Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μπέλγκοροντ: Αυξάνονται οι νεκροί και τραυματίες του ουκρανικού χτυπήματος — Βρετανία και ΗΠΑ κατηγορεί η Μόσχα

Ο απο­λο­γι­σμός της σημε­ρι­νής επί­θε­σης κατά της ρωσι­κής πόλης Μπέλ­γκο­ροντ αυξή­θη­κε στους 18 νεκρούς και 111 τραυ­μα­τί­ες, ανα­κοί­νω­σε το υπουρ­γείο Εκτά­κτων Καταστάσεων.

«Στο Μπέλ­γκο­ροντ, ο αριθ­μός των νεκρών ανέρ­χε­ται σε 18 άτο­μα, 11 κάτοι­κοι τραυ­μα­τί­σθη­καν», ανα­φέ­ρε­ται σε ανα­κοί­νω­ση που αναρ­τή­θη­κε στο Telegram.

Με ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γεί­ου Άμυ­νας η Μόσχα προει­δο­ποιεί ότι η επί­θε­ση στο Μπέλ­γκο­ροντ «δεν θα μεί­νει ατιμώρητη».

Σύμ­φω­να με το υπουρ­γείο Άμυ­νας της Ρωσί­ας, για την ουκρα­νι­κή επί­θε­ση χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­καν πύραυ­λοι «Vilkha» με την (απα­γο­ρευ­μέ­νη) κεφα­λή βομ­βι­δί­ων δια­σπο­ράς και ρου­κέ­τες του Τσέ­χι­κου συστή­μα­τος εκτό­ξευ­σης πολ­λα­πλών ρου­κε­τών RM-70 «Vampire» (το οποίο υπη­ρε­τεί και στον ελλη­νι­κό στρα­τό και είναι από τα συστή­μα­τα που συζη­τού­νται να παρα­χω­ρη­θούν στην Ουκρανία).

«Οι πύραυ­λοι και οι περισ­σό­τε­ρες ρου­κέ­τες ανα­χαι­τί­στη­καν από συστή­μα­τα αερά­μυ­νας», ανα­φέ­ρει στην ανα­κοί­νω­σή του το υπουρ­γείο Άμυνας.

Την Βρετανία και τις ΗΠΑ κατηγορεί για την επίθεση η Μόσχα

Το Ηνω­μέ­νο Βασί­λειο και οι ΗΠΑ βρί­σκο­νται πίσω από τον βομ­βαρ­δι­σμό του Μπέλ­γκο­ροντ από τις ουκρα­νι­κές Ένο­πλες Δυνά­μεις, δήλω­σε στο RIA Novosti η εκπρό­σω­πος του υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών Μαρία Ζαχάροβα.

«Η Βρε­τα­νία βρί­σκε­ται πίσω από την τρο­μο­κρα­τι­κή επί­θε­ση, η οποία, σε συντο­νι­σμό με τις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες, υπο­κι­νεί το καθε­στώς του Κιέ­βου σε τρο­μο­κρα­τι­κές ενέρ­γειες, συνει­δη­το­ποιώ­ντας ότι η αντε­πί­θε­ση από τις ουκρα­νι­κές Ένο­πλες Δυνά­μεις απέ­τυ­χε», είπε.

Όπως σημεί­ω­σε η Ζαχά­ρο­βα, το Κίε­βο παρα­δέ­χτη­κε πρό­σφα­τα ότι ήταν το Λον­δί­νο που τους απα­γό­ρευ­σε να δια­πραγ­μα­τευ­τούν με τη Μόσχα, ποντά­ρο­ντας στη «νίκη στο πεδίο της μάχης». Ωστό­σο, λόγω της δει­νής κατά­στα­σης για τις ουκρα­νι­κές Ένο­πλες Δυνά­μεις «στο έδα­φος» και ελλεί­ψει οποιασ­δή­πο­τε ευκαι­ρί­ας να το διορ­θώ­σει, «η Μεγά­λη Βρε­τα­νία στρά­φη­κε στην τακτι­κή της οργά­νω­σης τρο­μο­κρα­τι­κών επι­θέ­σε­ων κατά αμά­χων», είπε.

Βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας

Λίγες ώρες μετά την ουκρα­νι­κή επί­θε­ση στην ρωσι­κή πόλη Μπελ­γκο­ρόντ εκρή­ξεις σημειώ­θη­καν το από­γευ­μα στο κέντρο του Χαρ­κό­βου, ενώ αντια­ε­ρο­πο­ρι­κές σει­ρή­νες, ήχη­σαν στις ουκρα­νι­κές πόλεις Σού­μι, Πολ­τά­βα, Τσερ­κά­σι, Ντνι­τρο­πε­τρόφσκ και Νικο­λά­γιεβ, καθώς και στο τμή­μα της Χερ­σώ­νας που ελέγ­χε­ται από το Κίεβο.

Ο δήμαρ­χος του Χαρ­κό­βου, Igor Terekhov, έκα­νε λόγο για του­λά­χι­στον πέντε εκρή­ξεις, ενώ ο κυβερ­νή­της της περι­φέ­ρειας, έκα­νε λόγο για ρωσι­κή επί­θε­ση που έπλη­ξε μη στρα­τιω­τι­κούς στό­χους, προ­κα­λώ­ντας τον τραυ­μα­τι­σμό του­λά­χι­στον 8 ανθρώπων.

Τοπι­κά τηλε­ο­πτι­κά δίκτυα μετέ­δω­σαν εικό­νες από το ξενο­δο­χείο «Kharkiv Palace Hotel» στο κέντρο της πόλης που έχει υπο­στεί ζημίες.

 

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο