Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ: “Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ” διατράνωσαν από το βήμα της συγκέντρωσης οι ομιλητές (VIDEO — ΦΩΤΟ)

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», το μήνυ­μα του μεγά­λου συλ­λα­λη­τή­ριο στην Αθή­να, από εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ που δια­δη­λώ­νουν μαζί με τις οικο­γέ­νειες τους και άλλους φορείς από τη Στερεά.

Μαζί τους βρί­σκο­νται συν­δι­κά­τα και φορείς της Αττι­κής, που τους υπο­δέ­χθη­καν θερ­μά και βρο­ντο­φω­νά­ζουν ότι ο αγώ­νας τους είναι και δικός τους αγώνας.

«Η ΛΑΡΚΟ θα μεί­νει ανοι­χτή, κόντρα στης κυβέρ­νη­σης την πολι­τι­κή» και «Αδέρ­φια της ΛΑΡΚΟ είμα­στε μαζί σας, σάρ­κα από τη σάρ­κα σας, πνοή απ’ την πνοή σας» δια­τρα­νώ­νουν και απαι­τούν να στα­μα­τή­σει το έγκλη­μα που μετα­τρέ­πει τη ΛΑΡΚΟ σε παλιο­σί­δε­ρα, ξεσπι­τώ­νει οικο­γέ­νειες και μαρα­ζώ­νει ολό­κλη­ρες περιοχές.

Διεκ­δι­κούν ενιαία επα­να­λει­τουρ­γία της ΛΑΡΚΟ, δια­σφά­λι­ση των θέσε­ων εργα­σί­ας και των δικαιω­μά­των τους.

«Σήμε­ρα είμα­στε εδώ για μια ακό­μα φορά, για να τους πού­με ότι οι εργά­τες της ΛΑΡΚΟ θέλου­με δου­λειά, καμί­νια — μηχα­νές να ανά­ψου­νε ξανά», τόνι­σε ο Πανα­γιώ­της Πολί­της, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στο εργο­στά­σιο της Λάρυμνας.

Στη­λι­τεύ­ο­ντας την πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης, κατήγ­γει­λε ότι διέ­θε­σε 500 εκ. ευρώ μέσα σε τέσ­σε­ρα χρό­νια για την υπο­τι­θέ­με­νη «εκκα­θά­ρι­ση εν λει­τουρ­γία» για να κατα­λή­ξει σήμε­ρα να δίνει την επι­χεί­ρη­ση σε ιδιώ­τη που θα ανα­λά­βει τον ρόλο του …παλια­τζή και δεν έχει σκο­πό να θέσει την επι­χεί­ρη­ση σε λειτουργία.

Όπως εξή­γη­σε, στην περί­πτω­ση που οι συμ­βά­σεις των εργα­ζο­μέ­νων που λήγουν στο τέλος Μάρ­τη δεν ανα­νε­ω­θούν, θα προ­κύ­ψουν άμε­σα σοβα­ρές επι­πτώ­σεις και συνέ­πειες. Μετα­ξύ άλλων, δεκά­δες εργα­ζό­με­νοι που βρί­σκο­νται σε θερα­πεί­ες, μέσω του ασφα­λι­στή­ριου συμ­βο­λαί­ου που σήμε­ρα δια­θέ­τουν, θα βρε­θούν ξεκρέμαστοι.

«Μας έχε­τε κρα­τή­σει όρθιους», είπε και  χαι­ρέ­τι­σε τη στή­ρι­ξη συν­δι­κά­των, φορέ­ων, μαθη­τών και φοιτητών.

Την επι­στο­λή των μαθη­τών προς την κυβέρ­νη­ση διά­βα­σε η Αση­μί­να Λιού­γκου, μαθή­τρια του Γυμνα­σί­ου. «Μεγα­λώ­σα­με περι­μέ­νο­ντας να μάθου­με από άλλους τι πρό­κει­ται να γίνει με τις δικές μας ζωές», ανέ­φε­ρε, μιλώ­ντας για το άγχος και την ανα­σφά­λεια που αντι­με­τω­πί­ζουν οι οικο­γέ­νειές τους.

Ιδιαί­τε­ρα ανα­φέρ­θη­κε στους μαθη­τές των μεγα­λύ­τε­ρων τάξε­ων, που ετοι­μά­ζο­νται να δώσουν πανελ­λα­δι­κές εξε­τά­σεις, αλλά και σε όλους τους μαθη­τές που δεν γνω­ρί­ζουν αν το σχο­λείο τους θα συνε­χί­σει να λει­τουρ­γεί, αν θα κατα­φέ­ρουν να παρα­μεί­νουν στον τόπο τους.

«Πήρα­με ένα πολύ σημα­ντι­κό μάθη­μα από τους γονείς μας: Να αγω­νι­ζό­μα­στε», υπο­γράμ­μι­σε, ξεκα­θα­ρί­ζο­ντας πως η νεο­λαία είναι παρού­σα στην πάλη των εργαζομένων.

«Είμα­στε εδώ σήμε­ρα όλοι μαζί με τη βοή­θεια τη δική σας», επι­σή­μα­νε ο Κώστας Σαμα­ράς, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Έδρας. «Σας υπο­σχό­μα­στε ότι δεν πρό­κει­ται να αφή­σου­με τον αγώ­να. Δεν είναι αγώ­νας μόνο δικός μας αλλά όλης της Ελλά­δας», είπε.

Τον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων χαι­ρέ­τι­σε ο Γιάν­νης Βερ­βε­σός, μέλος του Φοι­τη­τι­κού Συλ­λό­γου Μεταλ­λειο­λό­γων. «Γνω­ρί­ζου­με ότι αυτό το έγκλη­μα δεν ξεκί­νη­σε τώρα», σημεί­ω­σε και ανέ­τρε­ξε στα βήμα­τα της δια­χρο­νι­κής απα­ξί­ω­σης της ΛΑΡΚΟ.

Έγκλη­μα χαρα­κτή­ρι­σε το κλεί­σι­μο της ΛΑΡΚΟ, μιας επι­χεί­ρη­σης που δίνει ζωή σε ολό­κλη­ρες περιο­χές, ο Λεω­νί­δας Γραμ­μα­τι­κός, γραμ­μα­τέ­ας του Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου Αττι­κής και Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κής Βιο­μη­χα­νί­ας Ελλάδας.

Με ένα ποί­η­μα που έγρα­ψε για τον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων, εξέ­φρα­σε τη υπο­στή­ρι­ξή του μεταλ­λερ­γά­της χαλυβουργός.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο