Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μνημείο αναλγησίας και υποκρισίας με στόχο την συγκάλυψη του εγκλήματος η ομιλία του Κ. Καραμανλή

Μόνο ως απα­ρά­δε­κτη, προ­σβλη­τι­κή και εξορ­γι­στι­κή μπο­ρεί να χαρα­κτη­ρι­στεί η παρου­σία του πρώ­ην υπουρ­γού Μετα­φο­ρών, Κώστα Καρα­μαν­λή, στην συζή­τη­ση για την πρό­τα­ση δυσπι­στί­ας στην Βουλή.

Ο υπουρ­γός της ΝΔ, επί των ημε­ρών του οποί­ου σημειώ­θη­κε το τρα­γι­κό έγκλη­μα των Τεμπών, συνέ­χι­σε προ­κλη­τι­κά την χυδαία προ­σπά­θεια συγκά­λυ­ψης των ευθυ­νών, τόσο του ιδί­ου, της κυβέρ­νη­σης, αλλά και της πολι­τι­κής του κέρ­δους συνο­λι­κά, ξεστο­μί­ζο­ντας ότι «κανείς δεν θέλει να λάμ­ψει η αλή­θεια περισ­σό­τε­ρο από εμένα»!

Αφού έσπευ­σε να δηλώ­σει ότι τοπο­θε­τεί­ται… «απο­κλει­στι­κά και μόνο θεσμι­κά», είπε ότι είχε «ζητή­σει από τον Οκτώ­βρη να κατα­τε­θεί πρό­τα­ση σύστα­σης προ­α­να­κρι­τι­κής για τα Τέμπη, συγκε­κρι­μέ­νο κατη­γο­ρη­τή­ριο και να έρθει εδώ να δού­με αν και ποια βάση έχει». Ο Κ. Καρα­μαν­λής είχε το θρά­σος να δηλώ­σει τα παρα­πά­νω, όταν είναι σαφείς και στοι­χειο­θε­τη­μέ­νες οι ποι­νι­κές κατη­γο­ρί­ες ενα­ντί­ον του, όπως αυτές κατα­γρά­φο­νται στο Πόρι­σμα του ΚΚΕ από την εξε­τα­στι­κή επι­τρο­πή, το οποίο απέρ­ρι­ψε η κυβερ­νη­τι­κή πλειοψηφία.

Μάλι­στα, με περίσ­σιο ύφος και κατα­χει­ρο­κρο­τού­με­νος (!) από τους βου­λευ­τές της ΝΔ δήλω­σε ότι «δεν κρύ­φτη­κα και δεν κρύ­βο­μαι πίσω από καμία βου­λευ­τι­κή ασυ­λία», για να συμπλη­ρώ­σει όμως στη συνέ­χεια ότι «το θέμα των Τεμπών υπά­γε­ται στο άρθρο 86 του Συντάγ­μα­τος», δηλα­δή στον απα­ρά­δε­κτο νόμο περί ευθύ­νης υπουρ­γών, το οποίο έχουν ψηφί­σει και δια­τη­ρή­σει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Από­λυ­τα προ­σβλη­τι­κός απέ­να­ντι στη μνή­μη των θυμά­των, αλλά και τον γεν­ναίο αγώ­να των συγ­γε­νών τους για δικαί­ω­ση, ο πρώ­ην υπουρ­γός και νυν βου­λευ­τής της ΝΔ, είπε ότι «η τρα­γω­δία γίνε­ται καθη­με­ρι­νό αντι­κεί­με­νο μικρο­κομ­μα­τι­κής εκμε­τάλ­λευ­σης». Παρ’ όλα αυτά και ενώ κάλε­σε «να δού­με την αλή­θεια», ο Κ. Καρα­μαν­λής παρα­δέ­χθη­κε ότι η σύμ­βα­ση 717 δεν είχε ολο­κλη­ρω­θεί την περί­ο­δο του εγκλή­μα­τος των Τεμπών, αλλά επι­χεί­ρη­σε να κομπά­σει ότι «η σύμ­βα­ση ολο­κλη­ρώ­θη­κε τον Σεπτέμ­βρη του 2023».

Προ­σπα­θώ­ντας να ενι­σχύ­σει το κυβερ­νη­τι­κό αφή­γη­μα του ανθρώ­πι­νου λάθους, είπε ότι κατη­γο­ρεί­ται η κυβέρ­νη­ση ότι «δήθεν έχει επι­νο­ή­σει θεω­ρία ανθρώ­πι­νου λάθους». Φωνά­ζει ο κλέφτης…

Και πρό­σθε­σε ότι «ήταν πολ­λά τα μοι­ραία λάθη». Απλά παπα­γά­λι­σε το αφή­γη­μα της ΝΔ για την παρα­βί­α­ση του γενι­κού κανο­νι­σμού κυκλο­φο­ρί­ας, ρίχνο­ντάς τα στον σταθ­μάρ­χη και τους νεκρούς μηχα­νο­δη­γούς, παρό­τι νωρί­τε­ρα παρα­δέ­χθη­κε ότι δεν υπήρ­χε τηλε­διοί­κη­ση, φωτο­σή­μαν­ση και αυτό­μα­τη πέδη­ση! Ακό­μα, «κάρ­φω­σε» την επι­κίν­δυ­νη για τον λαό πολι­τι­κή της ΕΕ, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας ως επι­χεί­ρη­μα υπέρ της κυβέρ­νη­σης ότι «συστή­μα­τα ασφα­λεί­ας υπάρ­χουν σε λιγό­τε­ρο από το 15% του ευρω­παϊ­κού δικτύ­ου» και πώς «είναι υπο­χρέ­ω­ση των κρα­τών μελών να τα έχουν ολο­κλη­ρώ­σει μέχρι το 2030».

Στη συνέ­χεια ο Κ. Καρα­μαν­λής επι­δό­θη­κε σε έναν από­λυ­τα υπο­κρι­τι­κό προ­σω­πι­κό σόου λέγο­ντας ότι «νομί­ζε­τε ότι δεν πονάω εγώ όπως κάθε Έλλη­νας;». Ισχυ­ρί­στη­κε ότι ανέ­λα­βε την πολι­τι­κή ευθύ­νη με την παραί­τη­σή του, αρά κακώς κατη­γο­ρεί­ται για συγκά­λυ­ψη και επι­τέ­θη­κε μάλι­στα λέγο­ντας ότι «συγκά­λυ­ψη είναι οι ψευ­δείς ειδή­σεις και να δια­στρε­βλώ­νει κανείς σκό­πι­μα την αλή­θεια για να επι­βιώ­νει πολιτικά».

Πηγή: 902.gr

Ο δαί­μων του τυπο­γρα­φεί­ου, του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο