Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μενίδι: Καίγονται σπίτια στην Αγ. Παρασκευή – Φεύγουν όπως όπως οι κάτοικοι

Εκκε­νώ­νο­νται οι οικι­σμοί Αγία Παρα­σκευή Μενι­δί­ου και Καπο­τά λόγω της δασι­κής πυρ­κα­γιάς που βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη. Οι κάτοι­κοι των παρα­πά­νω περιο­χών ειδο­ποι­ή­θη­καν με μήνυ­μα μέσω του 112 προ­κει­μέ­νου να απο­μα­κρυν­θούν προς κέντρο Μενιδίου.

Ειδι­κό­τε­ρα το μήνυ­μα sστις 10.30 ανα­φέ­ρει: «Δασι­κή πυρ­κα­γιά στην περιο­χή. Εάν βρί­σκε­στε στην περιο­χή Αγία Παρα­σκευή Μενι­δί­ου και Καπο­τά, απο­μα­κρυν­θεί­τε προς κέντρο Μενι­δί­ου. Ακο­λου­θεί­τε τις οδη­γί­ες των αρχών».

Ο αέρας έχει δυνα­μώ­σει πάρα πολύ με απο­τέ­λε­σμα να υπάρ­χουν συνε­χείς ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις και οι κάτοι­κοι των περιο­χών Kαπο­τά, Λεφά­ντω στους πρό­πο­δες του βου­νού λαμ­βά­νουν μηνύ­μα­τα από το 112.

Η φωτιά που από το Meteo χαρα­κτη­ρί­στη­κε ως «οπι­σθο­δρο­μού­σα» συνε­χί­ζει να είναι δύσκο­λη ενώ οι φλό­γες, λόγω της αλλα­γής της φοράς του ανέ­μου, μπή­καν στα πρώ­τα σπί­τια της περιο­χής στον οικι­σμό της Αγί­ας Παρα­σκευ­ής όπου στάλ­θη­κε μήνυ­μα από το 112 για εκκέ­νω­ση. Κάτοι­κοι φορ­τώ­νουν σε αυτο­κί­νη­τα λιγο­στά υπάρ­χο­ντα και απο­χω­ρούν από την περιοχή.

Λίγο μετά τις 11:00 οι πύρι­νες φλό­γες τύλι­ξαν σπί­τια επί­σης στις περιο­χές του Αγί­ου Ιωάν­νη Ρώσου και της Ντάρ­δι­ζας παρά τον μεγά­λο αριθ­μό ενα­έ­ριων και επί­γειων μέσων που προ­σπα­θούν να κρα­τή­σουν μακριά το πύρι­νο μέτω­πό από τον Εθνι­κό Δρυ­μό της Πάρνηθας.

Eκτός από τα ενα­έ­ρια μέσα στην Πάρ­νη­θα επι­χει­ρεί και το ερπυ­στριο­φό­ρο της Πυροσβεστικής.

Σύμ­φω­να με την ενη­μέ­ρω­ση του εκπρο­σώ­που της πυρο­σβε­στι­κής, Γιάν­νη Αρτο­ποιού, η πυρ­κα­γιά που ξεκί­νη­σε χθες από τη Φυλή έχει επη­ρε­ά­σει τις περιο­χές Ντάρ­δί­ζα, Αγία Παρα­σκευή και Αμυ­γδα­λέ­ζα στην Πάρ­νη­θα. Τα ενα­έ­ρια μέσα που επι­χει­ρούν είναι 7 αερο­σκά­φη και 8 ελικόπτερα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο