Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει σχετικά κοντά από τη Γη στις 27 Μαΐου

Ένας μεγά­λος αστε­ροει­δής, ο Asteroid 7335 (1989 JA), δια­μέ­τρου περί­που 1,8 χιλιο­μέ­τρων, θα περά­σει σε σχε­τι­κά κοντι­νή — αλλά ασφα­λή — από­στα­ση από τη Γη στις 27 Μαΐ­ου. Είναι ένας από τους μεγα­λύ­τε­ρους που έχει ποτέ εντο­πι­στεί να πλη­σιά­ζει τον πλα­νή­τη μας, έχο­ντας υπερ­δι­πλά­σιο μέγε­θος από το ψηλό­τε­ρο κτί­ριο στον κόσμο, τον ουρα­νο­ξύ­στη Μπουρτζ Χαλί­φα στο Ντουμπάι.

Είχε ανα­κα­λυ­φθεί το 1989 και είναι ένας από τους 2.265 δια­στη­μι­κούς βρά­χους που η Αμε­ρι­κα­νι­κή Δια­στη­μι­κή Υπη­ρε­σία (NASA) θεω­ρεί “δυνη­τι­κά επι­κίν­δυ­νους αστε­ροει­δείς”. Ο αστε­ροει­δής θα κάνει στο τέλος Μαΐ­ου την κοντι­νό­τε­ρη του διέ­λευ­ση από τη Γη από τότε που ανα­κα­λύ­φθη­κε, ενώ δεν θα ξανα­πλη­σιά­σει τόσο πολύ του­λά­χι­στον έως το 2914.

Ο αστε­ροει­δής θα περά­σει σε από­στα­ση του­λά­χι­στον δεκα­πλά­σια (4 εκα­τομ­μυ­ρί­ων χιλιο­μέ­τρων) από εκεί­νη της Σελή­νης από τη Γη. Η διέ­λευ­ση του θα απο­τε­λέ­σει μια καλή ευκαι­ρία για την παρα­τή­ρη­ση του από αστρο­νό­μους, επαγ­γελ­μα­τί­ες και ερα­σι­τέ­χνες. Ο εντο­πι­σμός του θα γίνει καλύ­τε­ρα στο νότιο ουρα­νό κοντά στον αστε­ρι­σμό της Ύδρας.

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο