Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μιχαήλ και Αλεξάντερ Κονονόβιτς: Σχέδιο δολοφονίας τους καταγγέλλουν οι Ουκρανοί κομμουνιστές

Διαμαρτυρία αύριο στην ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα

Σχέ­διο δολο­φο­νί­ας τους από το καθε­στώς του Ζελέν­σκι καταγ­γέλ­λουν τα αδέλ­φια Μιχα­ήλ και Αλε­ξά­ντερ Κονο­νό­βιτς, οι δύο νεο­λαί­οι Ουκρα­νοί κομ­μου­νι­στές που συνε­λή­φθη­σαν αναί­τια από τις υπη­ρε­σί­ες ασφα­λεί­ας του Κιέ­βου τον Μάρ­τη του 2022 και βρί­σκο­νται σε κατ’ οίκον περιο­ρι­σμό από πέρυ­σι το καλοκαίρι.

Σε μήνυ­μά τους προς την ΠΟΔΝ και τις Κομ­μου­νι­στι­κές Νεο­λαί­ες του κόσμου, οι αδελ­φοί Κονο­νό­βιτς ανα­φέ­ρουν μετα­ξύ άλλων:

«Επί­ση­μα δηλώ­νου­με ότι το καθε­στώς του Ζελέν­σκι ετοι­μά­ζει τη δολο­φο­νία μας, έτσι, με τα χέρια εν ενερ­γεία αστυ­νο­μι­κού, η εξου­σία μάς προει­δο­ποί­η­σε για τη δολο­φο­νία μας. Επα­νει­λημ­μέ­να ερχό­ταν στο σπί­τι μας, απει­λού­σε να μας δολο­φο­νή­σει, υπο­γραμ­μί­ζου­με, εν ενερ­γεία όργα­νο της αστυ­νο­μί­ας, και προ­σφά­τως πόστα­ρε στο Facebook δημό­σια έκκλη­ση για τη δολο­φο­νία μας, δια­δί­δει τη διεύ­θυν­ση κατοι­κί­ας μας. Εμείς βρι­σκό­μα­στε σε κατ’ οίκον περιο­ρι­σμό, δεν μπο­ρού­με να φύγου­με από που­θε­νά, βρι­σκό­μα­στε παγι­δευ­μέ­νοι, πια­σμέ­νοι σε φάκα, ενώ η εξου­σία, το καθε­στώς, το γνω­ρί­ζει καλά αυτό. Αυτοί απευ­θύ­νο­νται στην κοι­νή γνώ­μη μέσω του Facebook: “Ας σκο­τώ­σου­με τους Κονο­νό­βιτς και δεν θα πάθει κανείς τίπο­τα”. Το καθε­στώς του Ζελέν­σκι βγαί­νει από τα όρια του νόμου, όπως η Γερ­μα­νία του ’30, όταν οι κομ­μου­νι­στές και οι αντι­φα­σί­στες ήταν εκτός νόμου».

Αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ με επι­κε­φα­λής τον ευρω­βου­λευ­τή Λευ­τέ­ρη Νικο­λά­ου — Αλα­βά­νο και στε­λέ­χη της ΚΝΕ θα επι­σκε­φτούν αύριο Πέμ­πτη την πρε­σβεία της Ουκρα­νί­ας στην Αθή­να, προ­κει­μέ­νου να επι­δώ­σουν ψήφι­σμα δια­μαρ­τυ­ρί­ας σχε­τι­κά με τις συνε­χι­ζό­με­νες απει­λές κατά της ζωής των δύο νεο­λαί­ων κομμουνιστών.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο