Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγάλη διαδήλωση του ΚΚ Ιταλίας — PCI, ενάντια σε κυβέρνηση ΝΑΤΟ ΕΕ

Την πρώ­τη μεγά­λη κινη­το­ποί­η­ση (συγκέ­ντρω­ση και πορεία) ενά­ντια στο σχη­μα­τι­σμό της κυβέρ­νη­σης Κόντε, με σύμπρα­ξη του Κινή­μα­τος 5 αστέ­ρων και του Δημο­κρα­τι­κού Κόμ­μα­τος, μετά την παραί­τη­ση Σαλ­βί­νι πραγ­μα­το­ποί­η­σε το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ιτα­λί­ας PCI (με ΓΓ Marco Rizzo) πλημ­μυ­ρί­ζο­ντας την piazza Santi Apostoli της Ρώμης.

Με μια σχο­λα­στι­κή προ­ε­τοι­μα­σία Όλοι το Σάβ­βα­το 5‑Οκτ στους δρό­μους ενά­ντια στη νέα κυβέρ­νη­ση, ήδη από τις 3‑Σεπ

🔊 Έκκληση για μια ενωτική διαδήλωση σε όλες τις συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις που μοιράζονται μαζί μας την ανάγκη οικοδόμησης μιας κοινωνικής αντιπολίτευσης📍

«Με την ψήφο στή­ρι­ξης του Κινή­μα­τος Πέντε Αστέ­ρων, η γέν­νη­ση της νέας κυβέρ­νη­σης Conte είναι πλέ­ον θέμα ωρών. Το Κίνη­μα των Πέντε Αστέ­ρων ‑M5S, μαζί με το Δημο­κρα­τι­κό Κόμ­μα — Partito Democratico / PD και τα υπό­λοι­πα του «αρι­στε­ρού» Κοι­νο­βου­λί­ου (Liberi — Uguali & απο­λει­φά­δια της «Ιτα­λι­κής “Αρι­στε­ράς”») ετοι­μά­ζο­νται να σχη­μα­τί­σουν το νέο εκτε­λε­στι­κό όργα­νο στα χνά­ρια της από­λυ­της συνέ­χειας με τα προη­γού­με­να. Το χρώ­μα αλλά­ζει αλλά η εικό­να παρα­μέ­νει η ίδια.

Δεν θα είναι κυβέρ­νη­ση καμπής, αλλά μια κυβέρ­νη­ση που θα συνε­χί­σει τις αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές υπέρ του κεφα­λαί­ου και των μεγά­λων ομί­λων. Μια κυβέρ­νη­ση ισχυ­ρών δυνά­με­ων, τρα­πε­ζών, αγο­ρών, της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, της Confindustria (ΣΣ-|> ΣΕΒ) με τη ρητή και από­λυ­τη στή­ρι­ξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και του Βατι­κα­νού. Οι επι­δεί­ξεις υπο­στή­ρι­ξης όλων αυτών των τομέ­ων και η θετι­κή αξιο­λό­γη­ση που εξέ­φρα­σαν οι αγο­ρές δεν αφή­νουν ούτε σκιά αμφι­βο­λί­ας. Εμείς οι κομ­μου­νι­στές θέλου­με ευθύς εξαρ­χής να καταγ­γεί­λου­με τον αντι­λαϊ­κό χαρα­κτή­ρα αυτής της κυβέρ­νη­σης, καλώ­ντας τους εργα­ζό­με­νους και να μην πέσουν στην παγί­δα των «φιλι­κών κυβερ­νή­σε­ων» και να μην ενα­πο­θέ­σουν φρού­δες ελπί­δες σε αυτό το νέο εκτε­λε­στι­κό όργανο


Banner Γυάρος


Οι εφη­με­ρί­δες ονό­μα­σαν αυτήν την κυβέρ­νη­ση «κίτρι­νο-κόκ­κι­νη». Απορ­ρί­πτου­με αυτόν τον ορι­σμό επει­δή η νέα «κόκ­κι­νη» κυβέρ­νη­ση Conte είναι ανύ­παρ­κτη. Είναι ένα ακό­μη ‑το χιλιο­στό, προ­ϊ­όν της λαϊ­κής απόρ­ρι­ψης του κινή­μα­τος των πέντε αστέ­ρων, στα πιο ριζο­σπα­στι­κά και καί­ρια σημεία τους προ­γράμ­μα­τός του. Τo M5S, μετά την απο­δο­χή της συμ­μα­χί­ας με τη Lega, δυνα­μώ­νο­ντας Σαλ­βί­νι και δεξιά, σήμε­ρα συμ­μα­χεί με το PD, για να παρα­μεί­νει στην κυβέρνηση.

Πριν από λίγες εβδο­μά­δες με την καθο­ρι­στι­κή ψήφο τους εκλέ­γο­ντας την Ursula von Der Leyen ως Πρό­ε­δρο της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής, εμφα­νί­στη­καν σε διε­θνές επί­πε­δο ως νέο κόμ­μα στα­θε­ρό­τη­τας στη χώρα μας.

Κόκ­κι­νο δεν είναι σίγου­ρα το Δημο­κρα­τι­κό Κόμ­μα, φορέ­ας αντι­λαϊ­κών πολι­τι­κών, στα­θε­ρός υπο­στη­ρι­κτής της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης και του ΝΑΤΟ, ικα­νό, μέσω της επιρ­ρο­ής του στα συν­δι­κά­τα (ΣΣ -|> αντί­σοι­χοι εργα­το­πα­τέ­ρες ΓΣΕΕ), να νομι­μο­ποι­ή­σει τις χει­ρό­τε­ρες πολι­τι­κές ενα­ντί­ον εργα­ζο­μέ­νων, εξα­λεί­φο­ντας την κοι­νω­νι­κή αντιπολίτευση.

«Κόκ­κι­νη» δεν είναι ούτε το κοι­νο­βου­λευ­τι­κό «αρι­στε­ρό» κομ­μά­τι (Liberi e Uguali, Sinistra Italiana), που αμέ­σως έγι­νε ουρά στη νέα εκτε­λε­στι­κή εξου­σία, βασι­κά, για τα κου­κιά, αφού δεν μπο­ρεί ούτε στο ελά­χι­στο να επη­ρε­ά­σει ‑πολύ περισ­σό­τε­ρο να καθο­ρί­σει την κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή, αυτο­συ­ντη­ρώ­ντας μια δια­χει­ρι­στι­κή ηγε­σία χωρίς κοι­νω­νι­κό αντί­κτυ­πο και ρόλο

Αυτή η κυβέρ­νη­ση δεν θα βάλει φραγ­μό στην ανά­πτυ­ξη της  Lega (Λέγκας του Βορ­ρά) και της δεξιάς  της οποί­ας τα αντι­δρα­στι­κά, κατα­σταλ­τι­κά και ρατσι­στι­κά μέτρα δικαί­ως προ­κά­λε­σαν περι­φρό­νη­ση και μεγά­λη ανη­συ­χία σε ευρείς τομείς των λαϊ­κών στρωμάτων.

Εκεί­νοι που πιστεύ­ουν ότι η εναλ­λα­κτι­κή λύση σε μια εθνι­κι­στι­κή δεξιά μπο­ρεί να είναι αυτή η κυβέρ­νη­ση ‑εντο­λο­δό­χος της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης είναι γελα­σμέ­νοι, αυτα­πα­τώ­νται και παί­ζουν το παι­χνί­δι της δεξιάς.

Ακρι­βώς αυτή η κυβέρ­νη­ση, που πέρα­σε ως «αρι­στε­ρή», θα είναι ένας νέος ισχυ­ρός σπόν­σο­ρας ανά­πτυ­ξης της δεξιάς στη χώρα μας, η οποία φαί­νε­ται ήδη στα απο­στα­σιο­ποι­η­μέ­να μάτια πολ­λών, ως η μόνη δυνα­τή εναλ­λα­κτι­κή λύση.

PCI logo

Σε αυτό το πλαί­σιο, που κυριαρ­χεί­ται από την ψεύ­τι­κη εναλ­λα­κτι­κή λύση ανά­με­σα στους εθνι­κι­στές και τους ευρω­παί­ους, το καθή­κον των κομ­μου­νι­στών είναι να προ­ω­θή­σουν μια ισχυ­ρή πολι­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση στην ανα­δυό­με­νη κυβέρ­νη­ση και να εργα­στούν για τη δημιουρ­γία ενός μεγά­λου κοι­νω­νι­κού μετώ­που ικα­νού να ενώ­σει τους εργα­ζό­με­νους και τις λαϊ­κά στρώ­μα­τα, τα ταξι­κά συν­δι­κά­τα, ευρύ­τε­ρες πολι­τι­κές δυνά­μεις και κινή­μα­τα.

Ένα μέτω­πο αγώ­να που να απο­δει­κνύ­ει ότι η μόνη πραγ­μα­τι­κή δυνα­τή εναλ­λα­κτι­κή λύση είναι εκεί­νη στην οποία η εξου­σία βρί­σκε­ται στα χέρια των εργα­ζο­μέ­νων και του λαού, η οποία θα έχει ως βάση την έξο­δο από την ΕΕ και του ΝΑΤΟ και το σπά­σι­μο με τις καπι­τα­λι­στι­κές πολι­τι­κές και συμφέροντα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα σας καλεί σε μια μεγά­λη δια­δή­λω­ση στους δρό­μους της Ρώμης το Σάβ­βα­το 5 Οκτω­βρί­ου και ταυ­τό­χρο­να απευ­θύ­νει έκκλη­ση σε όλες τις συν­δι­κα­λι­στι­κές και πολι­τι­κές δυνά­μεις που μοι­ρά­ζο­νται μαζί μας την ανά­γκη οικο­δό­μη­σης μιας κοι­νω­νι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης σε αυτήν την κυβέρ­νη­ση να συμ­με­τά­σχουν και να την οργα­νώ­σουν μαζί μας».

Marco Rizzo risponde alla risoluzione del Parlamento Europeo

All’Unione Europea, al Partito Democratico e alle destre, che vorrebbero banditi noi e i nostri simboli, il segretario generale Marco Rizzo risponde così. Le loro menzogne non riusciranno mai a fermare il Partito Comunista.

Gepostet von Partito Comunista am Sonntag, 6. Oktober 2019

Marco Rizzo

Το μήνυ­μα της συγκέ­ντρω­σης σαφέ­στα­το «Για μια ταξι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση στην κυβέρ­νη­ση Κινή­μα­τος 5 Αστέ­ρων – Δημο­κρα­τι­κού Κόμ­μα­τος, ενά­ντια στην ΕΕ των τρα­πε­ζών και του αντι­κομ­μου­νι­σμού» (πανό κεντρι­κής εξέδρας)

Στις δηλώ­σεις του προς τα ΜΜΕ, ο Μάρ­κο Ρίτσο, με αφορ­μή το αισχρό ψήφι­σμα εξί­σω­σης ΕΣΣΔ – Ναζι­στι­κής Γερ­μα­νί­ας της ΕΕ,  θύμι­σε πως «αν δε νικού­σε ο Κόκ­κι­νος Στρα­τός, σήμε­ρα θα μιλού­σα­με γερ­μα­νι­κά. Δεν είναι αστείο», ανα­φέρ­θη­κε ανα­λυ­τι­κά στη συνέ­χεια στη διάρ­κεια της ομι­λί­ας του

Δεί­τε επίσης |>
Rizzo: «Il vero “totalitarismo” è quello capitalista»

🏴 Πραγματικός ολοκληρωτισμός είναι ο καπιταλισμός 

Για τη στά­ση και των ιτα­λι­κών πολι­τι­κών δυνά­με­ων στο ευρω­κοι­νο­βού­λιο κατά την ψηφο­φο­ρία είπε πως προ­φα­νώς στη­ρί­χθη­κε από τη δεξιά ‑που «κάνουν τη βρώ­μι­κη δου­λειά τους», αλλά και το Δημο­κρα­τι­κό Κόμ­μα (PD), δια­βά­ζο­ντας ποιοι  το υπερψήφισαν.

PCI 5 Ottobre 2019

Στά­θη­κε ιδιαί­τε­ρα στο όνο­μα του Giuliano Pisapia …βίος και πολι­τεία «εξε­λέ­γη με το σφυ­ρο­δρέ­πα­νο, τρα­γου­δού­σε το “Bandiera Rossa” και ύψω­νε τη γρο­θιά του μόνο και μόνο “για να κάτσει τον κώλο του στα βου­λευ­τι­κά έδρα­να”» (ΣΣ |> είχε εκλε­γεί παλιό­τε­ρα βου­λευ­τής της Κομ­μου­νι­στι­κής Επα­νί­δρυ­σης, υπήρ­ξε δήμαρ­χος Μιλά­νου  … ξεκί­νη­σε την πολι­τι­κή καριέ­ρα τη 10ετία του 1970 με τη Democrazia Proletaria, το 1996 γίνε­ται βου­λευ­τής της Rifondazione Comunista, το 1998 μπαί­νει στο παι­χνί­δι εκτός ομά­δας Cossutta, επα­νε­κλέ­γε­ται το 2001, ενώ το 2006 «κρα­τά­ει πισι­νή» και διο­ρί­ζε­ται ‑εν ανα­μο­νή, υψι­λό­μι­σθος πρό­ε­δρος της επι­τρο­πής ανα­θε­ώ­ρη­σης του ποι­νι­κού κώδι­κα, το 2010 αυτο­προ­βάλ­λε­ται σαν ενω­τι­κή λύση για δήμαρ­χος Μιλά­νου και εκλέ­γε­ται πανη­γυ­ρι­κά το 2011 από σύμπρα­ξη της «Οικο­λο­γι­κής» αρι­στε­ράς ‑Sinistra Ecologia Libertà + Partito Democratico «εκπορ­θώ­ντας το ‑παρα­δο­σια­κά, κάστρο της δεξιάς του Silvio Berlusconi με μια καμπά­νια μέσω internet και ΜΚΔ)  και σήμε­ρα σαν ευρω­βου­λευ­τής στην «Ομά­δα Προ­ο­δευ­τι­κής Συμ­μα­χί­ας Σοσια­λι­στών — Δημο­κρα­τών με το Partito Democratico  υπερ­ψη­φί­ζει το αντι­κο­μου­νι­στι­κό ψήφισμα

Marco Rizzo

«Είναι ντρο­πή», δήλω­σε ο ΓΓ του PCI εν μέσω έντο­νων σφυ­ριγ­μά­των απο­δο­κι­μα­σί­ας των συγκε­ντρω­μέ­νων στο άκου­σμα του ονό­μα­τος Pisapia και προ­σθέ­το­ντας «αυτή είναι η ιστο­ρία ενός είδους “αρι­στε­ράς” στη χώρα μας» ανα­φε­ρό­με­νος και στην ακρο­δε­ξιά όλης της Ευρώ­πης, που «βγά­ζει εκτός νόμου τα ΚΚ από την Πολω­νία ως την Ουγ­γα­ρία, αλλά και εκτός ΕΕ, στην Ουκρα­νία» υπο­γραμ­μί­ζο­ντας πως «αυτό δε θα κάμ­ψει την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα των κομ­μου­νι­στών» σκί­ζο­ντας και πετώ­ντας στον κόσμο, σε μια συμ­βο­λι­κή κίνη­ση ένα κεί­με­νο με τον τίτλο του ψηφί­σμα­τος, στα χρώ­μα­τα της ΕΕ. «Το κάνου­με για­τί η ιστο­ρία του ΚΚ στη χώρα μας είναι η ιστο­ρία της αντί­στα­σης, η ιστο­ρία του αντι­φα­σι­στι­κού αγώ­να, της παρανομίας».

Roma, in diretta dalla manifestazione contro il governo M5S-PD e contro la mozione anticomunista del parlamento europeo.

Gepostet von Partito Comunista am Samstag, 5. Oktober 2019

Αν για κάποιο λόγο κάποια βίντεο δεν παί­ζουν στη συσκευή σας, ανα­τρέξ­τε στο FaceBook & στο site του PCI


Η δια­δή­λω­ση έκλει­σε με την 🚩 «Bandiera Rossa» και τον 🚩 ύμνο της Διε­θνούς.

Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

 

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο