Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεντβέντεφ: Η Δύση κερδίζει χρήματα από τον πόλεμο, δεν θέλει ειρήνη

Δεν ενδια­φέ­ρε­ται για την ειρή­νη η Δύση αλλά για τα κέρ­δη από τον πόλε­μο στην Ουκρα­νία, εκτί­μη­σε σε δηλώ­σεις του ο αντι­πρό­ε­δρος του Συμ­βου­λί­ου Ασφα­λεί­ας της Ρωσί­ας Ντμί­τρι Μεντβέντεφ.

«Οι εικα­σί­ες τους ότι είναι ώρι­μη η ώρα να έρθουν στο τρα­πέ­ζι των δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων και να ξεκι­νή­σουν ειρη­νευ­τι­κές συνο­μι­λί­ες δεί­χνουν απλώς πόσο πονη­ροί είναι. Δεν το θέλουν καθό­λου αυτό. Θέλουν να δια­τη­ρή­σουν την στρα­τιω­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα για να βγά­λουν χρή­μα­τα για τους προ­ϋ­πο­λο­γι­σμούς τους», δήλω­σε ο Ντ. Μεντβέντεφ

Ανέ­φε­ρε πως στο πλαί­σιο των απω­λειών, η Δύση επα­να­λαμ­βά­νει περιο­δι­κά «τις εικα­σί­ες ότι είναι απα­ραί­τη­το να επι­στρέ­ψου­με στο τρα­πέ­ζι των δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων για να βρού­με κάποιους συμ­βι­βα­σμούς» και πρό­σθε­σε ότι «πρέ­πει να έχου­με κατά νου ότι αυτό είναι μόνο ένα μέρος της ιστο­ρί­ας, ενώ το άλλο μέρος είναι το στρα­τιω­τι­κό-βιο­μη­χα­νι­κό σύμπλεγ­μα των ΗΠΑ, καθώς και το ευρω­παϊ­κό επί­σης, βγά­ζουν χρή­μα­τα από αυτό. Και αυτός είναι ένας τρό­πος για να κάνουν κέρ­δη-μαμούθ προ­μη­θεύ­ο­ντας τον εξο­πλι­σμό τους στην Ουκρα­νία. Κερ­δί­ζουν χρή­μα­τα σε αυτόν τον πόλεμο».

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο