Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με αφορμή την Αμάλ νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να βγουν από τα λαγούμια τους μισάνθρωποι φασίστες

Συνε­χί­ζο­νται στην Αθή­να οι εκδη­λώ­σεις για την κού­κλα Αμάλ. Η γιγα­ντιαία κού­κλα ανα­πα­ρι­στά μια 9χρονη προ­σφυ­γο­πού­λα από τη Συρία που επι­σκέ­πτε­ται διά­φο­ρες χώρες της Ευρώ­πης ανα­ζη­τώ­ντας τη χαμέ­νη μητέ­ρα της.

Με αφορ­μή το πέρα­σμα της κού­κλας από την χώρα μας, ορι­σμέ­νες ακρο­δε­ξιές ομά­δες βρή­καν την αφορ­μή για να ρίξουν το ρατσι­στι­κό τους δηλητήριο.

Στο Μετα­ξουρ­γείο, ορι­σμέ­νες τέτοιες ομά­δες συγκε­ντρώ­θη­καν με σύν­θη­μα «Η Αμάλ είναι ανε­πι­θύ­μη­τη, Η Αθή­να δεν θα γίνει Καμπούλ», προ­κει­μέ­νου να εμπο­δί­σουν την εκδή­λω­ση που είχε προ­γραμ­μα­τι­στεί στην πλα­τεία Αυδή.

Στην ίδια περιο­χή είχε προ­γραμ­μα­τι­στεί αντι­φα­σι­στι­κή συγκέ­ντρω­ση, την οποία διέ­λυ­σαν με δακρυ­γό­να τα ΜΑΤ.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με πως το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων της Αθή­νας, απα­ντώ­ντας στις ρατσι­στι­κές αθλιό­τη­τες, σημεί­ω­νε σε ανα­κοί­νω­ση του:

«Με αφορ­μή ένα δρώ­με­νο που συμ­βο­λί­ζει ένα κορι­τσά­κι πρό­σφυ­γα από τη Συρία και γίνε­ται αυτές τις μέρες στην Αθή­να, νομί­ζουν ότι βρή­καν ευκαι­ρία να βγουν από τα λαγού­μια τους κάποιοι μισάν­θρω­ποι φασίστες.

Την ίδια ώρα που ο λαός μας μετρά­ει τις πλη­γές του, υπε­ρα­σπί­ζε­ται τη ζωή και την υγεία του αφού τον έχουν αφή­σει απρο­στά­τευ­το οι κυβερ­νή­σεις που έδι­ναν και δίνουν το 4% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, που έδι­ναν κάθε χρό­νο 300.000.000 για την Ελλη­νι­κή απο­στο­λή στο Αφγα­νι­στάν, που στη­ρί­ζουν τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και επεμ­βά­σεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε τόσες χώρες, που όσους δεν σκο­τώ­θη­καν τους ξεσπι­τώ­νουν, αυτοί επι­λέ­γουν να βγά­ζουν λάδι τους θύτες.

Την ίδια ημέ­ρα που στη Βου­λή θα συζη­τιέ­ται το νομο­σχέ­διο του υπουρ­γεί­ου Μετα­νά­στευ­σης και Ασύ­λου που εφαρ­μό­ζει το αντι­δρα­στι­κό πλαί­σιο της ΕΕ για ζητή­μα­τα διε­θνούς προ­στα­σί­ας και μετα­νά­στευ­σης, εντεί­νο­ντας την πολι­τι­κή της κατα­στο­λής και του εγκλω­βι­σμού, έχο­ντας μετα­τρέ­ψει τα νησιά της χώρας μας σε φυλα­κές ψυχών της ΕΕ, αυτοί στο­χο­ποιούν τα θύματα.

Τίπο­τα δεν μπο­ρεί να ξεπλύ­νει την αντι­με­τα­να­στευ­τι­κή πολι­τι­κή της ΕΕ και της κυβέρ­νη­σης, διά­φο­ρων οργα­νι­σμών που τη στη­ρί­ζουν, ΜΚΟ με το γνω­στό ρόλο.

Με τίπο­τα δεν δέχο­νται οι εργά­τες την καλ­λιέρ­γεια μίσους απέ­να­ντι σε μικρά παι­διά, σε κατα­τρεγ­μέ­νους πρό­σφυ­γες, που συμ­βο­λί­ζει και η κού­κλα Αμάλ.

Δεν αφή­νου­με τόπο να στα­θούν στην “Όμορ­φη Πόλη” μας, στα “βου­νά και για­πιά πελά­γη απλω­μέ­να” οι φωνές μίσους και ρατσισμού.

Πίσω στα λαγού­μια σας…».

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο