Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με την παρουσία νεοναζί και αντιπροσωπίας της ΝΔ οι αντικομμουνιστικές φιέστες στο Γράμμο

Οι περι­θω­ρια­κές αντι­κομ­μου­νι­στι­κές φιέ­στες πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν την Κυρια­κή 30/8 στον Γράμ­μο και στο Βίτσι, για την επέ­τειο λήξης του εμφυ­λί­ου πολέ­μου, με πρω­το­βου­λία της Ενω­σης Απο­στρά­των Αξιω­μα­τι­κών του Στρα­τού. Το «παρών» έδω­σαν κάθε λογής νοσταλ­γοί των σκλη­ρών αντι­κομ­μου­νι­στι­κών διώ­ξε­ων και της δρά­σης συμ­μο­ριών όπως του Σούρ­λα, των Χιτών και των Ταγ­μά­των Ασφαλείας.

Δεν θα μπο­ρού­σαν να λεί­πουν και διά­φο­ρα φασι­στι­κά κατα­κά­θια, όπως από τη ναζι­στο­συμ­μο­ρία της Χρυ­σής Αυγής, που έκα­ναν την παρά­τα τους με στρα­τιω­τι­κούς σχη­μα­τι­σμούς φωνά­ζο­ντας «λαός — στρα­τός — εθνι­κι­σμός». Επί­σης αντι­προ­σω­πεία του μορ­φώ­μα­τος του υπό­δι­κου πρώ­ην χρυ­σαυ­γί­τη Κασι­διά­ρη, με τον ίδιο να παρευ­ρί­σκε­ται στο μνη­μό­συ­νο που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στη Βούρ­μπια­νη στον Γράμμο.

Σύμ­φω­να με το σχε­τι­κό δελ­τίο Τύπου των διορ­γα­νω­τών, στις φιέ­στες παρευ­ρέ­θη­καν βου­λευ­τής της Ελλη­νι­κής Λύσης, αντι­προ­σω­πεία της αντι­κομ­μου­νι­στι­κής ΠΑΟ, της ΝΟΔΕ Ιωαν­νί­νων της ΝΔ και άλλοι.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι για την αντι­κομ­μου­νι­στι­κή αυτή εκδή­λω­ση είχε αρχι­κά ανα­κοι­νω­θεί ότι θα συμ­με­τά­σχει και εκπρό­σω­πος του πρω­θυ­πουρ­γού, και πιο συγκε­κρι­μέ­να ο υφυ­πουρ­γός Αμυ­νας Αλκι­βιά­δης Στε­φα­νής, κάτι που προ­κά­λε­σε πλή­θος αντι­δρά­σε­ων και τελι­κά ανακλήθηκε.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο