Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μια παραίτηση που αναβλήθηκε — Παραμένει στην ΚΟ των ΑΝΕΛ ο Παπαχρηστόπουλος

ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Παρα­μέ­νει στην Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα των ΑΝΕΛ ο Παπα­χρη­στό­που­λος. Όπως δήλω­σε θα παραι­τη­θεί μόλις ψηφι­στεί (την επό­με­νη βδο­μά­δα) το πρω­τό­κολ­λο έντα­ξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Μέχρι τότε παρα­μέ­νει στην Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα των ΑΝΕΛ.

Λίγο νωρί­τε­ρα ο κ. Παπα­χρη­στό­που­λος είχε επι­σκε­φτεί τον πρό­ε­δρο της Βου­λής κ. Ν. Βού­τση.  Μετά τη συνά­ντη­ση που είχε με τον Νίκο Βού­τση, ο βου­λευ­τής Θανά­σης Παπα­χρι­στό­που­λος δήλω­σε στους δημο­σιο­γρά­φους ότι ο πρό­ε­δρος της Βου­λής του ζήτη­σε να δια­τη­ρή­σει την έδρα του για 4–5 μέρες ακό­μη, καθώς μέσα στην βδο­μά­δα θα ψηφι­στεί το πρω­τό­κολ­λο για την έντα­ξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.  Απο­δε­χό­με­νος τη σχε­τι­κή πρό­τα­ση, ο βου­λευ­τής διευ­κρί­νι­σε ότι αμέ­σως μετά θα παραιτηθεί.

Μια κίνη­ση που  δεν είναι άσχε­τη με τις διερ­γα­σί­ες ανα­μόρ­φω­σης στο αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα και τις «λεπτές» ισορ­ρο­πί­ες που πρέ­πει να τηρη­θούν στη μετά συγκε­βέρ­νη­ση επο­χή. Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι μέχρι και το πρωί συζη­τού­νταν έντο­να η προ­ο­πτι­κή αλλα­γής του Κανο­νι­σμού της Βου­λής  που θα επέ­τρε­πε τη δια­τή­ρη­ση της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας των ΑΝΕΛ. Μια συζή­τη­ση που άνοι­ξε μετά τη χτε­σι­νή δήλω­ση του κυβερ­νη­τι­κού εκπρο­σώ­που ότι η κυβέρ­νη­ση είναι κατά της διά­λυ­σης των ΚΟ των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο