Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγάλη νίκη πρόκριση του Τσιτσιπά επί του κορυφαίου Τζόκοβιτς

 Ακό­μη μία σπου­δαία διά­κρι­ση, πρό­σθε­σε στο ενερ­γη­τι­κό του ο Στέ­φα­νος Τσι­τσι­πάς. Ο 20χρονος Ελλη­νας πρω­τα­θλη­τής, νίκη­σε με 3–6, 7–5, 6–3 τον Νόβακ Τζό­κο­βιτς και προ­κρί­θη­κε στον ημι­τε­λι­κό του διε­θνούς τουρ­νουά τένις, που φιλο­ξε­νεί­ται στην Σανγκάη.

Ο επι­κε­φα­λής της παγκό­σμιας κατά­τα­ξης, μπή­κε πολύ δυνα­τά στο κορτ και αφού προη­γή­θη­κε με 3–0, κατά­φε­ρε με κύριο όπλο την παρα­δειγ­μα­τι­κή ψυχραι­μία, να ξεπε­ρά­σει την όποια αντί­δρα­ση του Ελλη­να πρω­τα­θλη­τή και να κλεί­σει το σετ με 6–3.

Γνω­ρί­ζο­ντας ότι δεν έχει τίπο­τε να χάσει, ο 20χρονος Τσι­τσι­πάς, άρχι­σε απο­φα­σι­στι­κά το δεύ­τε­ρο σετ και προη­γή­θη­κε 2–1, 3–2, 4–3, 5–4 και 6–5. Και μετά από ένα συναρ­πα­στι­κό 12ο γκέιμ, ο Ελλη­νας (Νο 7 στον κόσμο) άσος «έσπα­σε» το σερ­βίς του Σέρ­βου και πήρε το σετ με 7–5.

Ο Τσι­τσι­πάς είχε επα­να­κτή­σει την αυτο­συ­γκέ­ντρω­ση του και με «καθα­ρό» μυα­λό, έφε­ρε σε δυσχε­ρή θέση τον κορυ­φαίο τενί­στα του πλα­νή­τη, προη­γού­με­νος με 3–1 γκέιμ. Κάπου εκεί, καθο­ρι­στι­κό ρόλο έπαι­ξε η ψυχο­λο­γι­κή και η σωμα­τι­κή κόπω­ση του 37χρονου Τζό­κο­βιτς, ο οποί­ος βρέ­θη­κε πίσω στο σκορ με 4–1. Ηταν το σημείο που εκμε­ταλ­λεύ­θη­κε, ο «Tsitsifast», προ­κει­μέ­νου να δια­χει­ρι­σθεί με… χει­ρουρ­γι­κή ψυχραι­μία και ακρί­βεια το υπό­λοι­πο του αγώ­να και να φθά­σει ‑εκμε­ταλ­λευό­με­νος το σερ­βίς του- στον θρί­αμ­βο με 6–3.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο