Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα: Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιά­δες των λαών» δια­τρά­νω­σαν Εργα­τι­κά Σωμα­τεία, ΕΕΔΥΕ, Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι, Σύλ­λο­γοι Αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων, ΟΓΕ και φορείς του λαϊ­κού κινή­μα­τος με την κινη­το­ποί­η­σή τους την Παρα­σκευή το από­γευ­μα ενά­ντια στη Στρα­τιω­τι­κή Επι­τρο­πή του ΝΑΤΟ που συνε­δριά­ζει στην Αθήνα.

Με συγκέ­ντρω­ση στο Πάρ­κο Ελευ­θε­ρί­ας και πορεία στην αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία κάλε­σαν σε οργά­νω­ση του αγώ­να και απο­φα­σι­στι­κή ενί­σχυ­ση της λαϊ­κής πάλης ενά­ντια στην επι­κίν­δυ­νη πολι­τι­κή της εμπλο­κής στους αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κούς σχε­δια­σμούς, που ρίχνει τον λαό μας και τους άλλους λαούς στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους, σε μεγά­λους κινδύνους.

Στην κινη­το­ποί­η­ση παρα­βρέ­θη­κε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κουτσούμπας.

sygkentrosh vaseis 71

Η συνε­δρί­α­ση της Στρα­τιω­τι­κής Επι­τρο­πής έχει στό­χο να ενι­σχυ­θεί η ΝΑΤΟι­κή παρου­σία και η επι­χει­ρη­σια­κή ικα­νό­τη­τα στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσό­γειο, στα Βαλ­κά­νια, τη Μαύ­ρη Θάλασ­σα, στη Μέση Ανα­το­λή και στον Περ­σι­κό Κόλ­πο, να επε­κτα­θεί σε όλο τον κόσμο, να δημιουρ­γη­θούν νέες υπο­δο­μές πολέ­μου, να προ­ε­τοι­μα­στεί το «πρώ­το πυρη­νι­κό πλήγ­μα», στο πλαί­σιο του οξύ­τα­του ιμπε­ρια­λι­στι­κού αντα­γω­νι­σμού με τη Ρωσία και την Κίνα.

Με συν­θή­μα­τα όπως «Στον ιμπε­ρια­λι­σμό καμιά υπο­τα­γή η μόνη υπερ­δύ­να­μη είναι οι λαοί» και «Οι φαντά­ροι είναι του λαού παι­διά έξω από τα σύνο­ρα δεν έχου­νε δου­λειά» οι δια­δη­λω­τές πορεύ­τη­καν μαχη­τι­κά στην αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία. Σε μια συμ­βο­λι­κή κίνη­ση οι δια­δη­λω­τές έκα­ψαν τη σημαία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο