Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγάλη εκδήλωση τιμής και μνήμης: Η Παγκόσμια Αντιστασιακή Ομοσπονδία FIR στο Μνημείο Εκτελεσμένων του Σκοπευτήριο Καισαριανής (ΦΩΤΟ)

Στο ματο­βαμ­μέ­νο Σκο­πευ­τή­ριο η FIR, τιμά τους νεκρούς του αγώ­να σήμε­ρα, μέρα “ορό­ση­μο”, που συνέ­πε­σε με την πριν 77 χρό­νια μαύ­ρη επέ­τειο Συμ­φω­νί­ας της Βάρκιζας.

Η Αντι­προ­σω­πεία επι­σκέ­φτη­κε αρχι­κά το Μου­σείο ΕΑΜι­κής Εθνι­κής Αντί­στα­σης όπου και ξενα­γή­θη­κε, με ανα­λυ­τι­κή παρου­σί­α­ση της ιστο­ρί­ας, για τους αλύ­γι­στους της ταξι­κής πάλης το ρόλο του «Μικρού Στά­λι­γκραντ» με τις 33 ηρω­ι­κές μέρες αντί­στα­σης κλπ. από τη Φιλιώ (Φιλο­μέ­νη) Τόλια, διδά­κτο­ρα Νεό­τε­ρης Ιστο­ρί­ας του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Στη συνέ­χεια, FIR, ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και πλή­θος κόσμου πορεύ­τη­καν προς τον ιερό χώρο των εκτε­λέ­σε­ων, όπου, μετά από ενη­μέ­ρω­ση της ξένης αντι­προ­σω­πεί­ας, για τον τόπο όπου μαρ­τύ­ρη­σαν οι πατριώ­τες ‑κατά κύριο λόγο κομ­μου­νι­στές έγι­νε κατά­θε­ση στεφανιών.

Στην εκδή­λω­ση πήραν μέρος αντι­προ­σω­πεί­ες ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ της ευρύ­τε­ρης περιο­χής, οι Γιώρ­γος Κατη­μερ­τζής, πρό­ε­δρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και πρώ­ην δήμαρ­χος, ο Ηλί­ας Στα­μέ­λος από τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Και­σα­ρια­νής κά, πλάι σε κόσμο κάθε ηλι­κί­ας, με ξεχω­ρι­στή την παρου­σία των παλαί­μα­χων συντρό­φων της ηρω­ι­κής δρα­κο­γε­νιάς της ΕΑΜι­κής Εθνι­κής Αντί­στα­σης και του ΔΣΕ

Ο Μαρξ και η αισθη­τι­κή, του Μιχα­ήλ Λίφσιτς

Ο Μέγας Ιερο­ε­ξε­τα­στής, Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο