Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με το καλό και στο Μπάκιγχαμ κυρία δήμαρχε!

Με ένα καυ­στι­κό άρθρο σε Κερ­κυ­ραϊ­κό ειδη­σε­ο­γρα­φι­κό site, corfupress στη­λι­τεύ­ε­ται η επι­λο­γή της δημάρ­χου Κεντρι­κής Κέρ­κυ­ρας Μερ. Υδραί­ου να συμ­με­τά­σχει σε τρι­σά­γιο για τον πρί­γκι­πα Φίλιπ­πο, το οποίο τελέ­στη­κε στο νησί παράλ­λη­λα με την κηδεία του στην Αγγλία.

«Μήπως όμως θα ‘ταν καλύ­τε­ρα και δίκαιο, αξιό­τι­μη κυρία δήμαρ­χε, να ‘χετε κάνει ή να κάνε­τε κάποια στιγ­μή τον επό­με­νο μήνα, την 21η του Μάη ίσως, ένα τρι­σά­γιο και για τους χιλιά­δες, τους αμέ­τρη­τους Κερ­κυ­ραί­ους και άλλους Επτα­νή­σιους που έπε­σαν θύμα­τα απί­στευ­των βασα­νι­σμών και εγκλη­μά­των της βρε­τα­νι­κής Μοναρ­χί­ας και Αυτο­κρα­το­ρί­ας;», ανα­φέ­ρει δηκτικά.

Ο αρθρο­γρά­φος σημειώ­νει ότι είναι «είναι απο­λύ­τως σεβα­στό δικαί­ω­μα του βρε­τα­νι­κού προ­ξε­νεί­ου να κάνει όποιο τρι­σά­γιο επι­θυ­μεί», όμως, ο δήμαρ­χος της Κέρ­κυ­ρας, «δεν εκλέ­γε­ται από Λον­δρέ­ζους λόρ­δους και μυλόρ­δους!».

Στο άρθρο του παρα­θέ­τει πολ­λά παρα­δείγ­μα­τα για την βαρ­βα­ρό­τη­τα της βρε­τα­νι­κής κατο­χής στην Κέρ­κυ­ρα που έχει μεί­νει χαραγ­μέ­νη στο νησί έως τις μέρες μας, όπως η κατα­λή­στευ­ση των Επτα­νή­σων, οι απαγ­χο­νι­σμοί, οι βασα­νι­σμοί και οι διωγ­μοί πριν την Ένω­ση με την Ελλά­δα, αλλά και αργό­τε­ρα όταν τον Οκτώ­βρη του 1944 η βρε­τα­νι­κή στρα­τιω­τι­κή δύνα­μη συνέ­δρα­με τις δυνά­μεις του ΕΔΕΣ για να επι­βά­λουν καθε­στώς πολιορ­κί­ας του λαού στο νησί.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο