο­ντα ιατρό του νοση­λευό­με­νου ασθε­νούς». Δηλα­δή κάθε συνο­δός αντί να κάνει δωρε­άν το τεστ, θα πρέ­πει να πλη­ρώ­νει αδρά.

Αυτό εννο­εί η κυβέρ­νη­ση όταν μιλά­ει για «ενί­σχυ­ση των νοσο­κο­μεί­ων», την αύξη­ση των άμε­σων κι έμμε­σων πλη­ρω­μών των εργα­ζο­μέ­νων. Μετα­κυ­λί­ο­ντας ακό­μη μια κρα­τι­κή ευθύ­νη ‑όπως είναι ο μαζι­κός και συστη­μα­τι­κός εργα­στη­ρια­κός έλεγ­χος- στην τσέ­πη του λαού, σπρώ­χνο­ντάς τον επί ένα ολό­κλη­ρο χρό­νο να πλη­ρώ­νει στα ιδιω­τι­κά δια­γνω­στι­κά για τεστ και τώρα καλεί­ται να ξανα­πλη­ρώ­σει στο δημό­σιο σύστη­μα Υγείας.

Πηγή: 902.gr

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο